Tarjolla ikuinen kesä! Tuunaa kulunut tarjotin maalaamalla välimerensininen uima-allas tarjottimen pohjaan
sukellus ja liuku
Tarjolla ikuinen kesä! Tuunaa kulunut tarjotin maalaamalla välimerensininen uima-allas tarjottimen pohjaan
Polskis! Tuunaa tarjotin uima-altaaksi, ja pääset pulahtamaan heti aamukahvilla. Tarjotin maalataan akryyliväreillä. Tarkat kohdat onnistuvat maalikynällä. Viimeistele ulkonäkö merihenkiseksi juuttinarulla.
Julkaistu 1.8.2023
Ihana

Tuunaa tarjotin uima-altaaksi – tarvikkeet:

  • vanha tarjotin
  • hiomapaperia
  • akryylimaaleja ja sivellin
  • valkoinen Posca-maalikynä
  • juuttinarua tai vastaavaa
  • kuumaliimapistooli.

Tuunaa tarjotin uima-altaaksi – ohje:

1. Etsi kaapista tai kirppikseltä sopivan kokoinen vanha tarjotin. Hio tarvittaessa sen pinnalta liika lakka pois hiomapaperilla.

2. Maalaa tarjottimen sisäpuoli kirkkaan vedensiniseksi. Sekoita oikea uima-allasveden sävy sinisestä ja valkoisesta akryylimaalista. Pohja on vedenalaista ja reunat veden pinnalla olevaa allasta.

Posca-maalikynä on kuivuttuaan vedenkestävä, turvallinen ja valoa kestävä erikoismaalikynä.

3. Tee tarjottimen pohjaan laatoitus. Veden alla laatoitus on vino ja viivat koukeroisia, mikä saa veden näyttämään liikkuvalta. Reunoilla olevat laatat ovat veden pinnalla, joten niiden rajat ovat suorat. Voit maalata viivat siveltimellä valkoisella maalilla, mutta helpompi vaihtoehto on piirtää linjat paksulla valkoisella Posca-kynällä.

Säästä kermaviilipurkkien kannet. Ne ovat mainioita sekoituspaletteja akryylimaalauksessa.

4. Maalaa rataköydet. Tee kummankin köyden kohdalle ensin kaksi valkoista pitkää viivaa ja täytä sen jälkeen viivojen väli valkoisella ja punaisella värillä tasavälein. Lisää hieman valkoista punaisiin kohtiin kolmiulotteista vaikutelmaa tuomaan.

5. Maalaa uimarit altaaseen. Tee veteen uimarien ympärille kuplia ja pieniä valkoisia aaltoja, mikä saa vedenpinnan näyttämään liikkuvalta. Tukeva luonnonkuitunaru kiinnittyy puuhun napakasti kuumaliimalla.

Viimeistele tarjotin juuttinarulla merihenkiseksi.
Kirkas sininen on kesäisen raikas.
Kommentoi »