Avotakka

Miian pieneen makuuhuoneeseen mahtui jopa walk-in-vaatehuone – listasimme pikkumakkarin 5 fiksua ideaa!

Miian pieneen makuuhuoneeseen mahtui jopa walk-in-vaatehuone – listasimme pikkumakkarin 5 fiksua ideaa!
Pienen makuuhuoneen sisustaminen on senttipeliä. Avotakan toimituspäällikön Miia Kauhasen makuutilassa seinäke korvaa yöpöydät ja luo pienen walk-in-vaatehuoneen. Listasimme viisi oivallusta, joiden avulla tilan saa hyödynnettyä pienessä makkarissa tehokkaasti.
Julkaistu: 19.11.2020
”Makuuhuoneeseen ei tarvitse mahtua kuin sänky. Takaosaan olisi kiva saada walk-in-tyyppinen vaatehuone. Nämä toiveeni toteuttaen arkkitehti Tapani Takkunen suunnitteli uuteen CLT-puutaloomme 13 neliön makuuhuoneen, jossa on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja seinäke jakamassa tilaa.
Sisustussuunnittelija Virpi Kanto piirsi ideoideni pohjalta seinäkkeen, joka muodostaa hyllytason ja säilytyslokerot sivuille."
Mittatilattu lasilevy suojaa tapettia hyllytasolla. Valkea vaasi on Kählerin, harmaa Hübschin. Messinkikynttilänjalka ja herätyskello ovat Finnish Design Shopista.

5 oivallusta

1. Puurunkoinen, kipsilevytetty ja etupuolelta tapetoitu seinäke on parisängyn levyinen ja 165 senttiä korkea kattoon ulottuvan sijaan, jotta tila ei mene tukkoon visuaalisesti. Sänkyä ympäröi joka puolelta riittävä 68–73 sentin kulkutila.
2. Yöpöydille ei ole tilaa, mutta asian ajavat seinäkkeen lasikantinen hyllytaso ja sivulokerot, joihin piiloutuvat pistorasiat ja seinävalaisimien kytkimet, kännykän laturit ja voidepurkit.
Seinäkkeen runko on maalattu Rebel Wallsin Lush Foliage -tapetista poimitulla sävyllä. Päiväpeitto on Annon, villaviltti Lapuan kankureiden ja seinävalaisimet House Doctorin. Samettiverhot ovat Hemtexistä ja Desson tekstiililaatta Koolmatista.
3. Kaltevaa kattoa myötäilevän vaatekaapiston teki kalustepuuseppä. Näin myös katonrajan sai hyötykäyttöön ja seinänreunan hormin piiloon. Kaappien harmaa on Tikkurilan Pro Greyn 1944.
4. Kaapistosta jouduttiin tekemään vain 50 senttiä syvä normaalin 60:n sijaan, jotta kulkutilaa jää suositellut 70 senttiä. Vaatteet henkareineen mahtuvat silti ongelmitta. Kapeassa tilassa kaapinoville järkevä leveys on 50 senttiä. Lisää säilytystilaa on sängyn vetolaatikoissa.
Hormi piiloutuu nätisti kaappiin. Sen viereen jäi sopiva syvennys koukuille, joihin voi ripustaa farkut ja hupparit.
5. Samettiverhoja on jopa kuusi, jotta ne saa poimuilevaksi seinämäksi koko ulkoseinän leveydelle. Tekstiililaatta on pehmeä ja akustoiva.
Ranskalainen parvekeovi tuulettaa tehokkaasti. Nuppu-kissa katselee siitä mielellään pihalle. Origamihenkinen paperivalaisin on Habitatin ja silkkiyukata tuotu Kiotosta. CLT-puuseinät on vahattu Osmo Colorin Uviwax-sävyllä Valkoinen kuusi.
2 kommenttia