Kotivinkki

Säilö tyylillä! Päällystä kenkälaatikot kauniilla papereilla ja loihdi niistä katseenkestäviä säilytysrasioita

Säilö tyylillä! Päällystä kenkälaatikot kauniilla papereilla ja loihdi niistä katseenkestäviä säilytysrasioita
Anna kenkälaatikoille uusi elämä päällystämällä ne mieleisilläsi, sisustukseen sopivilla papereilla. Saat säilytyskokonaisuudesta yhdenmukaisen, kun käytät samankokoisia laatikoita ja yhtä tai kahta paperia päällystämiseen.
Julkaistu 18.2.2020

Kenkälaatikon päällystäminen – tarvikkeet:

  • kenkälaatikoita tai muita kannellisia pahvisia laatikoita
  • lahjapapereita tai tapetinpaloja
  • nahkaremmi tai -vyö
  • sprayliimaa
Tee nahkanauhoista tyylikkäät vetimet laatikoihin.

Kenkälaatikon päällystäminen onnistuu näin

  1. Aseta kansi päälipuoli alaspäin päällystyspaperin päälle. Leikkaa paperista niin iso pala, että se yltää kannen reunan ulko- ja sisäpinnan yli. Suihkuta liimaa kannen päälle ja keskitä paperi kannelle.
  2. Leikkaa paperiin kohtisuorat viillot reunasta laatikon kapeamman sivun reunoihin asti. Suihkuta liimaa kannen reunoihin pitkille sivuille. Taita ja painele paperi niihin ja käännä myös pari senttiä paperista kannen lyhyelle sivulle. Leikkaa ylimääräiset pois ja liimaa liepeet kiinni. Käännä ja taittele paperin reunat laatikon sisälle ja liimaa ne kiinni.
  3. Päällystä laatikon pohja. Leikkaa laatikon ympärystä pari senttiä pidempi ja neljä senttiä korkeampi vyöte. Suihkuta liimaa yhdelle sivulle kerrallaan ja painele vyötepaperi kiinni pintaan. Apuna voi käyttää pehmeää puhdasta liinaa. Leikkaa vyötteen kulmat auki, päältä laatikon yläreunaan ja alta pohjaan asti. Jos teet viilloista hieman viistot kulman molemmilta puolilta, ne istuvat kauniimmin laatikon sisälle.
  4. Liimaa nahkasomisteet kannen reunan alle.

Vinkki!

Kysy yli jääneitä tapetinpaloja tapettikaupoista ja kenkälaatikoita kenkäkaupoista. Nahkanauhaksi käy pala vanhaa vyötä.

Saat säilytyskokonaisuudesta yhdenmukaisen, kun käytät samankokoisia laatikoita ja yhtä tai kahta paperia päällystämiseen.
Kommentoi »