Hunajakennopallot
Tee itse
Hunajakennopallot
Askartele hunajakennopallot koristeiksi juhliin tai ripusta ne kattoon värittämään sisustusta. Valitse honeycomb -koristeiden värit sisustukseen tai juhlien teemaan sopiviksi.
28.11.2014
 |
Kotivinkki

Hunajakennopallot – tarvikkeet:

Materiaalit riittävät kolmeen koristeeseen. Käytä kaksipuolista teippiä. Saat kestävämmät pallot kuin liimalla.

  • 9 arkkia silkkipaperia, á noin 50 x 70 cm
  • kaksipuolista teippiä n. 40 m
  • 5 arkkia tulostuspaperia
  • vahvaa teippiä
  • ompelulankaa ja neula
  • sakset.

Hunajakennopallojen kaava 

Kopioi tästä kaava. Suurenna kopioidessasi 400 %, niin saat samankokoisia palloja kuin kuvissa.

Hunajakennopallot – ohje:

1. Ota 9 arkkia silkkipaperia, taita arkit kaksinkerroin ja vielä kerran kaksinkerroin. Nyt sinulla on 36 kerrosta silkkipaperia, kooltaan 25 x 35 cm. Jos haluat monivärisen pallon, käytä kolmea eri väriä, 3 arkkia kutakin väriä.

2. Leikkaa paperit taitteiden kohdilta. Nyt sinulla on 36 pikkuarkkia.

3. Teippaa arkit yhteen hunajakennopaperiksi. Käytä apuna kaavaa (yllä), teippaa kaksi paperia yhteen kuvan mukaisesti. Kaava sopii (suurennettuna) 25 x 35 cm paperille. Jos haluat tehdä suurempia tai pienempiä hunajakennopalloja, suurenna tai pienennä kaavaa sopivaksi.

4. Laita ensimmäinen silkkipaperiarkki kaavan päälle, kulmat kulmiin. Teippaa kaksipuolinen teippi jokaiseen A–A-väliin. Paperille tulee kolme teippiä. Poista suojapaperi varovasti teippien takaa.

5. Laita seuraava paperiarkki ensimmäisen päälle. Laita nyt teipit B–B-väleihin (2 teippiä) ja poista paperi teippien takaa. Laita taas uusi  paperi tämän päälle ja jatka näin teippaamalla vuorotellen A–A ja B–B, kunnes sinulla on 36 paperia päällekkäin. Jos haluat monivärisen hunajakennopallon, laita päällekkäin 4 arkkia kutakin väriä.

6. Leikkaa tulostuspaperista puolipallo, jonka korkeus on 18 cm ja leikkaa lisäksi 3 palloa joiden halkaisija on 17 cm.

7. Laita puolipallon kaava kennopaperille ja piirrä 3 puolipalloa. Huom! Puolipallot pitää piirtää samaan suuntaan peräkkäin. Leikkaa puolipallot kennopaperista.

8. Taita tulostinpaperipyörylä kahtia, taite keskelle. Laita yksi puolipallo (kennopaperia) pyörylän taitteelle, laita teipit paperin sisäpuolelle ja kiinnitä kennopaperi pyörylään, ensin toinen puoli ja sitten toinen puoli, teipillä tai liimalla. Hunajakennopallon pitäisi nyt näyttää kuvan mukaiselta.

9. Laita lanka neulansilmään. Solmi langanpäähän solmu ja ompele kerrokset pallon alareunasta muutamalla pistolla. Päätä lanka. Ompele samoin muutamalla pistolla pallon yläreunasta ja jätä lanka ripustuslangaksi.

10. Teippaa kaksipuolista teippiä pallon toiselle sivulle tulostuspaperiin. Poista teipin taustapaperi ja taita valkoiset paperipuoliskot yhteen, jolloin ne tarttuvat teipillä yhteen.

11. Hunajakennopallo on valmis!

Ohje Helena Schaeder Söderberg, käännös Anne Sneck. Helenan blogi löytyy osoitteesta craftandcreativity.com.

1 kommentti