Unelmien Talo&Koti

Rottinkituolin korjaus – katso ohjeet, joilla kunnostat rispaantuneesta tuolista sisustuksen kruunun

Rottinkituolin korjaus – katso ohjeet, joilla kunnostat rispaantuneesta tuolista sisustuksen kruunun
Rottinkituolin korjaus aloitetaan korjaamalla heikot kohdat. Pienillä, helpoilla korjauksilla ja säänkestävällä maalilla tuoli saa lisää käyttöikää.
Julkaistu: 27.1.2020

Rottinkituolin korjaus – tarvikkeet:

  • 4 mm:n puolikasta rottinkinauhaa (lakkaamaton)
  • sakset, astia ja vettä
  • harja tai hieno hiomapaperi
  • Rustoleum Colr -spraymaalia (esim. Hessian Satin -sävy)
  • suojamuovia maalaukseen.
Paljon käytetyn rottinkituolin punokset olivat sieltä täältä rikki ja pinta kulunut. Rottinkituolin uudistus aloitetaan korjaamalla rottingin heikot kohdat. Halkaistu rottinkinauha tulee liottaa ensin joustavaksi.

Rottinkituolin korjaus onnistuu näin

  1. Pura rottinkituolista rispaantuneet tai irtonaiset kohdat pois. Harjaa liat jämäkällä harjalla ja hio hiomapaperilla irtoavat lakat pois.
  2. Liota rottinkinauhaa vedessä muutama tunti tai yön yli, jotta nauhasta tulee taipuisaa ja voit korjata sillä tuolin sidoksia helposti. Kieputa rottinkinauhaa paksujen rottinkien ympärille, ota mallia sidoksista tai kieputa kuten haluat. Päättele rottinkinauhat huolella.
  3. Anna huonekalun kuivua ennen maalausta. Colr-spraymaali antaa kalkkimaalityylisen pinnan. Maali on hajuton ja vesiliukoinen mutta kestää myös ulkona. Isoa rottinkituolia varten tarvittiin noin 2 purkkia maalia huolelliseen maalaukseen.
  4. Ravista maalipurkkia ennen maalausta sekä kesken työn. Maalaa tasaisesti edestakaisin liikkein lomittaisilla kerroksilla, ei lyhyin vedoin kuten tavallisilla spraymaaleilla. Maalipinta voi olla alkuun epätasainen mutta tasoittuu. Pyyhi purkin suutinta välillä kostealla, niin saat tasaisemman maalituloksen.
Kieputa rottinkinauhaa ottaen mallia tuolin aiemmista sidoksista. Voit myös keksiä omia tapoja kieputtaa. Päättele hyvin.
Rottinkikaluste on helppo maalata spraymaalilla. Kokeile trendikästä armeijanvihreää tai pehmeää beigeä.
Kommentoi »