Ruokasoodalla siivoaminen – joka paikan ihmeaine puhdistaa kodin pinnat ja tekstiilit ekologisesti
Sisustus
Ruokasoodalla siivoaminen – joka paikan ihmeaine puhdistaa kodin pinnat ja tekstiilit ekologisesti
Ruokasooda on monipuolinen apu myös kodin siivouksessa. Sooda raikastaa ja puhdistaa pinnat ja tekstiilit myrkyttömästi ja ekologisesti.
Julkaistu 17.2.2022
Kotivinkki

Uunin ja uunipeltien puhdistus ruokasoodalla

Sekoita toisiinsa kaksi ruokalusikallista ruokasoodaa, kaksi suolaa ja kaksi kuumaa vettä. Levitä tahna uuniin tai uunipelleille ja anna vaikuttaa yön yli. Rasvatahrat pehmenevät, ja ne on helppo hangata pesusienellä pois. Pyyhi uuni tai pellit lopuksi veteen kostutetulla rätillä ja anna kuivaa kunnolla.

Lavuaarin ja kattilan puhdistus soodalla

Ripottele kostutetulle liinalle ruokasoodaa ja hinkkaa sillä tiskiallas sekä hana, kattilat ja muut ruostumatonta terästä olevat esineet.

Leikkuulaudan puhdistus ruokasoodalla

Ripottele laudalle ruokasoodaa ja suolaa. Odota puoli tuntia. Hankaa puolikkaalla sitruunalla pyörivin liikkein. Huuhtele. Viimeistele puhdistus kaatamalla leikkuulaudan päälle etikkaa tai kiehuvaa vettä. Pese normaalisti.

Hajunpoisto ruokasoodalla

  • Maton pikaraikastus onnistuu ruokasoodalla. Aloita imuroimalla matosta roskat. Ripottele matolle soodaa ja anna vaikuttaa noin puoli tuntia. Imuroi lopuksi matto puhtaaksi. Käsittele tarvittaessa maton molemmat puolet samaan tapaan. Patjan voi puhdistaa samalla menetelmällä. Ruokasoodan joukkoon voi lisätä pari tippaa eteeristä öljyä tuomaan tuoksua.
  • Jääkaapin epämiellyttävät tuoksut saa pois ruokasoodalla. Levitä soodaa uunipellin päälle ja laita pelti jääkaappiin. Anna vaikuttaa yön yli.
  • Tunkkainen komerokin raikastuu hajusiepparilla. Sekoita purkkiin kaksi desiä ruokasoodaa ja muutama tippa eteeristä öljyä. Sooda imee itseensä ikäviä hajuja. Ravista purkkia välillä, jotta hyväntuoksuiset öljyt aktivoituvat.

1 kommentti