Olohuoneeseen liikkuvat portaat tai riippusilta? Legendaarisen Vekkulan irtaimistoa myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa
Sisustus
Olohuoneeseen liikkuvat portaat tai riippusilta? Legendaarisen Vekkulan irtaimistoa myydään hyväntekeväisyyshuutokaupassa
Linnanmäen Vekkulan irtaimistoa on nyt mahdollista huutaa omaan kotiin – ja tehdä samalla hyvää. Huutokaupan tuotto ohjataan lastensuojelutyöhön.
11.12.2017
 |
Meillä kotona

Liikkuvat portaat omaan omakotitaloon? Vai keinuva riippusilta olohuoneeseen? Linnanmäen Vekkulan irtaimistoa on nyt mahdollista huutaa omaan kotiin – ja tehdä samalla hyvää. Huutokaupan tuotto ohjataan Lasten Päivän Säätiön mission mukaisesti lastensuojelutyöhön.

Eihän kyseessä nyt ole vain vekkulamainen jekku, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin?

Kyllä nämä osat ovat ihan oikeasti myynnissä. Kun ilmoitimme, että Vekkulan palvelusvuodet ovat tulleet tiensä päähän, palautteen määrä yllätti. Moni toivoi, että voisimme myydä jotain Vekkulan osia. Tämä kuulosti niin hauskalta idealta, että päätimme toteuttaa toiveet.

Iso lasikuitupelle kodin ikkunasta kurkkaamaan?

Miten valitsitte osat, jotka ovat myynnissä?

Valitsimme osat, jotka saimme irti. Kaltevaa huonettakin toivottiin, mutta se, kuten moni muukin osa, oli rakennettu Vekkulaan paikoilleen. Irrottaminen ei olisi onnistunut. Huutajan pitää ottaa huomioon irtaimiston koko: esimerkiksi liikkuvat portaat painavat tonneja. Niitä ei saa mihinkään tavalliseen pakettiautoon pakattua, ja jos saa, pitää ne vielä säätää toimimaan.

Vekkulan liikkuvat portaat yhdistämään kodin kerroksia?

Kyselitte kävijöiltä heidän suosikkielementtejään vanhasta Vekkulasta. Mitä ne olivat?

Saimme ison määrän vastauksia, yli 4000. Kävijöiden suosikkikolmikko oli kalteva huone, liikkuvat portaat ja liukumäki. Nämä elementit nähdään todennäköisesti myös uudessa Vekkulassa. Saimme myös liudan uusia ideoita.

Riippusilta oli yksi vanhan Vekkulan suosikkielementeistä.

Milloin uusi Vekkula näkee päivänvalon?

Vielä ensi kaudella uutta Vekkulaa ei nähdä – ihan jo pelkkä lupaprosessi vie aikaa. Mutta sitä suunnitellaan parhaillaan.

Pyörivistä lattioista ja vinoista huoneistaan tuttu Vekkula ehti ilahduttaa huvipuistoväkeä yli 50 vuoden ajan. Se suljettiin lokakuun lopulla, kun sitä ei ollut enää järkevää kunnostaa.

Kommentoi »