Onnea uudet ylioppilaat! Näin teet juhlien teemaan sopivat pöytäkoristeet
Tee itse
Onnea uudet ylioppilaat! Näin teet juhlien teemaan sopivat pöytäkoristeet
Ainutkertaisen juhlapäivän kruunaavat itsetehdyt juhlakoristeet. Ylioppilasjuhlien paikkamerkeiksi sopivat minikokoiset ylioppilaslakit ja tableteiksi juhlan teemaan sopivat laulun sanat tai nuotit.
3.5.2017
 |
Unelmien Talo&Koti

Ylioppilaslakkikoriste – tarvikkeet:

  • valkoista silkkipaperia
  • mustaa kontaktimuovia 
  • mustaa samettipintaista kontaktimuovia 
  • mehupullon korkki (halkaisija noin 4 cm)
  • pieni pala kullanväristä paperia.

Ylioppilaslakkikoriste valmistuu näin

  1. Leikkaa kaksinkertaisesta silkkipaperista neliö, jonka koko on noin 8 x 8 cm.
  2. Laita paperit korkin päälle ja taita ylimääräiset korkin alle.
  3. Leikkaa mustasta kontaktimuovista pieni lippa. Tee siitä kaksikertainen niin, että liimapinnat tulevat vastakkain. Näin alapuolelta ei näy kontaktimuovin valkoista paperia. Voit leikata lipan yhtenä kappaleena taittamalla sen leveyssuunnassa keskeltä kahtia.
  4. Leikkaa samettipintaisesta kontaktimuovista noin 3 milliä leveä lakin reunus. Reunuksen tulee yltää lakin ympäri niin, että nauhan päät tulevat hieman toistensa päälle. Irrota reunuksesta takapaperi ja kiinnitä sen keskikohdalle lippa. Liimaa reunus silkkipaperilakin ympäri.  
  5. Leikkaa kultaisesta paperista pikkuinen "lyyra". Ota korkki varoen pois lakin sisältä ja leikkaa ylimääräinen silkkipaperi pois lakinreunusta myöten. Silkkipaperia voi myös jättää pari milliä ylimääräistä ja painella sen siististi lakin sisäpuolelle.
Tupsutikku toimii paikkamerkkinä tai osoittaa oikeat herkut erikoisruokavalioiselle. Tee tupsu leveyssuunnassa kahtia taitetusta pitkulaisesta paperista. Leikkaa koko liuska hapsuille, jotka ulottuvat sentin päähän taitteesta. Kieputa hapsupaperi rullalle ja liimaa se varrastikun päähän. Taita vielä varteen pätkä paperia ja liimaa siihen nimi.
Viirit ja nauhat tuovat koristeluun näyttävyyttä. Tee nauhoihin paperitupsut ja onnitteluteksti. Kirjaimista voit koota myös päivänsankarin nimen. Piirrä kirjain nurjalle ja leikkaa kirjaimet pystysuunnassa taitetusta paperista. Älä leikkaa yläreunoja auki. Käännä paperi oikein päin ja ripusta kirjaimet naruun.
Lakkiaisjuhlien paikkamerkeiksi sopivat pikkuiset ylioppilaslakit, joiden päälle on tulostettu vieraiden nimet. Pieni lakki sopii myös paketin koristeeksi. Helpoimmat ja edullisimmat kattausaluset saat juhliisi myös kotikonstein. Etsi netistä sopivat nuotit tai laulujen sanat, tulosta ja leikkaa pyöreiksi kuviosaksilla. 
Kommentoi »