Meidän Talo

Kuin metsän mättäillä! Makuuhuone sai pintaremontissa tumman mutta avaran ilmeen – näin paljon muutos maksoi

Kuin metsän mättäillä! Makuuhuone sai pintaremontissa tumman mutta avaran ilmeen – näin paljon muutos maksoi
Hyvästit, 1980-luku! Rivitaloasunnon makuuhuone koki rohkean väriremontin ja sai raikkaan luonnonläheisen ilmeen.
Julkaistu: 2.9.2021

Mitä tehtiin?

Remontti alkoi vanhan vaatekaapin, verhokoteloinnin, listojen ja parketin purkamisella. Työläin urakka oli verhokoteloinnin paikkaaminen, sillä poistetun koteloinnin alta tuli näkyviin paljas ja reikäinen betonipinta. Kolojen paikkaaminen vaati tasoitelaastia ja kolme kerrosta koristepinnoitetta. Katto maalattiin kahdesti. Vaaleat seinät saivat pohjamaalin lisäksi kaksi ja tummat seinät neljä kerrosta sävytettyä maalia. Viimeiseksi asennettiin vaalea vinyylilattia ja valkoiset listat.

Suvi Mannonen ja Jukka-Pekka Makkonen ostivat rivitaloasunnon, johon ei oltu tehty yksittäisiä vahinkokorjauksia lukuun ottamatta remontteja. Makuuhuoneen pinnat olivat alkuperäisessä kunnossa.

Mitä saatiin?

Suvin ja Jukka-Pekan makuuhuone päivittyi kutsuvaksi nukkumapaikaksi. Tummasta seinästä huolimatta värimaailma on raikas ja ilme valoisa. 15-neliöiseen huoneeseen tuli lisää oleskelutilaa, kun vanhasta vaatesäilytyksestä luovuttiin. Vaatteille löytyi paikka erillisestä vaatehuoneesta, joten pienempiä lipastojakaan ei tarvita. Ratkaisun ansiosta myös Suvin viherkasvit mahtuvat huoneeseen paremmin.

Seinät maalattiin Teknoksen täyshimmeillä sisustusmaaleilla. Yksi seinistä sai tummanvihreän T1631-sävyn, loput seinät maalattiin vaaleanbeigellä T1636-sävyllä. Aluksi Suvi suunnitteli maalaavansa kaksi seinää tummanvihreällä, mutta päätyi pehmeään ja lämpimään beigeen sen tuoman avaruuden vuoksi.
Vaalea beige ja tummanvihreä tuovat metsän makuuhuoneeseen.
Suvi sai toivomansa lukunurkan, kun vanha vaatekaappi purettiin. Punainen nahkatuoli on ystävien vanha. Se antaa sopivasti kontrastia vihreille seinille. Lattiaksi valikoitui Vinyylilattiakaupan vaalea Kuusamo.

Mitä remontti maksoi?

  • Maalit 338 e
  • Pensselit, telat ja muut tarvikkeet 25 e
  • Vinyylilattia ja suojamuovi 423 e
  • Verhokiskot 36 e
  • Jalkalistat 30 e
  • Ovi ja karmit + asennus 100 e
  • Sähkötyöt 125 e

Yhteensä 1 077 euroa.

Kommentoi »