11 × pienen kylpyhuoneen sisustus – poimi toimivat ideat niukkoihin neliöihin!
Sisustus
11 × pienen kylpyhuoneen sisustus – poimi toimivat ideat niukkoihin neliöihin!
Pienessä kylpyhuoneessa ja wc:ssä iloa tuovat allaskalusteet, joissa on paljon säilytystilaa. Tilan tuntuun vaikuttavat laattojen ja muiden seinämateriaalien värit ja ladontatyyli. Nappaa ideat!
30.3.2023
 |
Avotakka

1. Tiililadotut laatat ja mustat detaljit

70-luvun kerrostalokodin neliömäisen kylpyhuoneen tunnelmasta tuli eloisa, kun tiililadotut seinälaatat saumattiin mustalla saumauslaastilla. Tiililadonta sopii paremmin neliönmalliseen kuin pitkulaiseen kylpyhuoneeseen, jossa se tekisi kapeasta tilasta levottoman. Kompaktia allaskaappia peittää kestävä kivikomposiittitaso. Wc-paperiteline sopii laatikoston päätyyn. Peili on Ikeasta.

2. Sormipaneelia ja pystyyn ladottuja laattoja

Kapean wc-tilan seiniin on voitu yhdistää pystyyn ladottuja laattoja ja sormipaneelia, koska tila ei ole altis kosteudelle. Wc-istuimen vieressä olevat avohyllyt tarjoavat lisää säilytystilaa. Viilupintainen allaslaatikosto on Aina-keittiöiden, käsisuihku Tapwellin.

3. Väriä lattiaan

Jos värikkäät seinälaatat vielä mietityttävät, kannattaa kokeilla värillisiä lattialaattoja, jotka vähentävät valkoisen tilan kliinisyyttä. Pukkilan laatoilla kaakeloidun lattian tasainen väripinta on viimeistelty terran värisellä saumauslaastilla. Allaskaluste on Puustellin. PsLightin valopeili luo tehokkaan yleisvalon pieneen tilaan.

4. Mikrosementtiä ja ruusukultaa

Omakotitalon wc:n yhtenäinen ilme on toteutettu seinien ja lattian mikrosementtipinnoitteella. Pukkilan Scales-viuhkalaatat ovat korea tausta seinä-wc-istuimen kotelorakenteelle, joka toimii laskutasona. Seinän levyisessä, Ikean Godmorgon-runkoon tehdyssä laatikostossa on Dekton-taso ja avohyllyt. Ruusukultainen bideesuihku ja hana ovat Hansgrohen Axor Uno -mallia.

5. Laattoja vain puoliväliin

1920-luvun koulurakennukseen remontoitiin koti, jonka kylpyhuoneeseen mahtui noin puolitoistametrinen emaloitu tassuamme. Samankaltainen löytyy Westerbergsiltä. Osittain laatoitettu seinä lisää tilan korkeusvaikutelmaa ja riittää kosteussuojaksi kylpy­ammeelle, jossa suihku otetaan istuen.

6. Mosaiikkilaattoja lattiasta kattoon

Seinä-wc-istuin on asennettu aitiopaikalle ikkunan viereen. Se ei vaadi lattiamallia enempää tilaa, sillä sen asennuselementti mahtuu noin 25 senttimetrin syvyiseen seinärakenteeseen. Mosaiikkilaatoitus tekee viistokattoisesta tilasta ehjän kokonaisuuden. Kapea penkki on kätevä ikkunalaudan korvike.

7. Sininen piristysruiske ja kalanruotoladontaa

Kirkkaansininen on tämä kodin aksenttiväri, joka toistuu myös modernissa kylpytilassa. Mittatilaustyönä valmistetussa matalassa allastasossa on leveät vetolaatikot ja corianista valmistettu tasoallas. Vaaleisiin seiniin tuovat eloisuutta erimuo­toiset laatat ja kalanruotoladonta.

8. Liilaa ja sinistä sulassa sovussa

Pitkulaisen kylpyhuone-kodinhoitohuoneen seinänlevyinen allaskaapisto on samaa sävyä Duratin komposiittitason kanssa. Puuseppä rakensi vanhan kerrostalokodin alkuperäistä vastaavan kaari-ikkunan, joka on maalattu samalla sävyllä kuin peiliovi. Liilat mosaiikkiilaatat ovat Abl-laatoista ja hana on Tapwellin.

9. Pientäkin pienempi

Vanhoille kerrostalohuoneistoille on ominaista, että kylpyhuone on yhtä kuin pieni wc, johon on saatu suihkulle tarvittava tila viereisestä komerosta. Kylpyhuonevalmistajilta löytyy erimuotoisia ahtaisiin tiloihin sopivia, kapeita pesu­altaita. Vintagepeilillä saa tilaan persoonallista ilmettä.

10. Hotellitunnelmaa

Omakotitalon kylpytila on selkeästi jäsennelty, ja yksinkertainen suihku­seinä sopii rajaamaan kapeaa suihkutilaa. Marmoria jäljittelevät seinälaatat ja mustavalkoiset lattialaatat tuovat tilaan hotellitunnelmaa. Musta malja-allas on Otsosonin Aamu.

11. Valkoista ja ronskia kromia

Klassinen pesuallas, joka on varustettu kromisella jalkarakenteella, näyttää keveältä omakotitalon ikkunallisessa kylpyhuoneessa. Samantyylisiä allaskalusteita on Burlingtonilla. Klassisen pesualtaan pariksi sopii pyöreä peili tai pelkistetty peilikaappi. Kaakeliseinän tiililadonta korostuu komeasti luonnonvalossa.

1 kommentti