Ohjeet Venetsia-tuolin tuunaukseen
Tee itse
Ohjeet Venetsia-tuolin tuunaukseen
Tuunaa nuhjuiselle venetsia-tuolille uusi ilme maalilla, narulla ja ristipistoilla. Selkänojan ristikkoon voit taiteilla ristipistoilla vaikka ruusun.
25.12.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • Venetsia-tuoli tai muu tuoli, jossa on ristikkoa kirjottavaksi
  • valkoista maalia
  • lankaa ristipistoihin (mallityössä Isoveli- ja 7 veljestä -lankaa)
  • nyöriä putken ympäri kieputettavaksi (mallityön nyöri on Motonetistä)
  • liimaa.

Näin tuunaat Venetsia-tuolin

1. Irrota tuolin osat toisistaan. Putsaa putkirunko ja hio istuin sekä selkänojan puuosat.

2. Maalaa tuolin selkänoja ja istuin valkoisiksi. Pari maalikerrosta riittää.

3. Kieputa nyöriä tiheästi putkirungon ympäri. Näyttää työläältä mutta sujuu joutuisasti. Levitä runkoon hyvää liimaa (esimerkiksi Uhu) noin 15 senttiä kerrallaan ja kieputa päälle nyöriä. Koko putken ei tarvitse olla liiman peitossa mutta ole tarkka lattiaa vasten jäävissä kohdissa. Kohtia voi vahvistaa myös lakalla tai maalilla.

4. Pistele ristipistot kaksinkertaisella langalla väri kerrallaan, ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Varmista, että pistojen päällimmäinen lanka kulkee aina samaan suuntaan. Pujota langanpäät pistojen alle selkänojan takapuolella. Tee istuinosan pistot vain reunoille, jottei ne nuhjaannu käytössä.

5. Kiinnitä lopuksi osat paikoilleen.

6. Halutessasi maalaa tuolin pariksi kaappi, jota koristaa ristipistoruusu. Käytä sommittelussa ja apulinjojen piirtämisessä lyijykynää. Maalaa ruusu väri kerrallaan. Tee apupisteet harmaalla maalilla pumpulipuikolla.

1 kommentti