Kotivinkki

Pienen tilan sisustaminenPienen tilan sisustaminen

Pienen tilan sisustaminen sujuu, kun suosit keveitä monitoimikalusteita, hyödynnät huoneen korkeuden ja nappaat säilytystilaa, mistä sitä löytyy, vaikkapa sohvan takaa.
Teksti Elina Vikman
Kuvat Martti Järvi

Yksi taipuu moneksi. Keittiön kahteen pituuteen venyvä klaffipöytä ja litteäksi taittuva tarjoiluvaunu toimivat pienissä tiloissa. Läpinäkyvät tuolit eivät tuki tilaa. Seinälle nostetut tikkaat ja tuoli sulautuvat valkoiseen seinään. Levollinen vaikutelma syntyy, kun pitää väriskaalan ja tyylin yhtenäisenä. Jätä lattia mahdollisimman tyhjäksi ja hyödynnä korkeutta asentamalla seinille hyllyjä ja koukkuja.

Hyödynnä tasojen alle jäävä tila. Musta penkki toimii tasona, jonka alle saa rahin ja säilytyskuutioita. Työpöytä mahtuu sohvan taakse.

Pois tieltä tarvittaessa! Pieni klaffipöytä vie tilaa vain 15 senttiä, kun levyn taittaa alas käytön jälkeen.

Nosta seinälle. Sohvan tai nojatuolin taakse seinään kiinnitetty hyllylevy korvaa sohvapöydän laskutasona. Sohvan taakse jäävä tila jää säilytystilaksi.

Kiinnitä huomiota mittasuhteisiin. Good Design Award -tunnustuksella palkitun Kola-tuoteperheen uutuus on keinutuoli, jonka istuin on tehty kierrätettävästä polyesterihuovasta. Keinutuoli ja tyylikäs sarjapöytä ovat mittasuhteiltaan oivia kalusteita pieniin tiloihin.

Valitse kalusteet huolella. Satsaa laatuun ja värikkäisiin yksityiskohtiin. Monikäyttöisyys, pinottavuus ja keveys ovat avainsanoja pienen tilan kalusteissa.

Katso myös vinkit yksiön sisustamiseen ja muut Kotivinkin sisustusideat!

Julkaistu: 28.5.2012