Pienten kotien fiksut säilytysratkaisut pelastavat arjen – katso hurmaava babykaappi ja muut ideat!
Mainos: Topi-Keittiöt
Pienten kotien fiksut säilytysratkaisut pelastavat arjen – katso hurmaava babykaappi ja muut ideat!
Pienten kaupunkikotien kalusteissa pitää sovittaa paljon asioita minimitiloihin. Lapsiperheen kodinhoitohuoneen uusi tähti on babykaappi, jossa vauvanhoitoon liittyvät tarvikkeet saa piiloon yhdellä kädenheilautuksella.

Liian vähät neliöt ja pienet huoneet ovat kaupunkiasuntojen murheenkryynejä, ja siksi sisustajat joutuvat käyttämään kaiken mielikuvituksensa arjessa toimivien tilojen luomiseen. Kodin täytyy miellyttää silmää, mutta silti sen pitää toimia arjessa ja juhlassa. Kalusteiden tulee olla tyylikkäitä ja kestäviä, ja ihannetilanteessa ne kätkevät sisälleen kaiken arjen tavarapaljouden.

Keittiövalmistajana tunnettu, 80-vuotias Topi-Keittiöt esittelee Habitaren messuosastollaan koko kodin kalusteet, jotka on suunniteltu ratkaisemaan nämä urbaanit ongelmat. Messuosaston on suunnitellut kalajokinen muotoilija Mari Isopahkala, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä Topin kanssa. Isopahkalan käsialaa ovat muun muassa Topi-malliston Särmä- ja Kulma-ovimallit.

Suunnittelija asuu nyt Kalajoella, mutta hän muistaa Helsingin-vuosiltaan ahtaan asumisen ja tunnistaa sen vaatimukset. Isopahkalan mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla asumisessa tärkeää on käytännöllisyys ja kestävät laatutuotteet.

Siksi Topi-Keittiöt esittelee Habitaressa läpileikkauksen suomalaisesta kaupunkiasunnosta, jossa jokainen arjen tarve ja tila on huomioitu: keittiö, kodinhoito, säilytys ja kylpyhuone.

Koska käytettävää tilaa on rajallisesti, suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota yksityiskohtiin. Kaupunkiasunnoissa eri tilat ovat myös koko ajan läsnä, ja siksi mahdollisuus piilottaa tavaroita kalusteiden sisään luo kotiin harmonisemman ilmeen. Värien käyttö on voi olla rohkeaa, koska kalusteryhmät ovat pienempiä eikä niistä synny massiivisia värimöhkäleitä.

Keittiössä säilytystilaa haetaan yläilmoista

Messuilla nähtävä keittiö on kompakti kokonaisuus, jossa säilytystilaa on saatu sijoittamalla kaappeja ylöspäin. Pieni saareke kätkee sisälleen monia toimintoja.

Komeroseinällä pieni aamiaiskaappi, jossa kaapin sisälle on piilotettu pistorasia ja pieni lisähylly. Aamupalakaapin takaseinä on liitutaulua muistuttavaa välitilalaminaattia. Kaikki kodinkoneet on integroitu kalusteovien taakse, jolloin kokonaisuudesta tulee yhtenäinen. Keittiön ovimalli on Aitta ja kuosina on pähkinä, vetimet ovat harjattua messinkiä. Electrolux Compact uuni-mikro-yhdistelmä on sijoitettu optimikorkeudelle.
Electroluxin astianpesukoneessa on Comfort Lift -toiminto, jossa alempi kori nousee ylöspäin ja koneen täyttäminen on helppoa. Savon Bora Classic 2.0 -tasoliesi-tuuletinyhdistelmä on pieni mutta tehokas kokonaisuus. Bora Classic -sarjassa voit yhdistellä erilaisia tasoliesivaihtoehtoja imuyksikköön. Saarekkeessa on lisäksi Franken allas integroituna Dekton-tasoon.

Babykaappi on uusi kodinhoidon tähti

Kodinhoitohuoneen yllätys on ihastuttava babykaappi, jossa taiteovien taakse kätkeytyy vauvanhoitopiste. Siellä kaikki tavarat ovat käden ulottuvilla ja kaapin alaosassa on lisäksi kaksi vetolaatikkoa. Kun lapsi kasvaa, kaapin voi muokata oman mielensä mukaan muuhun käyttöön.

Kodinhoitohuoneessa on Stalatexin Seitsikko-terästaso Tunturi-kuosilla. Hana on Oras Optima 2729F joustavalla juoksuputkella. Ovimalli on puhtaan valkoinen Aurora, jossa on musta lankavedin.
Babykaapin alalaatikostot sopivat hyvin lastenvaatteiden, vaippojen, pyyhkeiden ja unipukujen säilytykseen.

Säilytyksen ei tarvitse olla tylsää

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kodin vaatesäilytys voi olla myös vahva sisustuselementti: uusi Kosketus-ovimallin sävy on rohkea ja hehkeä bebe. Komeroihin on kätketty erilaisia sisustarvikkeita, kuten uusi housuteline. Kaappien sisällä on myös valaistus. Ovien Lungo-vedin on ruostumatonta terästä.

Laatikostoista on rakennettu istumapenkki, jonka päistä aukeavat vetolaatikot sopivat vaikka kenkien säilytykseen. Penkin päällä on Kvadrat-kankaasta tehty pehmuste.
Kylpyhuoneessa ovien etusarjat ovat mustikansävyiset Kosketus-ovet, joihin istuu kauniisti kromattu nuppivedin. Hyllykaappien ovet ovat puhtaanvalkoiset.

Kylpyhuoneessa seinään upotetut hyllykaapit tuovat täysin huomaamatonta lisätilaa. Allaskaapin katseenvangitsija on kotimainen, nature-sävyn Woodio Soft 40 -allas, joka on valmistettu puukomposiitista ja sidosaineista. Pyöreä peili keventää kokonaisuutta.

Löydät Topi-Keittiöt Habitaresta osastolta 6g59, siellä näet nämä ratkaisut livenä!

Kommentoi »