Avotakka

Sara Siepin bohokodissa yhdistyvät ikikesä ja Bali-vaikutteet – ”Olen perinyt siivousintoni äidiltäni”

Sara Siepin bohokodissa yhdistyvät ikikesä ja Bali-vaikutteet – ”Olen perinyt siivousintoni äidiltäni”
Yrittäjä ja somevaikuttaja Sara Sieppi ihastui reissuillaan rentoon bohotyyliin, johon kuuluvat rouheat luonnonmateriaalit. Vanhassa huoneistossa kattojen yllä on aina kesä.
Julkaistu 20.8.2020

Sara Siepin valoisa koti sijaitsee korkealla kattojen tasalla. Kaarevasta erkkeristä siintävät Kaapelitehtaan urbaanit tiilirakennukset ja toisaalla Ruoholahden vanhat puurakenteiset villat.

Kahden korean kaakeliuunin komistamassa tunnelmallisessa 71-neliöisessä kaksiossa on luontevat puitteet rennolle bohotyyliselle sisustukselle, jonka kulmakiviä ovat vaaleat värit, rottinkikalusteet ja -yksityiskohdat sekä eksoottiset Bali-vaikutteet.

Saran isä Ari kunnosti ja patinoi vanhan puupöydän. Suurta aurinkohattua muistuttavan valaisimen ja tyynyt Sara on hankkinut Balilta. Irtopäällisillä varustettu sohva on Jotexista, pyöreä rottinkituoli Granitista ja rahi Ikeasta.
Luonnonmateriaalit ja vaaleat sävyt takaavat, että erkkerissä on aina kesäinen tunnelma. Puuvillanarusta tehty minikokoinen riippuistuin käy myös näyttävästä amppelista. Verkkoistuin on hankittu Meksikosta.
Olohuoneen ruokailutilassa on reilu Sotkasta hankittu puupöytä ja Elloksen sirot rottinkituolit. Puupölkyt toimivat jakkaroina.

Olohuoneessa katseen kiinnittävät erkkerin lisäksi muhkeat banaaninlehtikuiduista tehdyt hapsuvalaisimet sekä upottava, runsailla tyynyillä asustettu sohva, jota Saran ystävät käyttävät usein myös selkänojana istuskellessaan sen eteen levitetyllä pörröisellä karvalankamatolla.

Sohvalta avautuu näkymä makuuhuoneen hulvattomaan katossänkyyn, jonka solmituista valkoisista verhoista ja runsaista hapsutyynyistä tulee mieleen ylellisen putiikkihotellin sviitti.

Vanhan puuhellan päälle on asennettu puinen työtaso ja kaasuliesi. Sara kokkailee siinä satunnaisesti ystävilleen. Tiililadonta täydentää keittiön bistrotyyliä.
Keittiössä on Saran viherkeidas. Ikean rottinkinen Stockholm-pöytä toimii kukkatasona. Vanha astiakaappi löytyi Tori.fi:stä. Baarituolit ovat Elloksesta.

Oletko järki- vai tunnesisustaja?

Sisustan aina tunteella, enkä mieti, onko sisustus käytännöllinen vai ei. Minulle on tärkeintä, että kodissani on hyvä tunnelma ja hyvä olla.

Millainen oli lapsuudenkotisi?

Asuimme omakotitalossa Torniossa Kaakamon kylässä. Meitä on neljä sisarusta. Minä ja isosiskoni Sallariina olimme kovia sisustamaan. Siskollani oli sininen ja minulla punainen huone. Seinät maalasimme itse. Tein joka nurkkaan tilpehööriasetelmia, joita vaihtelin viikkosiivouksen yhteydessä. Olen perinyt siivousintoni äidiltäni. Huoneeni oli aina tip top.

Mistä sait idean bohotyyliseen sisustukseen?

Olin Balilla ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Ihastuin siellä sisustusmyymälöiden ja hotellien rennon boheemiin luonnonmateriaaleja ja -värejä korostavaan tyyliin. Suomessa ei silloin vielä ollut mitään vastaavanlaisia sisustuksia eikä kalusteita.

Sinulla on Instagramissa noin 185 000 seuraajaa, ja moni kopioi sisustustyyliäsi. Onko sillä vaikutusta?

Ei oikeastaan. Niin kauan, kun minulla on hyvä olla kodissani, sisustus pysyy suhteellisen samana. Teen toki pieniä fiksauksia fiiliksen mukaan. Viimeksi tein keittiööni viherkasviviidakon.

Mitkä ovat vuokralla asumisen hyvät ja mitkä huonot puolet?

On helppo muuttaa nopeasti. Se on ollut hyvä ratkaisu, koska en ole tiennyt, mihin oikeastaan haluan asettua. Vuokrakodin sisustusratkaisuja ei voi muuttaa, ja pitää miettiä esimerkiksi, mitä seinille voi kiinnittää. Jos tämä olisi oma asuntoni, avartaisin keittiön oviaukkoa. Kun minulla on ystäviä kylässä, he istuvat olohuoneessa ja minä hääräilen yksin keittiössä.

Ava Roomin koivuvanerisessa sängyssä on kätevät säilytyslaatikot. Ilmava sänkykatos sopii korkeaan huonetilaan. Katos on Elloksesta. Hapsutyynyt, rahin ja verhon Sara on tuonut ulkomaanmatkoiltaan. Sara maalasi vanhan puukaapin kermanväriseksi ja säilyttää siinä vaatteita.
Sara pitää rennoista petauksista sekä sisustuksesta, jossa on kesäinen tunnelma.
Makuuhuoneen nurkassa seisoo iäkäs kakluuni, jonka vahvaan vihreään väriin Sara alkaa olla jo tottunut.

Onko sisustustyylisi muuttunut muuttojen myötä?

Muutin Helsinkiin Kallion kaupunginosaan yhdeksän vuotta sitten, ja asuin siellä neljässä eri asunnossa ennen kuin muutin tänne keskustaan. Kaikki Kallion kotini olivat valkoisia, sellaisia modernin ja boheemin tyylin sekoituksia. Yhdistelin hopeanvärisiä esineitä ja glitterillä kuorrutettuja tekstiilejä.

Mistä saat sisustusideoita?

Pinterestistä. Sieltä löytyy runsaasti kivoja kuvia erilaisista sisustustyyleistä. Sieltä löysin hyvää materiaalia myös bohotyyliin. En oikeastaan käytä Instagramia ideoiden hakemiseen. Pinterest on siihen tarkoitukseen helppokäyttöisempi.

Sara iloitsee korkeasta kakluunista, joka lämpiää usein talvisin. Keveä bambukori on mainio paikka säilyttää halkoja. Keittiön oviaukossa on bohotyyliin kuuluva bambuverho, jonka Sara on hankkinut Tuurin kyläkaupasta.
Eteisen laskutasona toimivat rottinkihylly ja Zoco Homen nahkainen rahi. Kattovalaisin on Bloomingvillen.

Minkälaisista huonekaluista pidät?

Vanhoista puupöydistä, kaapeista ja vitriineistä. Olen tehnyt hyviä löytöjä Tori.fi:stä. Vanhoja kalusteita on kiva tuunata maalilla. Ari-isäni rakensi minulle keittiön baaripöydän. Näytin hänelle kuvaa ja kysyin, voisitko tehdä minulle tällaisen. Hän on taitava käsistään. Uutta täällä ovat ruokapöytä, rottinkituolit ja hapsuvalaisimet. Minun on vaikea löytää uutena sellaisia kalusteita, joista pidän.

Millaisesta kodista haaveilet?

Olen juuri ostanut ensimmäisen oman asuntoni. Olen unelmoinut loft-tyylisestä ullakkoasunnosta, jossa on vino katto ja raffeja materiaaleja.

Mikä on pahin sisustusmokasi?

Sohvalla olleet koristetyynyt, joissa oli glitterillä terästetty diskopallokuvio. Ne olivat todella jäätävät migreenityynyt.

2 kommenttia