Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mainos: Hetki

Salaattibingo – 54 ideaa nopeaan ja maukkaaseen salaattiateriaan

Kun jääkaapissa on Hetki Suosikki -salaattipussi, olet jo puolivälissä illallista! Yhdistä suosikkisalaattiisi nopea hiilihydraatti ja helppo proteiini – saat hetkessä uudenlaisen salaatin. Salaattibingo tarjoaa 54 makuyhdistelmää, jotka valmistuvat vartissa ilman salaatin pilkkomista ja pesemistä tai hävikkiä.

28.10.2025

Tässä bingossa ei tarvita tuuria, vain nälkä.

Valitse kätevästä taulukosta yksi kuudesta erilaisesta Hetki Suosikki -valmissalaattipussista, yksi kolmesta hiilihydraattivaihtoehdosta ja yksi kolmesta proteiiniehdotuksesta – näin sinulla on valmis ateria!

Kaikki salaattiaterian osat on helppo valmistaa tämän artikkelin reseptien avulla noin 10 minuutissa, ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.

Hetki Suosikki -salaattipussit tekevät kokkaamisesta vaivatonta: ne ovat valmiiksi pestyjä, sopivan kokoisia ja makumaailmaltaan monipuolisia. Kun lisäät joukkoon nopeat lisukkeet, syntyy ravitseva, herkullinen ja hävikitön ateria ilman ylimääräistä vaivaa.

Salaattibingo on arjen helpoin peli!

Tulos: 6 × 3 × 3 = 54 erilaista saatti-ideaa! Valmista taulukon proteiinien ja hiilihydraattien lähteet artikkelin lopusta löytyvien reseptien avulla.

Salaattibingon avulla saat helpotusta kiireiseen arkeen: pöydässä on valmis ateria alle vartissa. Kokeile rohkeasti uusia makuja – kaikki toimii, kun pohjana on hyvä salaatti. Yhdistelmät syntyvät hetkessä, eivätkä vaadi kuin muutaman aineksen.

Sekoita aineksia salaattibingotaulukosta mielesi mukaan tai inspiroidu valmiista esimerkeistä. Suunnittelimme valmiiksi kolme helppoa yhdistelmää, joissa korostuvat herkullisuus, nopeus ja ravitsevuus.

Nämä kaksi yhdistelmää ovat takuuvarmasti maistuvia! Suomalainen salaatti, sitruunavoi-gnocchit ja paistetut kikherneet yhdessä muodostavat ruokaisan kokonaisuuden. Taco-salaatti, seesamikana ja kuskus sopivat saumattomasti yhteen.

1. Suomalainen salaatti + sitruunavoi-gnocchit + paistetut kikherneet

Raikas, ruokaisa ja täynnä makua. Sitruunaiset gnocchit tuovat lämpöä, ja kikherneet tekevät salaatista täyttävän.

2. Taco-salaatti + seesamikana + kuskus

Makumatka Tex-Mexistä Lähi-itään – pehmeä kuskus ja seesaminkirpeä kana ovat täydellinen pari.

Amerikan salaatti, teriyakilohi ja yrttileipämuru: onko tässä uusi lempisalaattisi?

3. Amerikan salaatti + teriyakilohi + yrttileipämuru

Täyteläinen ja lempeä yhdistelmä, jossa rapea leipämuru viimeistelee kokonaisuuden.

Kuinka helppoa näistä antimista onkaan koota unelmien salaatti! Keskellä on kuusi erilaista salaattia, vasemmalla kolme hiilihydraattivaihtoehtoa ja oikealla kolme proteiinivaihtoehtoa.

3 x proteiiniresepti

Hyvä salaatti tarvitsee rinnalleen proteiinia, joka tekee annoksesta täyttävän ja auttaa jaksamaan pitkälle päivään. Proteiini tuo rakennetta ja makua – oli se sitten paistettua kalaa, kanaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa kuten kikherneitä. Nämä reseptit ovat valmiita hetkessä!

Seesami-nyhtökana

2 annosta

Valmistusaika: 10 min.

• 300 g kypsää broileria, esim. kanafileelastuja tai grillattua broilerinkoipea

• 2 rkl seesaminsiemenöljyä

• 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

1. Kaada kypsät kanafileelastut tarjoilukulhoon tai revi kypsä broilerinkoipi pienemmiksi suikaleiksi.

2. Jos haluat lämpimän lisukkeen, voit ennen tätä lämmittää kanafileelastut tai broilerin suikaleet pannulla.

3. Sekoita lämpimän tai kylmän broilerin joukkoon tarjoilukulhossa seesaminsiemenöljy ja seesaminsiemenet.

Paistetut valkosipuli-kikherneet

2-4 annosta

Valmistusaika: 10 min.

• 2 dl kypsiä kikherneitä

• 1-2 valkosipulinkynttä

• 1 rkl rypsiöljyä

• 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

• ¼ tl suolaa

1. Jos käytät suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä, huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi

3. Paista kikherneitä ja valkosipulia öljyssä paistinpannulla pari minuuttia. Mausta hunajalla tai vaahterasiirapilla ja suolalla. Jatka paistamista 1-2 minuuttia.

Vinkki! Jos haluat kikherneistä rapeita, kuori niiden ulommainen kuorikerros hieromalla kikherneitä esimerkiksi keittiöpyyhkeen sisällä.

Teriyakilohi

2-4 annosta

Valmistusaika: 10 min.

• 500 g ruodotonta kirjolohifileetä

• 1/2 tl suolaa

• 1-2 rkl rypsiöljyä

• 3 rkl teriyakikastiketta

1. Leikkaa kirjolohifilee parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla.

2. Paista viipaleita paistinpannulla öljyssä 2 minuuttia välillä kääntäen.

3. Lisää kypsennettyjen lohiviipaleiden päälle pannulle teriyakikastike ja kiehauta.

4. Valele vielä kirjolohifilepaloja pannulle valuneella teriyakikastikkeella ennen niiden nostamista pannulta tarjottavaksi.

3 x hiilihydraattiresepti

Hiilihydraatit nostavat salaatin energiapitoisuutta ja tekevät siitä ruokaisan. Kun lautasella on salaatin ja proteiininlähteen lisäksi esimerkiksi gnoccheja, kuskusta tai rapeaa leipämurua, nälkä pysyy pidempään loitolla ja ateria tuntuu kokonaiselta.

Nämä reseptit valmistuvat muutamassa minuutissa ja aineksetkin saa hankittua vaikka lähikaupasta, elleivät satu löytymään jo valmiiksi kaapista.

Sitruuna-gnocchit

2-4 annosta

Valmistusaika: 10 min.

• ½ ps (à 500 g) perunagnoccheja

• 2 rkl voita

• 1 rkl rypsiöljyä

• 1 sitruunan raastettu kuori

• ½ tl suolaa

• 1 dl hienonnettua basilikaa

1. Paista gnoccheja paistinpannulla voissa ja öljyssä pari minuuttia, kunnes gnocchit hieman ruskistuvat ja rapeutuvat.

2. Lisää gnoccheihin pestyn sitruunan raastettu kuori, suola ja basilika. Paista vielä noin minuutti.

Vinkki! Avattu perunagnocchipussi säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.

Paistettu yrtti-leipämuru

2-4 annosta

Valmistusaika: Alle 10 min.

• 1/2 kuivahtanutta patonkia

• 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä

• 1 tl yrttisekoitusta

1. Leikkaa kuivahtanut patonki pieniksi muruiksi tai raasta raastimen isolla terällä muruksi.

2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää leipämuru ja yrttisekoitus.

3. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut rapeaksi.

Tomaatti-kuskus

2-4 annosta

Valmistusaika: 10 min.

• 1 ½ dl täysjyväkuskusta

• 2 dl kiehuvaa vettä

• 1 rkl öljyä

• ripaus suolaa

• 100 g kirsikkatomaatteja

• 3 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita

• 3 rkl hienonnettua persiljaa

1. Sekoita kulhossa kuskus, kiehuva vesi, öljy ja suola. Anna turvota 5 minuuttia.

2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Lisää kuskusin joukkoon kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja persilja. Sekoita tasaiseksi.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt