Pöytäkoristeet kupeista ja kynttilänjaloista
Tee itse
Pöytäkoristeet kupeista ja kynttilänjaloista
Komeat pöytäkoristeet syntyvät edullisesti vanhoista kyntteliköistä ja eriparisista kupeista ja aseteista.
Julkaistu 25.9.2013
Unelmien Talo&Koti

Hempeä väri ja koreat kupit muuttavat vanhat kyntteliköt kepeiksi kaunottariksi. Jos kynttiläpesät ovat kovin lähellä toisiaan, valitse kapeita ja korkeita kuppeja. Ennen kuin liimaat kupit kiinni, tarkastele kynttelikköä eri puolilta, jotta näet, näyttääkö se kauniilta ja tasapainoiselta joka suunnalta.

Yhdelle kynttilälle tarkoitetun jalan kruunuksi sopii parhaiten lautanen tai pieni kulho. Kynttilänjalka on kaunis yksinäänkin, mutta saat upean asetelman, kun valitset erikoisia jalkoja ja maalaat ne toisiinsa sopivin pastellisävyin.

Tarvikkeet:

  • kuppeja, kermakkoja, pieniä lautasia
  • vanhoja kynttilänjalkoja
  • hiontasieni tai hiekkapaperia
  • maalia, esimerkiksi Pluscolor-askartelumaali
  • pensseli
  • liimaa joka sopii kynttelikköjen materiaaleille
  • vasara
  • kunnon pihdit.

Näin teet pöytäkoristeet

1. Aloita sommittelulla, yhdistä toisiinsa sopivimmat kupit ja valitse niihin sopiva maali.

2. Mikäli kynttilänjalan steariinikauluksissa on kruunukynttilänpesät, poista ne pihdeillä.

3. Hio kynttilänjalan pinta hiomasienellä tai -paperilla. Sienellä on mukavampi hioa pieniä, koristeellisia esineitä. Puhdista hyvin mahdolliset steariinin valumat, jotta maali tarttuisi niihinkin kohtiin.

4. Pyyhi jalka puhtaaksi kostealla liinalla.

5. Maalaa kynttilänjalka. Helpointa on jättää ensimmäisellä maalauskerralla reilusti kappale maalaamatta jotta voit käännellä jalkaa maalataksesi sen joka suunnalta. Seuraavalla kierroksella voit jättää toisen pään ja kolmannella kerralla käsitellä molemmat päät maalikerroksella. Metalliseen jalkaan on suositeltavaa käyttää metallille tarkoitettua spraymaalia. Nämä maalattiin materiaalista riippumatta akryylimaalilla, koska ne saavat kolhiintua kauniisti.

6. Anna maalin kuivua hyvin ja liimaa kupit ja kipot kiinni. Jos haluat polttaa kupeissa kynttilöitä, varmista, ettei liima petä kuumetessaan. Tarkista myös, ettei kupeissa ole halkeamia.

Kommentoi »