Omakotitalon ikkunaremonttia ei kannata lykätä – merkittäviä hyötyjä asumiseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pihla
Omakotitalon ikkunaremonttia ei kannata lykätä – merkittäviä hyötyjä asumiseen
Jos vanhan omakotitalon ikkunat kaipaavat huoltoa, voi olla aika miettiä pelkän pintamaalin sijaan ikkunoiden vaihtoa kokonaan uusiin. Ikkunaremontti saattaa tuntua isolta kuluerältä, mutta on sijoitus parempaan energiatehokkuuteen ja asumismukavuuteen – sekä nostaa talon arvoa. Kotimainen Pihla tarjoaa ammattitaitoiset ikkunaremontit osamaksurahoituksella, jolloin remontin voi maksaa itselle sopivalla aikataululla.
Julkaistu: 9.5.2022

Mietitkö, onko ikkunaremontti ajankohtainen juuri teidän talossanne? On ainakin kolme asiaa, joiden perusteella päätöksen voi tehdä. Harkitse remonttia, jos ikkunat ovat painuneet ajan saatossa niin, ettei niitä tahdo saada auki, ikkunalasi on muuttunut harmaaksi tai jos talon yleisilme kaipaa päivitystä. Uudet ikkunat lisäävät asumismukavuutta ja tehostavat energiankulutusta, kun lämpö ei pääse karkaamaan hapertuneiden eristeiden välistä. Uusiin ikkunoihin kannattaakin valita helppokäyttöiset raitisilmaventtiilit, jotka parantavat sisäilman laatua ja tekevät ilmanvaihdosta hallittua.

Harva meistä on ikkunoiden uusimisen asiantuntija – ja juuri siksi kannattaa hyödyntää alan ammattilaisten konsulttiapua. He osaavat kertoa, millaiset lasit tai raitisilmaventtiilit kotitaloosi sopivat parhaiten. Samat tuotteet ja lisävarusteet eivät toimi jokaisen talon kohdalla. Pihlan asiantuntijan voi kutsua ilmaiselle arviointikäynnille, jossa kartoitetaan saneeraustarpeet ja tehdään hinta-arvio. Konsulttipalvelu on maksuton, vaikka olisi aikeissa asentaa ikkunat itse.

Ikkunoilla voi vaikuttaa yllättävän moneen asiaan:

  • Paksut ikkunalasit vaimentavat ulkoa kantautuvaa melua ja tuovat rauhaa kodin äänimaisemaan.
  • Auringonsuojalasitus auttaa pitämään sisätilan lämpötilan viileämpänä aurinkoisena päivänä estämättä kuitenkaan valon pääsyä sisään.
  • Pihlan Antennilasi lisää mobiilisignaalin läpäisyä, jolloin matkapuhelin- ja verkkoyhteydet toimivat paremmin.

Sisäsiisti remontti

Omakotitalon ikkunaremontti on nopea ja siisti remontti – etenkin, jos teettää palvelut suunnittelusta asennukseen ammattilaisilla. Ikkunoiden vaihto ja asennus kestää keskimäärin 1–2 päivää ja remontin aikana talossa voi asua normaalisti vuodenajasta riippumatta. Talvipakkasilla ikkunat vaihdetaan yksi kerrallaan, jolloin talo pysyy lämpimänä kun taas kesällä asennus tehdään usean ikkunan sarjatyönä.

– Ikkunoiden, ovien ja tarvittavien lisävarusteiden toimitusajat voivat vaihdella viidestä kymmeneen viikkoon, joten remontin suunnitteluvaihe kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen toivottua ikkunoiden vaihtoa, ohjeistaa Pihlan liiketoimintapäällikkö Pekka Luostarinen.

Pihla kierrättää vanhat ikkunat ja ovet – ellei niitä halua käyttää vaikkapa kasvihuoneen rakentamiseen.

Joustava osamaksurahoitus

Ikkunaremonttiin on mahdollista saada myös osamaksurahoitusta, jolloin remontin pystyy maksamaan itselle sopivissa erissä. Pihla tarjoaa yhdessä Osuuspankin kanssa joustavat osamaksurahoituksen ehdot ja jopa kymmenen vuoden maksuajan. Luottopäätöksen voi hakea ennakkoon Pihlan verkkosivujen kautta tai rahoituksesta voi neuvotella Pihlan myyjän kanssa arviokäynnin yhteydessä.

– Tavanomaisen omakotitalon ikkunaremontti kustantaa noin 10000–15000 euroa ja osamaksurahoituksen keskimääräinen kuukausihinta on 170 euroa kuussa, kertoo Pihlan liiketoimintapäällikkö Pekka Luostarinen.

Pihlan ja Osuuspankin tarjoama osamaksurahoitus on joustava ratkaisu ja ehdot voi tarvittaessa neuvotella uudelleen, jos on tarvetta muuttaa maksuaikaa tai pitää maksuvapaita kuukausia.

Vanhoissa taloissa on usein T-mallin ikkunat, joita löytyy puualumiinista valmistettuina myös Pihlan valikoimista.

Budjettia laskiessa on hyvä muistaa, että ikkunaremontin asennuspalvelu kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin: työn osuudesta voi enimmillään vähentää verotuksessa 2250 euroa. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten esimerkiksi pariskunta voi käyttää kotitalousvähennyksiin yhteensä 4500 euroa vuodessa.

Pihla on kotimainen puu–alumiini-ikkunoiden sekä parveke-, terassi- ja ulko-ovien valmistaja. Laadukkaiden tuotteiden lisäksi Pihla tarjoaa ammattitaitoisia suunnittelu- ja remonttipalveluja sekä laajan valikoiman lisävarusteita eri tarpeisiin. Vakavarainen yhtiö on luotettava kumppani ikkunaremonttiin ja mukana huoltotarpeissa myös tulevaisuudessa.

Kommentoi »