Yllättävästä kaappiehdotuksesta tuli olohuoneen juju – ikkunan ympärille tehty säilytyskaluste ryhdistää koko tilan ilmeen
Olohuoneen muutos
Yllättävästä kaappiehdotuksesta tuli olohuoneen juju – ikkunan ympärille tehty säilytyskaluste ryhdistää koko tilan ilmeen
Asukkaat toivoivat olohuoneeseen paljon säilytystilaa, mutta eivät halunneet kalusteen blokkaavan ikkunoista tulvivaa valoa. Ratkaisuksi tuli mittatilauksena suunniteltu ruudullinen kaapisto, joka täyttää koko ikkunaseinän.
8.11.2023
 |
Meidän Talo

Olohuoneessa ei ole yhtään ehyttä seinää: kahta seinää puhkovat suuret ikkunat, yhteen suuntaan avautuu ruokailutila ja toiseen eteinen. Kalusteiden sijoittelu oli jo lähtökohtaisesti haastavaa, mutta lisäksi keski-ikäinen pariskunta toivoi huoneeseen paljon säilytystilaa astiakokoelmilleen.

Tältä olohuoneessa näytti ennen remonttia.
Hiljattain valmistu­neen paritalon olo­huoneen kalus­taminen oli asukkaille vaikeaa, ja he pyysivät apua sisustussuunnittelijalta. Lattia ja katto olivat hyvässä kunnossa, eikä niille tehty mitään.

He pyysivät apuun sisustussuunnittelija-muotoilija Minna Haapakosken.

– Aina valmiita kalusteita ei löydy, joten lähdin piirtämään heille säilytyskalustetta mittojen mukaan. Ruudullinen kaapisto täyttää koko ikkunaseinän, Minna kertoo.

Pariskunta piti suunnittelijan yllättävästä kaappiehdotuksesta, mutta pelkäsi samalla, että se olisi liian massiivinen ja pimentäisi tilaa. Luotto suunnittelijan visioon kuitenkin voitti, ja se kannatti; takaseinän kaapistossa on runsaasti säilytystilaa, eikä se juurikaan blokkaa valoa.

Takaseinän massiivinen säilytyskaluste ei tunnu raskaalta, koska se on maalattu samanväriseksi seinien kanssa. Sävynä on Tikkurilan Piazza (Y487). Oviaukko eteisen suuntaan oli leveä. Olohuonetta ja eteistä rajattiin erilleen kaventamalla oviaukkoa mustalla, metallisella rimaseinällä. Sekä säilytyskalusteen että rimaseinän valmisti Priimakaluste. Tilaan, jossa on paljon kovia pintoja, tuo pehmeyttä Konton akustiikkalevylle Art4U.fi:llä painatettu taulu.
Sohvapöydän valmisti mittojen mukaan Priimakaluste. Sen eläväinen taso on kiveä. Graafinen tyyny on Marimekon.
Olohuoneeseen haluttiin laadukas äänentoisto. Vahvistin on ovien takana piilossa, ja myös johdot kulkevat kaapin sisällä. Kaiuttimille on omat kolot kaapistossa.

Massiivisuuden tunnetta vähentää se, että kaapisto on maalattu samalla sävyllä seinien kanssa ja sulautuu siten peräseinään.

– Huoneen takaosaan saatiin ikään kuin ruudullinen seinä­pinta, josta aukeaakin loputon määrä säilytystilaa, Minna kuvailee.

Artekin messingin­väristen Bell-valaisimien kytkennät ovat piilossa kaapiston sisällä. Pöydän päällä on Artekin A331-riippuvalaisin, toiselta nimeltään Mehiläispesä. Rottinkituolit olivat asukkailla jo ennestään.
4 kommenttia