Pienen kodin sisustus – kolme vinkkiä kodin jokaisen neliön hyödyntämiseen
Mainos: Mirror Line
Pienen kodin sisustus – kolme vinkkiä kodin jokaisen neliön hyödyntämiseen
Pienen kodin sisustus kannattaa suunnitella huolella, jotta arki kodissa pyörii mahdollisimman jouhevasti.
6.3.2023

Pienen kodin sisustus kekseliäillä säilytys- ja tilanjakoratkaisuilla mahdollistaa sen, että niukatkin neliöt saadaan hyödynnettyä täysimääräisesti. Monessa perheessä ollaan tilanteessa, jossa olemassa olevien neliöiden tulee taipua muuttuvissa elämäntilanteissa – oli sitten kyse perheenlisäyksestä tai uudesta etätyöpainotteisesta työpaikasta. Mitä kompaktimmat neliöt kodissa ovat, sitä enemmän säilytys- ja tilanjakoratkaisut vaikuttavat asunnon toimivuuteen. Esittelemme kolme pienen kodin sisustusratkaisua, jotka tuovat lisää tilaa.

1. Tilaan integroituva mittatilauskaapisto maksimoi säilytystilan

Pienessä kodissa suositaan usein vaaleita harmonisia sävyjä ja suuria linjoja, jotta ennestään pienet neliöt eivät näyttäisi vieläkin pienemmiltä. Persoonallisuutta tai värikkyyttä ei kuitenkaan ole syytä vältellä, sillä säilytysratkaisut voi suunnitella myös saumattomaksi osaksi sisustusta.

Mirror Linen kehyksetön RAJATON-liukuovikaapisto integroituu kauniisti sisustukseen, sillä se voidaan maalata halutulla sävyllä. Sama sävy sekä seinässä että kaapistossa tekee ilmeestä rauhallisen, jolloin kaapistokokonaisuus on saumaton osa sisustusta. Liukuovien kehyksettömyys luo efektin siitä, että kaappi sulautuu taustaansa. Tällaisella ratkaisulla pieneenkin tilaan saadaan harmonista tunnelmaa, mutta silti hieman värikkyyttä. Sävyn voi valita joko maanläheisiä sävyjä sisältävästä Pohjoisen Harmonia -sävykokoelmasta tai vaihtoehtoisesti kaapin voi maalauttaa vaikkapa jo olemassa olevan seinän sävyiseksi.

RAJATON-kaapisto sävyssä Huvi sulautuu kauniisti saman sävyiseen seinäpintaan.

Myös lipastot ja pienet kaapit on mahdollista toteuttaa mittatilaustyönä. Mittasuhteet säilyvät sopivina, kun kalusteet mitoitetaan huoneen koon mukaisesti. Matalammat kaapit ja senkit toimivat säilytystilan lisäksi näppärästi laskutilana.

Pienessä makuuhuoneessa yöpöydän voi korvata seinälle nostetulla mittatilauslipastolla. Seinän sävyisenä kokonaisuus on ihanan rauhoittava.

Jokainen neliö kannattaa hyödyntää, jotta säilytystila saadaan maksimoitua. Mittatilaustyönä tehty kaapisto voidaan mitoittaa millilleen tilaan sopivaksi, jolloin saadaan hyödynnettyä koko huonekorkeus sekä tavallisesti hukkatiloiksi jäävät tilat, kuten nurkat tai portaiden aluset. Pienissä asunnoissa on tärkeää, että myös säilytysratkaisun toiminnallisuus on suunniteltu huolella. Esimerkiksi lastenhuoneessa on hyvä suunnitella omat paikkansa niin leluille, kirjoille kuin askartelutarvikkeillekin. Näin huone on helpompi pitää siistinä ja samalla kaikki on sopivasti käsien ulottuvilla!

Liukuovien taakse niin vaatteet, lelut kuin muutkin tavarat saa siististi piiloon katseilta. Kuva: Emilia Huttunen

Hyvin suunnitellussa säilytyskokonaisuudessa jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Kuva: Emilia Huttunen

2. Seinän sisäinen liukuovi säästää tilaa

Liukuovi seinän sisään (pocket door) on täydellinen välioviratkaisu pieneen asuntoon. Liukuovi ei vie saranallisen välioven tapaan tilaa aukon edestä, ja näppärästi seinän sisään sujahtaessa se ei vie myöskään seinätilaa oviaukon vierestä. Seinän sisäinen liukuovi on turvallinen ja käytännöllinen valinta kotiin, sillä avautuvaa ovea ei tarvitse väistellä kapeissa käytävämallisissa tiloissa. Seinän sisäisen liukuoven voi toteuttaa myös näyttävinä pariovina.

Pienessä kodissa kannattaa muistaa myös väliovien viemä tila. Liukuovi seinän sisällä on tehokas tilansäästäjä.
Seinän sisään liukuva väliovi opaalilasilla peittää juuri sopivasti näkymää vaatehuoneeseen.

Oven materiaaliksi voi valita omaan sisustukseen sopivan levyn tai lasin. Suosittu yhdistelmä on musta tai valkoinen kehys yhdistettynä kirkkaaseen lasiin. Näkösuojaa tuo tarvittaessa Mirror Linen trendikäs uutuusmateriaali raitalasi. Raitalasi päästää valon kauniisti lävitseen, mutta muuten näkymä on sopivan utuinen – se onkin ihanteellinen ovivaihtoehto vaikkapa kodinhoitohuoneen tai vaatehuoneen oveksi.

Raitalasi tekee näkymästä ihanan utuisen, mutta valo suodattuu silti kauniisti läpi.

3. Luo uusia tiloja pohjaratkaisuun

Pienenkin asunnon pohjaratkaisua voi päivittää toimivammaksi jakamalla tiloja käyttötarkoituksen mukaan esimerkiksi tilanjakajalla. Loistoratkaisu tilanjakoon on lasiseinä, joka mahdollistaa valon kulkemisen asunnossa, mutta tuo kuitenkin hieman yksityisyyttä tilojen välille.

Lasiseinällä voi rajata etätoimiston esimerkiksi olohuoneen tai makuuhuoneen nurkkaan.

Etätöiden suosio on kasvanut merkittävästi, joten monessa kodissa on jouduttu pohtimaan, kuinka luoda työpiste olemassa oleviin neliöihin. Mirror Linen lasiseinän avulla etätoimiston saa lohkottua helposti vaikkapa olohuoneen nurkkaan. Lasiseinällä saa myös muunnettua yksiön kaksioksi ilman suurempia rakennemuutoksia, kun lohkaisee makuualkoville oman tilansa lasiseinällä. Lasiseinällä rajattu makuutila on hyvä ratkaisu myös silloin, jos esimerkiksi perheenlisäyksen myötä tarpeissa olisi yksi lisämakuuhuone, mutta se pitäisi saada luotua nykyiseen kotiin. Yksityisyyttä saa lisättyä, kun asentaa lasiseinän eteen verhot tai valitsee kirkkaan lasin sijaan peittävämpää materiaalia tilanjakajaan.

Ruudukkolasiseinä paksuilla samettiverhoilla tuo lisää yksityisyyttä makuuhuoneeseen.

Lasiseinän avulla makuualkovin voi erottaa muusta asunnosta tilan avaruudesta tinkimättä.

Mirror Linen materiaalivalikoimasta löytyy läpinäkyvää lasia myös pronssin ja harmaan sävyisenä. Kun kaivataan hieman enemmän yksityisyyttä, ovat peittävämmät opaali- tai raitalasi upeita vaihtoehtoja. Tilanjakaja voidaan tehdä myös täysin peittävistä maalatuista laseista tai levystä. Tilanjakaja sopii tyyliltään monenlaiseen sisustukseen, sillä toteutusvaihtoehtojen suhteen vain taivas on rajana. Se voi olla joko kiinteä seinäke, tai vaihtoehtoisesti sen kaikki osat voivat olla liukuovia.

Pienen kodin sisustus tyylikkäästi ja järkevät säilytys- ja tilanjakoratkaisut eivät onneksi ole mahdoton yhtälö. Huolellisella suunnittelulla ja mittatilauksena tehtävillä tuotteilla saadaan kaikki kodin neliöt hyötykäyttöön!

Kaipaatko sinä kotiisi toimivampia sisustusratkaisuja? Mirror Linen jälleenmyyjät auttavat mielellään juuri sinun tarpeitasi vastaavan kokonaisuuden suunnittelussa.

Kommentoi »