Ihana

Pouring-tekniikka tutuksi – näin teet abstraktia taidetta maaleja kaatamalla

Pouring-tekniikka tutuksi – näin teet abstraktia taidetta maaleja kaatamalla
Pouring-tekniikka on helppo ottaa haltuun – pouring mediumiin sekoitetut akryylimaalit kaadetaan taulupohjalle ja liikutellaan mieleisiksi kuvioiksi. Lopputuloksena on taatusti uniikkia taidetta!
Julkaistu 20.1.2023

Pouring-tekniikka – tarvikkeet:

  • pouring medium -maalausainetta (Vallejo)
  • silikonitippoja (Vallejo)
  • akryylimaaleja: Maimeri koboltinsininen (370), titanium valkoinen (018), turkoosi (350) ja kulta (151)
  • pyöreä taulupohja
  • muovimukeja tai -purkkeja
  • sekoituslusikoita
  • purkki tai ruukku pohjan korotukseen
  • varrastikkuja
  • suojapaperia
  • suojakäsineet.

Maalauksen apuaineet

Pouring medium on väritön neste, johon akryyliväri sekoitetaan. Medium antaa akryylivärille juoksevan koostumuksen, jolloin voi luoda marmorimaisia pintoja. Maalin ja pouring mediumin seokseen voi lisätä myös silikonitippoja, joilla saa maalauspintaan sattumanvaraisesti solumaisia kuviomuodostelmia.

Pidä mielessä värioppi!

Koska värit sekoittuvat taulupohjalla, valitse värit harkiten. Vastavärit sekoittuvat pohjalla ruskeaksi, joten lähivärit ovat helpoin vaihtoehto aloittelijalle. Raikasta taulua valkoisella ja lisää ripaus kultaa tai hopeaa tehosteeksi. Ole mustan värin kanssa varovainen ja lisää sitä vain hyvin vähän.

Pouring-tekniikka – ohje:

1. Sekoita purkkeihin jokainen maali erikseen. Kaada purkin pohjalle 30–50 ml pouring medium -maaliapuainetta, lisää joukkoon akryyliväriä ja sekoita seos huolellisesti tasaiseksi. Lisää halutessasi joihinkin väreihin tai kaikkiin muutama tippa silikoniapuainetta, se luo maalipinnalle jännittäviä ympyräkuvioita.

2. Valmistele maalauspaikka. Suojaa alusta paperilla tai muovilla. Aseta taulupohja ruukun tai purkin päälle keskelle alustaa.

3. Kaada maaleja vuorotellen taulupohjalle. Lisää värejä vierekkäin ja päällekkäin.

4. Tartu maalauspohjan alapuolelta kiinni ja ala liikutella taulua hitaasti kallistellen, jolloin värit leviävät koko taulupohjalle ja sekoittuvat hieman toisiinsa. Lisää maalia tarpeen mukaan aukkokohtiin ja jatka liikuttelua, kunnes taulun pinta on maalin peitossa. Siisti reunojen maalivalumat varrastikulla. Jätä taulu kuivumaan alustan päälle seuraavaan vuorokauteen.

Valmista tuli!

Vinkki!

Akryylimaalin määrä apuaineen joukossa vaikuttaa värien sekoittumiseen ja lopputulokseen. Jos väriä on vain hitunen, on lopputulos hyvin meleerattu, sillä värit sekoittuvat silloin helpommin. Lisää enemmän väriä, jos haluat vahvemmat värierot. Jos lopputulos ei miellytä, pyyhi taulupohjan pinta ja aloita alusta.

Pouring-tekniikka toisella tavalla

1. Sekoita maalit ja apuaineet eri astioissa, mutta kaada ne kaikki lopuksi yhteen purkkiin. Aseta taulupohja nurin purkin päälle ja kiepauta sitten purkki ja taulupohja yhdessä ympäri.

2. Nosta maalipurkki hitaasti ylös ja seuraa maalien valumista.

3. Anna työstä tulla sattuman mukainen tai kallistele taulupohjaa maaleja varovasti ohjaillen.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »