Kotivinkki

Paula opetteli neulomaan Youtube-videoiden avulla: "Nyt olen neulootikko ja suunnittelen itse malleja"

Paula opetteli neulomaan Youtube-videoiden avulla: "Nyt olen neulootikko ja suunnittelen itse malleja"
Paula Narkiniemi, 37, opetteli reilu vuosi sitten neulomaan. Nyt hän suunnittelee itse mallit ja neuloo koko ajan: kuntoillessa, leffateatterissa ja palaverissa.
Julkaistu: 30.5.2022
Innostus neulomiseen lähti ystävän tekemästä piposta. Paula teki heti pipoja kaksikymmentä putkeen. Ystävätkin omat saaneet jo omansa.

Paula Narkiniemi näki ystävällään itse tehdyn pipon ja ajatteli, että minäkin osaisin. Siitä se neuloosi sitten alkoi. Näin Paula kertoo tarinansa:

"Reilu vuosi sitten innostuin neulomisesta. Näin ystävälläni upean itse tehdyn pipon ja mietin, että pystyisin itsekin samaan. Kysyin apua kollegaltani, joka kehotti katsomaan vinkit Youtubesta. Jos jengi oppii remppaamaan nettivideoiden avulla, niin miksei pipon tekeminen onnistuisi? Katsoin videoita, tilasin langat ja sain pipon valmiiksi. Ja kiroilin. Mutta jäin pahasti koukkuun.

" Jos jengi oppii remppaamaan nettivideoiden avulla, niin miksei pipon tekeminen onnistuisi?"
Paula opetteli ­tekemään villasukan kantapään You­tuben ohjevideoista.
Yksi uusimmista kokeiluista on villahame. Paula haaveilee, että pääsisi osallistumaan koneneulonnan kurssille, jossa voisi tehdä asukokonaisuuden hienoista, ohuista kashmirlangoista.

Sen jälkeen tein parikymmentä pipoa putkeen ja vielä villapaidan. Kun tajusin, ettei neulominen ole vaikeaa, aloin tehdä sitä päivittäin.

Olen pitänyt kirjaa neulomistani töistä ja tähän mennessä olen saanut valmiiksi 22 neulepuseroa, noin 40 pipoa, kaksi neuletoppia, kolme neulepantaa, kolme kauluria, neljät villasukat, kolmet lapaset, vauvan villa-asun ja kaksi balaclavaa eli aikuisten kypärämyssyä. Teen neule­töitä itselleni ja perheelleni, ja annan niitä myös lahjaksi ystävilleni.

Neulominen ­onnistuu Paulalta urheillessa ja palavereissakin. Jos ­hänen tarvitsee vain kuunnella, neulominen auttaa keskit­tymään paremmin esimerkiksi pala­verissa käsiteltävään aiheeseen.

Neulon lähes joka päivä ja aina kun voin. Pipo valmistuu yhdessä illassa, villapaitaan kuluvat yhden viikon illat. Minulla on jokin nuttu mukana aina ­autossa istuessa, jos matka on pidempi kuin kauppareissun mittainen. Neulon palavereiden aikana ja kuntopyörän päällä polkiessa. Suostuin sen hankintaan, kun sain yhdistettyä kätevästi neulomisen, musiikin ja pod­castien kuuntelemisen sekä liikunnan.

Kun neulon, kuuntelen äänikirjoja ja katson telkkaria. Joskus olen ottanut puikot ja langat mukaan myös leffa­teatteriin. Jos en neulo, niin vähintään mietin ­mitä neulon seuraavaksi ja sitä seuraavaksi – päässäni on jatkuvasti jono ideoita, joita haluaisin päästä ­toteuttamaan.

Paula Narkiniemi unelmoi lapsena vaatesuunnittelijan urasta. Hän päätyi kuitenkin opiske­lemaan viestintää ja markkinointia. Neulomisen myötä Paula pääsee toteuttamaan vanhaa haavettaan.
Paula pyrkii ensin käyttämään rullien ­jämät pois, ennen kuin ostaa uusia lankoja. Hän ostaa langat netti­kaupoista, vaikka välillä onkin tärkeää nähdä sävyt livenä. Paulan lempikaupat ovat Lankakauppa ­Titityy ja Snurre.
Paulan mielestä neulominen on meditatiivista puuhaa. Ainoastaan purkaminen turhauttaa. Hän neuloo paljon perheelleen sekä ­ystävilleen.

Suunnittelen nykyään itse kaikki työni. Saan ­ideoita sosiaalisesta mediasta tai ihan vain omasta tarpeesta. Jos näen mielenkiintoisen neuleen tai vaikka kaula-aukon, alan miettiä, miten tekisin sen itse. Pidän ongelmanratkaisusta ja tutkimisesta, miten jokin neule on tehty. Jos en saa unta, niin suunnittelen neuleita. Se on ihanan rentouttavaa.

"Jos en saa unta, niin suunnittelen neuleita."

Vuodenvaihteessa perustin neuleilleni @poola­knits-­nimisen Instagram-tilin ja verkkosivut nimeltään poolaknits.com. Kirjoitan kaikki suunnittelemani ­ohjeet itselleni ylös, joten samalla voin ­hyvin julkaista ne muillekin. Uskon, että ohjeista on iloa muillekin neuloosiin hurahtaneille.

Mohairlangat ovat Paulan suosikkeja, koska ne ovat niin ­k­eveitä ja muhkeita. Hän neuloo mielellään värikkäitä töitä.
Paula suunnittelee ­lähes kaikki työnsä ­itse. Hän ostaa harvoin valmiita ohjeita, vaikka välillä niiden tekeminen voisi olla ihan rentouttavaakin.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »