Kotivinkki

Romanttinen Ruusula on Sinin perheen kesäkoti − ”Täällä on ruusua ruusun päälle!”

Romanttinen Ruusula on Sinin perheen kesäkoti − ”Täällä on ruusua ruusun päälle!”
Raikasta valkoista, ripaus pitsiä ja paljon, paljon ruusuja. Sini sisusti vanhemmiltaan saamastaan mökistä suloisen kesäkodin.
Julkaistu: 14.8.2017

Sini Orkola-Sahramies, Saku Sahramies ja Samuel viihtyvät mökillään Padasjoen kauniissa miljöössä. Pihat on tarkoitus pitää osittain luonnontilassa, sillä se sopii paikan tyyliin.

– Sain mökin äidiltä ja isältä vuonna 2006. He sanoivat, että ota sinä tuo mökki ja tee sillä mitä haluat. Tapasimme Sakun kanssa vuonna 2012, ja nyt on hienoa, että olemme täällä yhdessä, Sini kertoo.

Näkymät avautuvat järvelle. Huonoilla keleillä syödään sisällä maisemaa katsellen. Muutoin perhe pyrkii olemaan aina ulkosalla.

Keittiöpuuhia sisällä pienehkössä tilassa helpottaa vastikään ostettu uusi hella. Söpöt tekstiilit ilmentävät mökin tunnelmaa.

Sini teki kenkätelineen itse vanhasta kuvaputkitelevisiosta. Television sisäosat voi purkaa itse. Sen jälkeen rungon sisälle asetetaan yksi tai kaksi lautaa hyllyiksi.

Sinin harjaantunut silmä löytää kirpputorilta aina kaikki kauneimmat astiat, kuten nämä kahvikupit.

– En pidä uudesta tavarasta enkä tyylistä. Kirpparit ovat onneksi täynnä ihania ruusutavaroita. Alkuun pääsee ostamalla ruusuastiaston sekä erilaisia ruusu- tai pastellityynyjä. Vanhoista ruusulakanoista voi tehdä tilkkupeiton ja päällystää sillä vanhan sohvan. Myös erilaiset pitsit, kuten pitsiverhot, toimivat tässä tyylissä.

Sinin isä on itse tehnyt kauniin peilin. Hatut ja pöytälamppu ovat kirpparilöytöjä.

– Perheessämme on ’romunkerääjägeeni’, eli pidämme kirppareista ja vertailemme löytöjämme. Lisäksi äitini on aina harrastanut isäni sanojen mukaan ’huonekaluvalssia’. Tämä on periytynyt myös meidän perheen muiden naisten kesken.

Kuistin hirret saivat pintaansa valkoista maalia. Sängyn Sini osti alun perin Samuelille kaupunkikotiin, mutta sinne se oli liian iso. Perheen koti on aivan erilainen kuin mökki.

– Asumme Helsingissä rivitalossa. Sisustustyylimme kotona on skandi-boho ja 1920-luku. Eli ei jälkeäkään ruusuista!

Takkaa lämmitetään keväisin ja syksyisin. Kesällä hirsimökki on ihanan viileä kuumilla keleillä.

– Silloin emme lämmitä, ja ovikin pidetään kiinni.

Kesäkukkia on aina Ruusulan pihapiirissä.

Rannan tuntumassa on kesäkeittiö, joka koristeltiin lippakioskin tyyliseksi. Se on etenkin lasten suosiossa.

1 kommentti