Tervetuloa ikuinen kesä! 14 romanttista kukkatapettia
Sisusta tapetilla
Tervetuloa ikuinen kesä! 14 romanttista kukkatapettia
Näyttävä tapetti on tehokkaimpia keinoja muuttaa täysin tilan tunnelma. Poimimme mökkien ja huviloiden upeimmat romanttiset tapetit. Tästä kukkaloistosta on iloa ympäri vuoden.
Julkaistu 19.9.2023
Meidän Mökki

1. Käsin maalatut vuokot

Asukkaat eivät olisi itse uskaltaneet valita keittiöön näin värikästä kuosia, mutta sisustussuunnittelijan ehdottama Midbecin Apelviken Anemone -kuitutapetti on ollut heille mieleinen. Se istuu upeasti hirrestä rakennettuun vanhaan mummolaan vuodelta 1895. Elsa-koira tarkkailee lietolaista maalaismaisemaa istuinpenkiksi jatkuvan kaapiston päällä.

2. Raikas kuin metsäpolku

Rakastatko saniaisia ja alkukesän heleää vihreyttä? Suurikuvioinen Boråstapeterin Herba-tapetti tuo sisälle ikuisen kesän. Rehevä lehtikuvio on yhtä aikaa näyttävä ja rauhoittava ja hauska pari hyllyn viherkasveille.

3. Köynnös vuodelta 1876

Pari halusi kunnostaa lähes satavuotiaan hirsitalon perinnerakentamisen menetelmin, ja tärkeintä oli, että kaikki seinärakenteet vastaanottavat ja luovuttavat kosteutta. Niinpä olohuoneen tapetti on paperia asennettuna pinkopahville. William Morrisin Pimpernel Bayleaf/Manilla -tapetti on perinteinen englantilainen malli, jota keventää korkea, valkea jalkalista.
Klassiset englantilaistyyliset tapetit istuvat hienosti myös vanhoihin, supisuomalaisiin hirsimökkeihin.

4. Hyvä tausta sisustaa

Rehevä William Morrisin kukkatapetti tuo tehokkaasti väriä olohuoneeseen. Se antaa hienon taustan vanhalle kaapille ja messingin sävyssä hohtaville kynttilänjaloille, lampetille ja peilille.

5. Monen romantikon suosikki

Hedelmäinen Fruit-paperitapetti on yksi William Morrisin varhaisimmista malleista, ja se on monen romantikon suosikki. Klassikkotapetti on suunniteltu vuonna 1864. Pehmeäsävyisessä kuosissa köynnöstävät oksat ovat pullollaan sitruksia ja granaattiomenoita.

6. Siinä on marjat

Sanduddin Metsä­polku-kasvitapetissa vihertää raikkaan valkoisella pohjalla tuttuja kasveja Suomen luonnosta: sinivuokkoja, ahomansikoita, puolukoita, saniaisia... Seinälle nostettu käppyräinen oksa on asukasparin muisto häämatkalta Rovaniemeltä.
Niittykukkaiset tapetit ovat luonnollinen valinta mökille. Niihin ikuistettu suven suloisuus on ympärivuotinen ilo.

7. Anna kukertaa

Iloisen monivärisessä niittykukkatapetissa on rauhoittavan harmaa tausta. Kuviota raikastaa komea, valkoinen ukonputki. Boråstapeterin Aurora-kuosi on suunniteltu vuonna 1956. Kuitupohjainen tapettipaneeli koostuu neljästä 45 senttiä leveästä vuodasta.

8. Luonnonkukkanippuja

Tällä mökillä kaikki huoneet on tapetoitu uudelleen – huussi jo kahteen kertaan. Kaunis pari vanhan hirsitalon siniselle portaikoille on Boråstapeterin herkkä ja rauhallinen Foxglove-tapetti. Emäntä rakastaa vanhoja perennoja. Kuosissa pääosissa ovat sormustinkukka ja saniainen.

9. Kauneusunet kukkahuoneessa

Värit ovat tärkeintä sisustuksessa tämän 40-luvun talon emännälle. Yhtä yläkerran makuutiloista kutsutaan ”kukkahuoneeksi”, jonka suloisesta nukkuma­paikasta kilpailee yökyläilevä jälkikasvu. Perinteinen kukkatapetti on Josef Frankin Vårklockor.

10. Luonnollinen harmonia

Intohimoinen puutarhuri valitsee luonnollisen kukkaniityn myös ruokailutilan tapettiin. Vaalea tausta raikastaa Boråstapeterin 1950-luvun Flora-tapettia. Tässä rintamamiestalossa halutaan vaalia vanhaan taloon sopivaa mummulatyyliä. Seinähyllyt ovat itse tehdyt.
Ruusuaihe on romanttisen sisustajan klassikkovalinta. Ruusutarhan henki sopii erityisesti makuukamariin.

11. Ruususen uniin

Makuuhuonetta sulostuttaa Boråstapeterin yltiöromanttinen ruusutapetti French Roses. Klassinen kuosi on peräisin 1800-luvun Alsacesta, Ranskasta. Tapetista on neljä erilaista sävyä, joissa keltaisia tai vaaleanpunaisia ruusuja täydentävät vihreät lehdet ja kuusamaköynnökset.

12. Hempeä ruusukamari

1950-luvun maalaistalossa mökkeilevä isäntä haaveili ruusutarhasta. Kun se ei toteutunut karulla ja hiekkaisella pihalla, ruusuteemaa luotiin makuuhuoneeseen. Ruusukamarin seinällä on kokoelma kirpputoreilta vuosien varrella keräiltyjä ruusulautasia. Samantyyppinen tapetti on esimerkiksi Galerien Vintage Roses.

13. Perintönä karjalaisuus

Maisema kukkii tällä 1950-luvun mökillä runsaana sekä sisätiloissa että pihalla. Sisustaessa taidemaalariemännän ajatuksissa olivat perinteiset karjalaiset koristemaalaukset. Hän halusi, että mökin ympärillä viipyilee runsas ja rönsyilevä, hieman slaavilainen tunnelma. Makuusopen tapetti on Pihlgren & Ritolan Juhannusruusu, Ritva Kronlundin klassikko 1920-luvulta. Kirpputoreilta hankitut ristipistotyöt korostavat nostalgista tunnelmaa.

14. Budoaarin glamouria

Vanhasta hirsitalosta Kuopion maaseudulla tuli omistajansa omaperäinen valtakunta, jossa tapetit ja hauskat yksityiskohdat luovat mökin persoonallisen tunnelman. Makuuhuoneen voimakas kukkatapetti löytyi paikallisesta rautakaupasta.
Kommentoi »