Rohkeasti rouhea! Näyttävä betoniseinä on kodin katseenvangitsija
Rakenna ja remontoi
Rohkeasti rouhea! Näyttävä betoniseinä on kodin katseenvangitsija
Espoolaisen omakotitalon katseenvangitsija on yli nelimetrinen betoniseinä, jonka toinen puoli valettiin rosoiseksi ja toinen sileäksi. Näin betoniseinä tehtiin.
25.4.2017
 |
Avotakka

Yli neljä metriä korkean betoniseinän toinen puoli valettiin rosoisen lopputuloksen tuovalla lautamuotilla ja muut pinnat sileämpää jälkeä tekevällä filmivanerimuotilla. Muottina voi käyttää tavallista havuvaneriakin, jos haluaa vanerin syykuvioiden näkyvän seinässä. Kartionmalliset reiät aiheutuivat muottien välikkeistä.

Betoniseinän toinen puoli valettiin sileää jälkeä tekevällä filmivanerimuotilla.

Valun aikana betonimassa tiivistettiin sauvatäryttimellä hyvin, jotta ilmakuplat saatiin pois. Betonia valettaessa on kuitenkin hyvä tiedostaa, että valmis pinta ei ole koskaan täydellinen tai täysin tasavärinen. Pienet sävyerot kuuluvat betonin tapauksessa asiaan.

Toinen puoli betoniseinää valettiin rosoisen lopputuloksen tuovalla lautamuotilla.

Betonipintaan saattaa kuivuessa syntyä pieniä mikrohalkeamia, jotka niin ikään kuuluvat materiaalin luonteeseen. Niitä voi yrittää vähentää estämällä betonia kuivumasta liian nopeasti, esimerkiksi kastelemalla valmista pintaa ja suojaamalla sen muovilla tai kelmulla.

Valmis betoniseinä käsiteltiin Faceal Oleo HD -pinnoitteella, joka ei vaikuttanut sävyyn.

Valmiin betoniseinän pintaa ei ole pakko käsitellä, mutta käsittelemättömänä se saattaa pölytä. Pinnan voi käsitellä impregnointiaineella, mutta se saattaa muuttaa valmiin pinnan sävyä. Tähän betoniseinään valittiin Faceal Oleo HD -pinnoite, joka ei vaikuttanut lopulliseen sävyyn. Käsitelty pinta on myös helpompi pitää puhtaana.

Kommentoi »