Hirmuliskoja lastenhuoneessa! Äidin ja tyttären maalausprojektin lopputulos on hurjan hellyttävä
Sisustus
Hirmuliskoja lastenhuoneessa! Äidin ja tyttären maalausprojektin lopputulos on hurjan hellyttävä
3-vuotiaan Huldan huonetta piristettiin maalaamalla seinälle suloisen värikkäät dinosaurushahmot. Yhteisessä projektissa näkyvät sekä äidin että tyttären kädenjäljet.
5.8.2022
 |
Meidän Talo

Mitä haluttiin?

3-vuotiaan Huldan huone rintamiestalon vintillä on ruhtinaalliset 28 neliöitä. Suureen tilaan kaivattiin leikkisyyttä ja väriä sekä lisää säilytystilaa. Huldan äiti Eeva Moström suunnitteli huoneeseen ison seinä­maa­lauksen, johon hän löysi idean Instagramista. Alku­peräisen dinomaalauksen on tehnyt kuvittaja Giannetta Portan 9-vuotias Ella-­tytär. Eeva ja Giannetta sopivat aiheen käyttämisestä Huldan huoneen seinämaalauksessa.

Huldan huoneen viisi metriä leveä valkoinen päätyseinä tuntui tyhjältä ja autiolta. Eeva ideoi siihen lähes koko seinän peittävän maalauk­sen, joka tehtiin kodin remonteista ylijääneillä maaleilla.

Mitä tehtiin?

Muutos aloitettiin maalaamalla taustaseinä hennon vaaleanvihreäksi. Uusi maali telattiin suoraan vanhan päälle ilman pohjatöitä. Eeva piirsi maalauksen kuva-aiheiden ääriviivat seinään lyijykynällä. Kuviin tarvit­tavat sävyt hän sekoitti itse kodin remonteista yli jääneistä maaleista.

Maalausjärjestys eteni isoista pinnoista pieniin yksityiskohtiin. Säilytystilaa varten ostettiin vintageliikkeestä vanha ruokasalin kalustoon kuulunut tumma senkki, joka uudistettiin maalaamalla. Sen pinnat käsiteltiin ensin kauttaaltaan tartuntapohjamaalilla, jonka jälkeen se sai pintaansa vaaleanpunaista kalustemaalia. Senkin listat, urat ja muut koristukset saatiin esiin eri väreillä. Viimeinen silaus tehtiin kullanvärisellä Miranolilla, jolla Eeva maalasi pieniä korostuksia.

Tumma tammisenkki muuttui Eevan käsissä iloisen värikkääksi. Pahviset apinat askarreltiin alun perin Huldan 3-vuotis­synttäreille, mutta nyt ne ilahduttavat hänen omassa huoneessaan.
Frenchicin aukko­sabluunalla voi taiteilla seinälle kauniin perhos­parven. Pestävä, A4-­kokoinen sabluuna on tukevaa muovia ja sen voi taivuttaa myös kaareville pinnoille. 14,50 e, Frenchicpaint.fi
Kullanhohtoisella Miranol-­koriste­maalilla syntyy näyttäviä yksityiskohtia niin puu- kuin metallipinnoille. 0,1 l / 14,90 e, Bauhaus.

Mitä saatiin?

Lastenhuoneeseen saatiin kaivattua iloa ja sadunomaisuutta. Seinämaalaus ja senkin muutos syntyivät viikonlopun aikana. Huoneen viidakkotunnelman täydentävät Eevan pahvista askartelemat apinat, jotka ripustettiin senkin päälle roikkumaan. Huldalle huoneen uusi ilme oli yllätys, joka ensin kiukustutti. Ensijärkytys vaihtui kuitenkin pian iloksi, kun Hulda pääsi äidin kanssa painelemaan perunalla pilkkuja dinosauruksiin.

Eeva sommitteli maalauk­sen alaosan kasviaiheet. Seinä­maalauksessa on käytetty pääosin itse sekoitettuja sävyjä. Dinosaurusten pilkut paineltiin perunoilla.
Eeva löysi idean ­kuvitukseen @Olipahantaasgigi-Insta­gram-­­tililtä ja pyysi luvan dinohahmojen käyttöön. Halailevat dinosaurukset ovat alun perin 9-vuotiaan Ellan siveltimestä. Eevan tekemä seinämaalaus on fanitaidetta (fan art) eli se perustuu valmiisiin hahmoihin. Aurinko, perhoset ja kasvit ovat Eevan oma lisäys.
Lastenhuoneen seinässä näkyy sekä äidin että tyttären kädenjälki.

Mitä seinämaalauksen tekeminen maksoi?

  • Maalit 60 e
  • Siveltimet 30 e
  • Teippi ja remonttimuovi 10 e

Yhteensä 100 euroa.

Kommentoi »