Nyt vessakin on fiksu – älyteknologia tulee myös kylpyhuoneeseen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Geberit
Nyt vessakin on fiksu – älyteknologia tulee myös kylpyhuoneeseen
Nyky-wc on älykäs. Se palvelee meitä tarvittaessa haluamallamme tavalla ja sitä voi ohjata puhelimella. Äly-wc on jo miltei kaikkien ulottuvilla.
Julkaistu: 4.4.2022

Olet varmasti kuullut tarinoita tulevaisuuden wc:stä, jotka toimivat kuin itsekseen automaattisesti. Wc-istuimen kansi aukeaa sitä lähestyttäessä, istuin on lämmitetty ja lämmin vesi pesee sinut raikkaaksi wc-käynnin jälkeen. Aika hurjaa, eikö? Mutta äly-wc ei ole enää scifiä, vaan sen saa jo omaan kotiin. WC:n ja kylpyhuoneen älypuhelimella ohjattava älykäs teknologia on nyt jokaisen remontoijan ja rakentajan ulottuvilla.

Kun remontoit tai rakennat aivan uutta kylpyhuonetta tai wc-tilaa mieti, olisiko nykyteknologiasta apua seuraavissa toiminnoissa.

Mukavuus

Älyteknologialla varustettu wc-istuin toimii miltei automaattisesti. Wc-istuimen varustelu riippuu toki remontoijan valinnoista, mutta AquaClean-istuimessa on pesu- ja valinnainen kuivaintoiminto, TurboFlush-huuhtelu ja kaukosäädin. Täysin automatisoidusta wc-tilasta löytyy myös istuimen lämmitin ja toimintoja, jotka aktivoituvat, kun joku lähestyy wc-istuinta. Näitä ovat esimerkiksi LED-mukavuusvalo, joka näyttää valoa yöllisillä wc-reissuilla. Voit myös ohjata pesu-wc-istuinta älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Geberit HomeAppissa voit esimerkiksi luoda istuimeen oman pesuohjelman ja säätää asetuksia.

Seinään kiinnitetty wc-istuin säästää tilaa. Geberit AquaClean Sela -wc-istuimen tekniikka, vesisäiliö ja putket on piilotettu seinän sisään, joten lattiatila jää vapaaksi. Lisäksi minimalistinen muotoilu tekee wc-istuimesta helpommin puhdistettavan, eikä bakteereille jää piilopaikkoja.

Puhtaus

Kun wc-istuin ja kalusteet on nostettu seinälle ja tekniikka on seinän sisällä, siivouskin on helpompaa. Helposti irrotettava wc-istuimen kansi on hygieeninen ja helppo puhdistaa. Kosketusvapaa huuhtelupainike käynnistyy sensorilla, eikä siihen tarvitse siis enää koskea. Rimfree®-istuin eli wc-istuin ilman huuhtelureunusta antaa aivan uuden standardin hygienialle. Perinteisen wc-istuimen huuhtelukaulus on vaikea puhdistaa, mutta Rimfree®-istuimen reunoissa ei ole piilopaikkoja bakteereille. Wc-istuin ja pesualtaat on saatavilla myös KeraTect-erikoislasitteella, joka takaa posliinipinnoille pitkäaikaisen suojan.

Irrotettava kansi on helppo puhdistaa. Kun kannessa on Quick Release -toiminto, kansi irtoaa puhdistusta varten helposti.

Hajuttomuus

Älyvessa myös tuoksuu hyvältä. Sen takaa optimoitu huuhtelu, helppo puhdistus, wc-istuimen ilmanvaihto ja mahdollisuus lisätä hajustetta huuhteluveteen. Sisäänrakennettu Geberit DuoFresh-hajunpoistomoduuli poistaa epämiellyttävät hajut suoraan istuimen sisältä.

Huuhtelupainikkeen taakse kätkeytyy teknologiaa. Seinärakenteeseen piilotettu Geberit DuoFresh-hajunpoistomoduuli käynnistyy automaattisesti kun joku tulee vessaan.

Tilan tuntu

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat useimmiten pieniä ja siksi kaikki keinot, mitkä säästävät tilaa, ovat tervetulleita. Seinäkiinnitteiset kalusteet jättävät lattian vapaaksi ja antavat siten tilantuntua. Vapaa lattiatila tuntuu luksukselta pienissä tiloissa. Hyvin suunnitellut säilytysratkaisut myös piilottavat kylpyhuoneen tavarapaljouden. Kalusteet näyttävät ulkopuolelta pieniltä, mutta ovat sisätiloiltaan suuria.

Muista huolehtia jo suunnitteluvaiheessa, että mahdollistat älytoiminnot viemällä sähköt wc-istuimen yhteyteen ja että asennustekniikalle jää seinän sisään tilaa. Asiantunteva suunnittelija ja Geberitin asiakaspalvelu auttavat tarvittaessa.

Muotokieletään modernin Geberit Smyle -malliston wc-istuimen ulkopinta on täysin yhtenäinen.

Muotoilu ja materiaalit

Hyvä muotoilu miellyttää silmää ja on ajatonta. Laadukkaat materiaalit myös kestävät käyttöä ja niihin saa tarvittaessa varaosia. Esimerkiksi wc-istuinten erikoislasitus hylkii likaa ja pysyy puhtaana pitempään.

Minimalistisen Geberit Xeno² -kylpyhuonemalliston kalusteissa on runsaasti säilytystilaa. Mallisto koostuu harkituista, arkkitehtoonisen muotokielen omaavista elementiestä, jotka miellyttävät silmää.

1 kommentti