Kotivinkki

Pom pom -koristeet

Pom pom -koristeet

Askartele pom pom -pallot koristeiksi juhliin tai ripusta ne kattoon värittämään sisustusta. Valitse pom pom -koristeiden värit sisustukseen tai juhlien teemaan sopiviksi.
Mainos

Näistä syntyvät pom pom -pallot

Materiaalit riittävät kolmeen pom pom -koristeeseen. Käytä kaksipuolista teippiä. Saat kestävämmät pallot kuin liimalla.

• 9 arkkia silkkipaperia, á noin 50 x 70 cm
• kaksipuolista teippiä n. 40 m
• 5 arkkia tulostuspaperia
• vahvaa teippiä
• ompelulankaa ja neulan
• sakset

 Kopioi tästä kaavain. Suurenna kopioidessasi 400 %, niin saat samankokoisia palloja kuin kuvissa.

Tee pom pom -koristeet näin

1. Ota 9 arkkia silkkipaperia, taita arkit kaksinkerroin ja vielä kerran kaksinkerroin. Nyt sinulla on 36 kerrosta silkkipaperia, kooltaan 25 x 35 cm. Jos haluat monivärisen pallon, käytä kolmea eri väriä, 3 arkkia kutakin väriä.
2. Leikkaa paperit taitteiden kohdilta. Nyt sinulla on 36 pikku arkkia.
3. Teippaa arkit yhteen hunajakennopaperiksi. Käytä apuna kaavainta (yllä), teippaa kaksi paperia yhteen kuvan mukaisesti. Kaavain sopii (suurennettuna) 25 x 35 cm paperille. Jos haluat tehdä suurempia tai pienempiä pom pom palloja, suurenna tai pienennä kaavainta sopivaksi.
4. Laita ensimmäinen silkkipaperiarkki kaavaimen päälle, kulmat kulmiin. Teippaa kaksipuolinen teippi jokaiseen A–A-väliin. Paperille tulee kolme teippiä. Poista suojapaperi varovasti teippien takaa.
5. Laita seuraava paperiarkki ensimmäisen päälle. Laita nyt teipit B–B-väleihin (2 teippiä) ja poista paperi teippien takaa. Laita taas uusi  paperi tämän päälle ja jatka näin teippaamalla vuorotellen A–A ja B–B, kunnes sinulla on 36 paperia päällekkäin. Jos haluat monivärisen pom pom pallon, laita päällekkäin 4 arkkia kutakin väriä.


6. Leikkaa tulostuspaperista puolipallo, jonka korkeus on 18 cm ja leikkaa lisäksi 3 palloa joiden halkaisija on 17 cm.
7. Laita puolipallon kaava kennopaperille ja piirrä 3 puolipalloa. Huom! Puolipallot pitää piirtää samaan suuntaan peräkkäin. Leikkaa puolipallot kennopaperista.

8. Taita tulostinpaperipyörylä kahtia, taite keskelle. Laita yksi puolipallo (kennopaperia) pyörylän taitteelle, laita teipit paperin sisäpuolelle ja kiinnitä kennopaperi pyörylään, ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli, teipillä tai liimalla. Pallon pitäisi nyt näyttää kuvan mukaiselta.
9. Laita lanka neulansilmään. Solmi langanpäähän solmu ja ompele kerrokset pallon alareunasta muutamalla pistolla. Päätä lanka. Ompele samoin muutamalla pistolla pallon yläreunasta ja jätä lanka ripustuslangaksi.
10. Teippaa kaksipuolista teippiä pallon toiselle sivulle tulostuspaperiin. Poista teipin taustapaperi ja taita valkoiset paperipuoliskot yhteen, jolloin ne tarttuvat teipillä yhteen.

11. Pom pom -pallo on valmis. 


Ohje Helena Schaeder Söderberg, käännös Anne Sneck, kuvat Mollie Makes/Future. Helenan blogi löytyy osoitteesta craftandcreativity.com.

Julkaistu: 28.11.2014