Ovi tekee tilan ja talon tyylin – näin valitset sopivan oven

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: JELD-WEN
Ovi tekee tilan ja talon tyylin – näin valitset sopivan oven
Ulko- ja sisäovilla on yllättävän suuri vaikutus huoneen ja koko talon ilmeeseen. Näillä vinkeillä löydät sopivan oven niin sisääntuloon kuin osaksi sisustusta.

Ovet ovat näkyvä sisustuselementti, jolla on yllättävän suuri vaikutus huoneen tai koko talon ilmeeseen. Ne voivat sulautua saumattomasti sisustukseen tai määrittää koko tilan luonteen.

Oven ulkonäköä valitessa kannattaa pohtia oman maun lisäksi talon tyyliä. Myös käyttötarkoitus ohjaa valintoja: tuleeko oven suojata katseilta, jakaa tiloja, eristää ääntä vai toivottaa vieraat tervetulleeksi?

Tyyliä haarukoidessa voi hyödyntää suunnittelutyökaluja, jotka auttavat hahmottamaan, miltä ovi todellisuudessa tulisi näyttämään. JELD-WENin Door Designer -sovellus auttaa vertailemaan eri vaihtoehtoja: ota vain kuva nykyisestä ovesta ja vertaile erilaisia ovimalleja.

Door Designer -sovelluksella voi kokeilla, miltä ulko-, sisä- ja saunanovien eri mallit näyttäisivät kodissasi.

Ulko-ovi on kodin käyntikortti

Ulko-ovia valitessa mieti, onko talon ilme erilainen esimerkiksi sisäänkäynnin ja takapihan puolella? Pääoven ei tarvitse olla samantyylinen tai samaa pintamateriaalia kuin takaovi tai terassinovi.

Ulkonäön lisäksi ovelta vaaditaan erilaisia teknisiä ominaisuuksia käyttötarkoituksesta riippuen. Umpiovi on hyvä ratkaisu esimerkiksi sivuoveksi, mutta pääovena lasitettu ovi voi olla näyttävämpi.

Lasitus tuo valoa sisäänkäyntiin, umpiovi yksityisyyttä ja suojaa katseilta. Jeld-Wenin ulko-ovivalikoiman löydät täältä.

Lasitus lisää tilan tuntua eteisessä ja päästää luonnonvaloa sisään. Lasitus tuo myös näköyhteyden ulos. Laseja on monen muotoisia ja kokoisia pyöreästä ristikkoikkunaan. Kirkas lasi päästää valon esteettä sisään, kun taas satiinilasi sekä kuviolasi rajoittavat näkyvyyttä, mutta ne päästävät silti valon kulkemaan.

Ulko-oven pinta voi olla maalattu tai luonnonläheisesti saarniviilutettu. JELD-WEN-ulko-ovien vakiovärit sopivat suomalaiseen taloväritykseen. ADVANCE-valikoiman ulko-oviin voi valita mielensä mukaan erikoisvärin NCS-värikartasta. Ovi voi olla myös kaksivärimaalattu, jolloin se on eri värinen sisä- ja ulkopuolelta.

Vakiovärien lisäksi ulko-oviin voi valita mieleisen sävyn NCS-värikartasta.

Valitse sisäovi tilan mukaan

Väliovien rakenne vaihtelee. Toiset ovet ovat jykeviä ja massiivirakenteisia, toiset kevytrakenteisia. Massiivipuuovi on pitkäikäinen, ja kolhiintunut ovi on mahdollista hioa ja käsitellä uudestaan. Lasiovi on näyttävä ja pitkäikäinen ratkaisu varsinkin kylpyhuoneessa, mutta rohkea sisustaja valitsee sen myös huoneiden välioveksi.

Umpiovi on hyvä ratkaisu esimerkiksi makuuhuoneessa ja WC:ssä, joihin ei haluta näköyhteyttä tai valoa muista tiloista. Umpiovi voi olla sileä, kuvioitu, peili- tai kehysovi. Esimerkiksi tuulikaapin, työhuoneen, olohuoneen tai keittiön ovi voi sen sijaan hyvin olla lasitettu ovi.

Lasitus lisää tilan tuntua, päästää huoneeseen valoa ja mahdollistaa näköyhteyden huoneiden välillä. Lasitettuun oveen voi valita kirkkaan tai satiinilasin.

Valitse kodin tyyliin ja sisustukseen sopiva sisäoven design, väri ja lasitus. Jeld-Wenin Trend-ovien tyyli on suoraviivainen ja moderni.

Sisäoviin on saatavissa myös erikoisominaisuuksia. Liitutauluovi on suosittu esimerkiksi lastenhuoneessa tai eteisessä perhepäivyrinä. Peililasiovi palvelee erityisen hyvin eteisessä ja vaatehuoneessa.

JELD-WEN -ovien vakioväri on valkoinen ja perusvärit puhtaanvalkoinen, musta, harmaa ja helmenharmaa, mutta useimpiin oviin voi valita lisäksi minkä tahansa NCS-värikartan erikoisvärin. Mikset valitsisi vaikkapa siniset ovet yläkertaan ja mustat alakertaan. Luonnonläheistä tunnelmaa luot viilutetuilla ja lakatuilla ovilla. Tai kokeile huippumodernia mustaa viiluovea.

Jeld-Wenin ADVANCE-valikoima vastaa vaativan sisustajan tarpeisiin. Ovia saa monen värisenä ja erikoisominaisuuksilla. Jeld-Wenin sisäovivalikoimaan pääset tutustumaan täältä.

JELD-WEN Suomi Oy on oviasiantuntija, joka kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy visuaalisesti ja toiminnallisesti laadukkaita sisäovia, ulko-ovia, saunanovia sekä ääni- ja paloeristettyjä ovia suomalaisiin koteihin ja julkisiin tiloihin. Avaa ovi mahdollisuuksiin osoitteessa www.jeld-wen.fi

Katso videolta, kuinka helppo Door Designer -sovellusta on käyttää!

Julkaistu: 6.6.2019
Kommentoi »