Onko tässä Suomen tyylikkäin tatuointi? Alvar Aalto -fani Johannes Yrjö tatuoi klassikkotuolin käsivarteensa
Ihmiset
Onko tässä Suomen tyylikkäin tatuointi? Alvar Aalto -fani Johannes Yrjö tatuoi klassikkotuolin käsivarteensa
Johannes Yrjöllä on tatuoijaystävänsä Tim Kiukaksen kanssa yhteinen fanituskohde: Alvar Aallon huonekalut. Nyt Johanneksen ihoon ikuistettiin Aallon tuoli numero 66. Ja se näyttää mahtavalta!
Teksti

Julkaistu 16.3.2018
Meillä kotona

Johannes Yrjö, mistä idea tuolitatuointiin?

Minä ja Tim fanitamme molemmat Aallon huonekaluja. Olin päiväunilla, kun Tim lähetti minulle piirtämänsä kuvan Aallon tuolista numero 66 ja ehdotti, että tekisi siitä tatuoinnin käsivarteeni. Minusta kuva oli nätti ja lähdin samantien Timin luo. Tim hakkasi kuvan perinteiseen tapaan yhdellä neulalla.

Tässä on meillä myös sellainen sisäpiirivitsi. Annoin Timille kerran yhden tuoleistani palkaksi tatuoinnista. Minulla on nyt neljä Aallon 66-tuolia ja Timillä yksi. Ehkä hän antoi minulle viidennen tuolin takaisin tatuoinnin muodossa.

Paljonko tatuointi maksoi?

Olen kampaaja ja leikkaan Timin tukkaa. Hän sitten vastavuoroisesti tekee minulle tatuointeja.

Millaisia kommentteja olet saanut?

Kuva on melko tuore, vasta pari päivää vanha. Kaverit ovat kehuneet hienoksi. Äiti naurahti ja ihmetteli hetken. Mutta ei kommentoinut mitään.

Voisitko ajatella teettäväsi muita huonekalukuvia vartaloosi?

Miksei! Aallon Mehiläispesä-lamppu olisi mageen näköinen. Sen voisi piirtää ilman johtoa, niin se olisi arvoituksellinen. Katsotaan, mitä Tim ehdottaa! Olen antanut hänelle aika vapaat kädet.

Onko sinulla paljon Aallon huonekaluja?

Innostuin Aallon huonekaluista pikkuhiljaa, viime vuosina ehkä enemmän ja enemmän. Keräilen niitä, koska haluan satsata laatuun ja ajattomaan kauneuteen. Ne kestävät ja näyttävät hyvältä vuosikymmeniä.

Ensimmäiseksi ostin 66-tuolit asiakkaalta kolmisen vuotta sitten. Ne ovat jostain 1960-luvulta, niissä näkyy ajan patina. Tietokonepöytänä minulla on puoliympyräpöytä, jossa on musta linoleumpinta.

Lisäksi kodissani on 81B-ruokapöytä (120 x 70 cm), 112B-hyllyjä, Bell-lamppu, kaksi 45-nahkatuolia, ritiläpenkki ja 88-sarjapöydästä se suurin.

Miltä kotonasi muuten näyttää?

Tykkään sisustamisesta. Kodissani on valkoiset lankkulattiat ja Aallon puurakenteiset huonekalut sopivat siihen hyvin. Minulla on paljon Marimekon tyynyjä, aika vaaleita sävyjä kuitenkin. Ja paljon huonekasveja.

Jutun kuvat: Johannes Yrjö.
Kommentoi »