Perunapainantaa sisustajille
Tee itse
Perunapainantaa sisustajille
Älä unohda vanhaa kunnon perunapainantaa! Perunalla syntyy upeita kuvioita myös aikuiseen makuun. Hienot painokuviot syntyvät myös lyijykynällä ja pahviaskin pohjalla.
5.2.2016
 |
Kotivinkki

Perunapainanta – perussetti

Halkaise suuri peruna ja koverra siihen haluamasi kuvio. Viimeistele reunat huolella vaikkapa kirurgin veitsellä. Muista, että  kuvion tulisi olla noin 1–1,5 senttiä koholla perunan pinnasta, jotta jäljestä tulee siisti. Kuivaa pinta talouspaperilla ja sivele sitten maalilla. Katso, että väri peittää tasaisesti koko kuvion.

Vanha tuoli saa uuden ilmeen hennolla kuvioinnilla. Käytä säyseitä sävyjä ja jätä perunamuotin kuvioon rakoja, jotta puun pinta ei peity kokonaan.

Painokuvioiden tekeminen on helppoa ja luovaa. Kuviopainantaan ei tarvita kalliita tarvikkeita. Hyödynnä muotteihin erilaisia kotoa löytyviä pintoja ja materiaaleja. Valitse maalit pinnan mukaan: paperille akryyli- tai akvarellimaalia, kankaalle tekstiilivärejä ja seinille lateksia.

Ihanaa nostalgiaa! Kukapa ei muistaisi perunapainanta-tekniikalla koristeltuja kangaskasseja, joita teki itse lapsena tai sai lahjaksi omilta muksuiltaan. Tämä kassi toteutetaan vaahtomuovista leikatuilla erikokoisilla ympyröillä ja askarteluliikkeistä saatavalla pesunkestävällä kangasvärillä.

Ole oman elämäsi taidegraafikko. Tarvitset tauluun valkoista paperia, maalia ja sopivan kokoisen pahvilaatikon. Maalaa askin pohja  ja paina sillä kuvio paperille. Anna kuvion kuivua ja paina sitten limittäin päälle toinen suorakaide. Kehystä ja ripusta.

Raidat on painettu lyijykynällä. Kolmioita varten tarvitset pahvista leikatun muotin. Teippaa kääntöpuolelle ”kahva” helpottamaan työskentelyä.

Piristä yksivärisiä sisustustyynyjä hauskoilla yksityiskohdilla. Tämän kuvion muotti on tehty kietomalla puuvillanarua pahviaskin ympärille.

Kommentoi »