Avotakka

Miten muuttaa 2,5 neliön komero toimivaksi kodinhoitotilaksi? Katso huikean nerokas ratkaisu!

Miten muuttaa 2,5 neliön komero toimivaksi kodinhoitotilaksi? Katso huikean nerokas ratkaisu!
Rähjäinen vaatekomero taipui täysremontissa toimivaksi kodinhoitotilaksi, jossa pyykeille, pesuaineille ja siivousvälineille on omat paikkansa.
Julkaistu: 14.1.2020

Onko pyykin pakko olla aina kuivumassa paraatipaikalla? Halusin uuden kotini remontissa päästä eroon pienen asunnon klassisesta ongelmasta. Toivoin myös omaa täysikokoista pesukonetta, jotta voisin lopettaa pyykkituvassa ramppaamisen. Ensin pesukoneelle haettiin paikkaa kylpyhuoneesta. Tila olikin niin iso, että päätimme ostaa sen leveydestä lisätilaa naftiin makuuhuoneeseen.

Asunnossa pyörähtänyt sisustusarkkitehti Anna Tiula Helsinki Interiorsista ideoi, että kylpyhuoneen viereisestä pikkukomerosta saisi remontissa mainion kodinhoitotilan. Hän myös suositteli laatoittamaan tilan samalla laatalla kuin kylpyhuoneen, jotta ilme pysyy yhtenäisenä.

Tästä alkoi pienen komeron muutos toimivaksi kodinhoitohuoneeksi.
Laminaattipintainen tammiovi on tanskalaisen Reform Copenhagenin. Syvyyssuunnassa sopivan kokoiset Temalin pyykkikorit sai kiinnikkeitä sirkkelöimällä istumaan myös leveyssuunnassa Ikean kaappirunkoon. Kodinhoitotilassa määrää LG Twin Wash -pesukone, jolla voi pestä kymmenen kiloa ja kuivattaa seitsemän kiloa pyykkiä kerralla. Siivousliinat, imurisuuttimet ja muut siivousvälineet löytyvät nopeasti läpinäkyvistä laatikoista.

Muutostyöt teki Ekmanin remontti ja maalaus. Käsikirjoituksena toimi lopulta kylpyhuonekaluste-esitteen kanteen piirtämäni tilankäyttösuunnitelma, jota muokattiin lennossa. Vesiputki piti vetää kodinhoitotilaan paksun betoniseinän läpi. Tila vesieristettiin ennen laatoittamista, mutta lattiakaivoa ei taloyhtiön järjestämän ulkopuolisen valvojan mielestä tarvittu.

Pesukone mahtui tasan yhteen kohtaan huoneessa. Päädyin pesutornin sijasta kuivaavaan pesukoneeseen, jotta tila jäisi vähän ilmavammaksi. Kuivaavan koneen pesuohjelmat voivat kestää tunteja, joten tuntui näppärältä valita LG Twin Wash, jossa kuivaavan koneen alla on samaan aikaan käytettävissä oleva minipesukone.

Automaattisesti oikean lämpötilan säätävä Philipsin höyrysilityskeskus ja Magisin tukeva silityslauta tekevät silittämisestä helppoa. Kodinhoitotilan eteen järjestyy hyvin paikka pyykin silittämiselle.
Rej Designin sähkölämmitteinen Tango-pyyhekuivain on helppo napsauttaa päälle tarvittaessa, jotta pieni pyykkihuone ei lämpene turhaan. Pyyhekuivaimen lisävarustetelineeseen mahtuu yllättävän paljon pyykkiä kuivumaan. Kosteutta kestävä Hübschin meriheinäinen pyykkikori löytyi Marickenista.

Kodinhoitotilaan piti tulla vierekkäin kaksi 50 senttiä leveää ja 35 senttiä syvää kaappia: toinen pyykin lajittelulle, toinen silityslaudalle, varsi-imurille ja pesuaineille. Kahden kaapin taktiikka tyssäsi kuitenkin siihen, että viemäri piti vetää pesukoneen sivustasta eikä sen takaa. Millipelissä 12 sentin muutos oli melkoinen. Olin tilannut tyyriit kaapinovet jo kuukausia etukäteen niiden pitkän toimitusajan takia, ja toinen niistä jouti nyt Tori.fi:hin.

Kokonaisuus olisi voinut olla paremminkin hallussa, mutta lopulta tilasta tuli oikein käytännöllinen.

Pyykkinarutkin oli unohdettava, sillä niiden paikalle piti nyt rakentaa hylly siivousvälineille. Onneksi pyykinkuivatukseen löytyy nokkelia ratkaisuja. Vanha taitettava pyykinkuivatusteline on vielä jemmassa, mutta en ole onneksi joutunut käyttämään sitä.

2 kommenttia