Ompele suloinen röyhelökassi kesämenoihin – kurkkaa ohje ja tee omasi!
Söpö kesäveska
Ompele suloinen röyhelökassi kesämenoihin – kurkkaa ohje ja tee omasi!
Ompele kesän suloisin kangaskassi ruutu- ja raitakankaasta ja reunusta se runsaalla röyhelöllä. Kiva käsityö pääsee heti käyttöön!
Julkaistu 1.6.2023
Ihana

Röyhelökassi – tarvikkeet:

  • ruutukangasta noin 55 cm
  • raitakangasta noin 30 cm
  • vuorikangasta 40 cm
  • ompelukone
  • ompelulankaa
  • silitysvälineet
  • sakset
  • nuppineulat.

Kankainen röyhelökassi – ohje:

1. Leikkaa ruutukankaasta kaksi 37 × 41 cm kokoista kappaletta kassin kyljiksi ja kaksi 12 × 70 cm kokoista kappaletta kantohihnoiksi.

2. Leikkaa raitakankaasta kaksi 15 × 140 cm kokoista kappaletta röyhelöä varten.

3. Leikkaa vuorikankaasta kaksi 37 × 41 cm kokoista kappaletta.

4. Pyöristä kassi- ja vuorikappaleiden alakulmat. Voit käyttää linjan merkkaamisen apuna esimerkiksi lautasen muotoa.

Mitä paremmin silität taitteet, sitä helpommalla pääset ompeluvaiheessa.

5. Silitä hihnat nelinkerroin pituussuunnassa kuten kuvassa. Ompele tikkaukset sankoihin molemmille reunoille, mahdollisimman lähelle taitetta.

6. Rypytä röyhelöt. Ompele ensin raitakankaan kaitaleet yhteen pitkäksi kappaleeksi ja taita kangas kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain. Ompele lyhyiden sivujen päät kiinni. Rypytys: Ompele kankaaseen ompelukoneen suoralla ompeleella, mahdollisimman pitkällä tikillä, kaksi rypytyslankaa vierekkäin noin 0,4 cm päähän toisistaan. Kun rypytyslangat on ommeltu, vedä ylälankoja ja kangasta eri suuntiin. Näin rypytystä alkaa muodostua. Rypytä röyhelö tasaisesti koko kaitaleen mitalle, ja tee röyhelöstä saman pituinen kuin kassin kaareva sivu-pohja-sivu-mitta on. Kun röyhelö on oikean mittainen ja tasainen, solmi langat, jottei rypytys pääse purkautumaan.

7. Aseta röyhelö ja kassikappaleet oikeat puolet vastakkain, risareunat samaan suuntaan (röyhelöreuna sisäänpäin) ja kiinnitä nuppineuloilla. Ompele reuna yläreunasta yläreunaan 1 cm:n saumavaroilla.

8. Kiinnitä vuorikappaleet nuppineuloilla oikeat puolet vastakkain ja ompele yhteen yläreunasta yläreunaan. Jätä toiselle sivulle 15 cm:n kääntöaukko.

9. Kiinnitä kantohihnat kassiin nuppineuloilla oikeat puolet vastakkain, päät 6 cm päähän reunoista. Aseta pintakangas ja vuori myös yhteen oikeat puolet vastakkain ja ompele reuna.

10. Käännä kassi oikein päin vuorin kääntöaukon kautta. Ompele aukko kiinni.

11. Ompele vielä kassin suulle tikkaus mahdollisimman lähelle reunaa. Silitä.

Kommentoi »