Pieni liitutaulu
Tee itse
Pieni liitutaulu
Liitutaulumaalilla ei tarvitse maalata koko seinää. Tee vanhoista tarjottimista tai lautasista pienet liitutaulut.
12.2.2015
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

Vanhan tarjottimen ja vanhoja lautasia liitutaulumaalia siveltimen paperia, kynän ja kumin (tekstin ja kuvioiden suunnitteluun) arkin kalkkeripaperia (jos kopioit tarkasti suunnitelmasi) liitutussin pumpulipuikkoja (liitujälkien korjailuun) viivoittimen (jotta voit asemoida tekstin ja kuviot suoriksi ja symmetrisiksi) naulan ja vasaran ripustusnauhan tarjottimelle maalarinteippiä (pupulautasen kuviointiin)

Tee näin

1. Tekstilautaset: Maalaa tarjotin ja syvä lautanen liitutaulumaalilla.

2. Suunnittele teksti ja kuviot paperille. Kirjainmalleja ja inspiraatiota liitutaulukirjoitukseen saat netistä, kun käytät hakusanaa ”chalk writing”. Erilaisia kirjaintyyppejä löydät sivustolta dafont.com. Menulautasen teksti piirrettiin vapaalla kädellä.

3. Kirjoita teksti ja tee kuvioinnit liitutaulupohjaan luonnoksen mukaan. Jos haluat kopioida suunnitelman tarkasti, laita luonnoksen ja liitutaulutaustan väliin kalkkeripaperi, ja paina viivat kynällä läpi. Liitutauluun kopioituneita kirjaimia ja kuvioita on helppo piirtää liitutussilla. Käytä asemoinnissa avuksi viivotinta.

4. Tee tarjottimeen vasaralla ja naulalla pienet reiät ripustusnauhaa varten. Kiinnitä nauha tarjottimeen. Lautaseen käy ripustusvenytin.

5. Pupulautanen: piirrä teippiin pupun pään ääriviivat. Leikkaa kuvio irti ja liimaa pää taustapuolen leiman kohdalle. Maalaa taulu ja poista teippi. Lisää liitutussilla pisteitä lautasta kiertämään.  

Kommentoi »