Avotakka

Kuin ravintolassa! Valjun ruokailutilan tunnelma muuttui kertaheitolla, kun se sai väriä ja harkittuja katseenvangitsijoita

Kuin ravintolassa! Valjun ruokailutilan tunnelma muuttui kertaheitolla, kun se sai väriä ja harkittuja katseenvangitsijoita
1960-luvun talon ruokailutilan sisustus kaipasi uutta potkua: uniikkia tunnelmaa, jossa kodikkuus ja tyylikkyys nivoutuvat yhteen. Inspiraationa asukkailla olivat Amsterdamissa nähdyt ravintolat. Näin muutos onnistui!

Ongelma: Kalvakkaan värinen ja mielikuvituksettomasti kalustettu tila ei houkutellut perhettä viihtymään yhteisten aterioiden äärelle. Tyyli oli syytä muuttaa eloisammaksi.

Vuosia ulkomailla asunut helsinkiläisperhe halusi luoda uuteen kotiinsa sisustuksen, joka yhdistelisi sulavasti klassisia ja moderneja elementtejä sekä perheelle tärkeiden paikkojen tunnelmaa. Myös talon rakennusaikakautta eli 1960-lukua haluttiin kunnioittaa sisustusvalinnoissa. Kokovalkoinen ruokailutila ei kuitenkaan houkutellut perhettä viihtymään aterioiden ääressä.

Ratkaisu: Suunnitteluapu ammattilaiselta

Suunnitteluapuun kutsuttiin Ratia Storiesin sisustussuunnittelija Laura Ratia. Hän sai tehtäväkseen luoda kaksikerroksisen kodin kaikkiin huoneisiin erilaiset tunnelmat, jotka kuitenkin nivoutuisivat yhteen tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Tämä juttu esittelee, kuinka yläkerrassa, keittiön vieressä, sijaitseva ruokailutila muuttui.

Gubin Multi Lite Pendant -valaisimet on asennettu eri korkeuksille. Varjostimia säätämällä valoa voi suunnata ylös, alas tai sivuille. On hyvä huomioida näkymä tilasta toiseen. Pascale Risbourgin tapetti Tropical Pinapple liittää ruokailuja oleskelutilan sävyt yhteen. Ruokapöytä on &Traditionin In Between sävyssä Smoked Oak. Nahalla osin verhoillut tuolit kuuluvat samaan kalustesarjaan.
Perheen mukana pitkään kulkenut maalaus on rakas ja päässyt siksi paraatipaikalle. Sen sitruunankeltaiset sävyt raikastavat ruokailutilan värimaailman. Takaseinän kapea sivupöytä on teetetty tilaan mittojen mukaan. Jalat ovat Selki-aseman tekemät, ja Nero Marquina -marmoritasot ovat Abl-laatoilta.
Talon rakennusaikakausi antaa hyvät raamit sisustukselle.
Alkuperäiset ikkunanpuitteet ja ovet on säilytetty remontissa. Ne ovat myös antaneet suuntaviivat muulle sisustukselle. Ruokapöydän päätyjen tuolit ovat Gubin messinkijalkaiset ja samettiverhoillut Beetlet. Lämmin greige tuo tilaan pehmeyttä ja toimii Christina Snellmanin maalauksen rauhallisena taustana. Seinien sävy on Tikkurilan G486 Myötätuuli. Ruokapöydän alle kannattaa sijoittaa niin suuri matto, että tuolit mahtuvat kokonaan sen päälle myös istuttaessa. Tasibel Colora -sisalmatto 2855/20 on tilattu Koolmatista.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tee tyyli – osta tuotteet tästä!

SISÄLTÖ JATKUU

Toteutus: Inspiraatio ravintolasta

Perhettä inspiroivat ravintolat, joita he ovat nähneet ulkomailla, erityisesti Amsterdamissa. He näyttivät Lauralle kuvia suunnittelun tueksi. Laura linjasi koko kodin värimaailmaksi rauhalliset harmaan ja tummansinisen sävyt sekä mustat yksityiskohdat, jotka toistuvat eri materiaaleissa ja yksityiskohdissa. Niiden rinnalle ja myös ruokailutilaan Laura halusi tuoda klassisia elementtejä, modernia muotokieltä sekä ripauksen luksusta.

Alun perin valkoiseksi maalatut seinät maalattiin uudelleen Tikkurilan Symphony-värikartan sävyllä G486, joka luo pehmeän taustan kalusteille ja tekstiileille.

Ruokailuryhmäksi hän löysi &Traditionin In Between -malliston pöydän, jonka lämmin puunsävy hakee visuaalisen parinsa ikkunanpuitteista. Ylelliset samettituolit ja varsinkin eri korkeuksille asennetut riippuvalaisimet rikkovat harmonista kokonaisuutta.

Olohuoneen ja ruokailutilan väliseen kapeaan seinään Laura keksi sijoittaa suurikuvioisen tapetin. Sen viidakkomainen olemus paitsi muistuttaa perheen ulkomailla vietetyistä vuosista myös liittää eri tilojen sisustuksen toisiinsa, sillä tapetin sininen toistuu olohuoneen sohvissa.

Suuri ja pehmeä matto kokoaa kalusteet yhteen ja tuntuu mukavalta jalkojen alla. Takaseinälle teetettiin käytännöllinen taso. Se viimeistelee sisustuksen yhdessä sitruunankeltaisen taulun kanssa.

Juttua muokattu 15.9.2020 klo 10.05: Jutusta poistettu kuva ruokailutilasta ajalta ennen muutosta.

Julkaistu: 15.9.2020
Kommentoi »