
Salaattibingo – 54 ideaa nopeaan ja maukkaaseen salaattiateriaan
Kun jääkaapissa on Hetki Suosikki -salaattipussi, olet jo puolivälissä illallista! Yhdistä suosikkisalaattiisi nopea hiilihydraatti ja helppo proteiini – saat hetkessä uudenlaisen salaatin. Salaattibingo tarjoaa 54 makuyhdistelmää, jotka valmistuvat vartissa ilman salaatin pilkkomista ja pesemistä tai hävikkiä.
Tässä bingossa ei tarvita tuuria, vain nälkä.
Valitse kätevästä taulukosta yksi kuudesta erilaisesta Hetki Suosikki -valmissalaattipussista, yksi kolmesta hiilihydraattivaihtoehdosta ja yksi kolmesta proteiiniehdotuksesta – näin sinulla on valmis ateria!
Kaikki salaattiaterian osat on helppo valmistaa tämän artikkelin reseptien avulla noin 10 minuutissa, ja raaka-aineet löytyvät lähikaupasta.
Hetki Suosikki -salaattipussit tekevät kokkaamisesta vaivatonta: ne ovat valmiiksi pestyjä, sopivan kokoisia ja makumaailmaltaan monipuolisia. Kun lisäät joukkoon nopeat lisukkeet, syntyy ravitseva, herkullinen ja hävikitön ateria ilman ylimääräistä vaivaa.
Salaattibingo on arjen helpoin peli!

Salaattibingon avulla saat helpotusta kiireiseen arkeen: pöydässä on valmis ateria alle vartissa. Kokeile rohkeasti uusia makuja – kaikki toimii, kun pohjana on hyvä salaatti. Yhdistelmät syntyvät hetkessä, eivätkä vaadi kuin muutaman aineksen.
Sekoita aineksia salaattibingotaulukosta mielesi mukaan tai inspiroidu valmiista esimerkeistä. Suunnittelimme valmiiksi kolme helppoa yhdistelmää, joissa korostuvat herkullisuus, nopeus ja ravitsevuus.

1. Suomalainen salaatti + sitruunavoi-gnocchit + paistetut kikherneet
Raikas, ruokaisa ja täynnä makua. Sitruunaiset gnocchit tuovat lämpöä, ja kikherneet tekevät salaatista täyttävän.
2. Taco-salaatti + seesamikana + kuskus
Makumatka Tex-Mexistä Lähi-itään – pehmeä kuskus ja seesaminkirpeä kana ovat täydellinen pari.

3. Amerikan salaatti + teriyakilohi + yrttileipämuru
Täyteläinen ja lempeä yhdistelmä, jossa rapea leipämuru viimeistelee kokonaisuuden.

3 x proteiiniresepti
Hyvä salaatti tarvitsee rinnalleen proteiinia, joka tekee annoksesta täyttävän ja auttaa jaksamaan pitkälle päivään. Proteiini tuo rakennetta ja makua – oli se sitten paistettua kalaa, kanaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa kuten kikherneitä. Nämä reseptit ovat valmiita hetkessä!
Seesami-nyhtökana
2 annosta
Valmistusaika: 10 min.
• 300 g kypsää broileria, esim. kanafileelastuja tai grillattua broilerinkoipea
• 2 rkl seesaminsiemenöljyä
• 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1. Kaada kypsät kanafileelastut tarjoilukulhoon tai revi kypsä broilerinkoipi pienemmiksi suikaleiksi.
2. Jos haluat lämpimän lisukkeen, voit ennen tätä lämmittää kanafileelastut tai broilerin suikaleet pannulla.
3. Sekoita lämpimän tai kylmän broilerin joukkoon tarjoilukulhossa seesaminsiemenöljy ja seesaminsiemenet.
Paistetut valkosipuli-kikherneet
2-4 annosta
Valmistusaika: 10 min.
• 2 dl kypsiä kikherneitä
• 1-2 valkosipulinkynttä
• 1 rkl rypsiöljyä
• 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
• ¼ tl suolaa
1. Jos käytät suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä, huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi
3. Paista kikherneitä ja valkosipulia öljyssä paistinpannulla pari minuuttia. Mausta hunajalla tai vaahterasiirapilla ja suolalla. Jatka paistamista 1-2 minuuttia.
Vinkki! Jos haluat kikherneistä rapeita, kuori niiden ulommainen kuorikerros hieromalla kikherneitä esimerkiksi keittiöpyyhkeen sisällä.
Teriyakilohi
2-4 annosta
Valmistusaika: 10 min.
• 500 g ruodotonta kirjolohifileetä
• 1/2 tl suolaa
• 1-2 rkl rypsiöljyä
• 3 rkl teriyakikastiketta
1. Leikkaa kirjolohifilee parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta suolalla.
2. Paista viipaleita paistinpannulla öljyssä 2 minuuttia välillä kääntäen.
3. Lisää kypsennettyjen lohiviipaleiden päälle pannulle teriyakikastike ja kiehauta.
4. Valele vielä kirjolohifilepaloja pannulle valuneella teriyakikastikkeella ennen niiden nostamista pannulta tarjottavaksi.
3 x hiilihydraattiresepti
Hiilihydraatit nostavat salaatin energiapitoisuutta ja tekevät siitä ruokaisan. Kun lautasella on salaatin ja proteiininlähteen lisäksi esimerkiksi gnoccheja, kuskusta tai rapeaa leipämurua, nälkä pysyy pidempään loitolla ja ateria tuntuu kokonaiselta.
Nämä reseptit valmistuvat muutamassa minuutissa ja aineksetkin saa hankittua vaikka lähikaupasta, elleivät satu löytymään jo valmiiksi kaapista.
Sitruuna-gnocchit
2-4 annosta
Valmistusaika: 10 min.
• ½ ps (à 500 g) perunagnoccheja
• 2 rkl voita
• 1 rkl rypsiöljyä
• 1 sitruunan raastettu kuori
• ½ tl suolaa
• 1 dl hienonnettua basilikaa
1. Paista gnoccheja paistinpannulla voissa ja öljyssä pari minuuttia, kunnes gnocchit hieman ruskistuvat ja rapeutuvat.
2. Lisää gnoccheihin pestyn sitruunan raastettu kuori, suola ja basilika. Paista vielä noin minuutti.
Vinkki! Avattu perunagnocchipussi säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.
Paistettu yrtti-leipämuru
2-4 annosta
Valmistusaika: Alle 10 min.
• 1/2 kuivahtanutta patonkia
• 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
• 1 tl yrttisekoitusta
1. Leikkaa kuivahtanut patonki pieniksi muruiksi tai raasta raastimen isolla terällä muruksi.
2. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää leipämuru ja yrttisekoitus.
3. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut rapeaksi.
Tomaatti-kuskus
2-4 annosta
Valmistusaika: 10 min.
• 1 ½ dl täysjyväkuskusta
• 2 dl kiehuvaa vettä
• 1 rkl öljyä
• ripaus suolaa
• 100 g kirsikkatomaatteja
• 3 rkl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
• 3 rkl hienonnettua persiljaa
1. Sekoita kulhossa kuskus, kiehuva vesi, öljy ja suola. Anna turvota 5 minuuttia.
2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Lisää kuskusin joukkoon kirsikkatomaatit, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet ja persilja. Sekoita tasaiseksi.
