Piristä kotia villatupsuilla! Tuunaa tuoli, somista kori tai askartele sisustuskirjaimet
Tee itse
Piristä kotia villatupsuilla! Tuunaa tuoli, somista kori tai askartele sisustuskirjaimet
Villatupsut tuovat sisustukseen leikkisyyttä ja pehmeyttä. Tuunailu on helppoa: jätä villatupsujen kiristysnauhat pitkiksi, pujota ne parsinneulalla paikalleen ja solmi takaa tiukasti kiinni.
Askartele villatupsuista hauskoja sisustuskirjaimia. Leikkaa tukevasta pahvista kirjaimen pohja ja pujota tupsut siihen neulan avulla. Kiinnitä kirjaimet seinälle esimerkiksi kaksipuoleisella teipillä.
Yksinkertainen torkkupeitto saa hauskan ilmeen muutamalla erivärisellä villatupsulla. Kiinnitä tasaisin välein peiton lyhyille sivuille.
Pehmoinen jakkaranpäällinen vaatii ison läjän tupsuja. Leikkaa tukevasta kankaasta, esimerkiksi huovasta, istuimen kokoinen ympyrä. Kiinnitä tupsut siihen tiiviiseen rykelmään.
Maailman helpoin koristeoksa on tässä! Kerää ulkoa pari katkennutta risua ja solmi niille erivärisiä minitupsuja.
Tavalliset sisätossut saavat uuden ilmeen minitupsuilla. Tee niitä nippu yhteen sointuvissa sävyissä tai koristele koko tossun yläreuna tupsurivillä.
Lastenhuoneeseen villatupsut sopivat kuin nenä päähän. Somista niillä vaikkapa lelukori.
Villatupsuilla koristat myös tavallisen kangaskassin. Piirrä paperille sydän haluamassasi koossa ja hahmottele sen ääriviivat kassiin lyijykynällä. Täytä kuvion alue tiiviisti tupsuilla.

Vinkit villatupsujen tekoon

  • Kaunein tupsu on muhkea ja pörheä. Villatupsujen tekoon on useita konsteja. Helpoiten teet ne valmiilla tupsukehikolla, joita löydät käsityökaupoista tai esimerkiksi Flying Tiger Copenhagenista.
  • Jos et halua hankkia tupsukehikkoa, myös perinteiset, pahvista askarrellut tupsukiekot toimivat. Niillä tekeminen on kuitenkin hitaampaa, joten varaa aikaa ja kärsivällisyyttä.
  • Minitupsut syntyvät haarukan avulla. Pyöritä lankaa haarukan piikkien ympäri noin 40 kierrosta. Solmi lankanipun keskelle kiristyslanka piikkien välistä. Trimmaa tupsu pyöreäksi.
  • Villatupsujen tekeminen ei vaadi kummoisia käsityötaitoja. Niitä osaa tehdä lapsikin – värvää siis talkoisiin koko perhe. Tupsut ovat myös erinomainen tapa hyödyntää jämälankoja.

Kommentoi »