Nyt on tilaa kokata! Ruoanlaittoa rakastavan pariskunnan avokeittiö raikastui täysremontissa
Rakenna ja remontoi
Nyt on tilaa kokata! Ruoanlaittoa rakastavan pariskunnan avokeittiö raikastui täysremontissa
Elinan ja Samin kodin keittiö kaipasi päivitystä sekä lisää työ- ja säilytystilaa. Täydellisen remontin lopputuloksena on toimiva ja tyylikäs keittiö, johon mahdutettiin myös pieni viinikaappi ja apteekkarinkaappi.
Julkaistu 7.5.2019
Meidän Talo

Ihan siisti, mutta jo parhaat päivänsä nähnyt, tuumi Elina Hankkio uuden kotinsa 13 vuotta vanhasta keittiöstä. 80-neliöiseen espoolaiskolmioon oltiin tekemässä joka tapauksessa perusteellista remonttia, joten Elina ja hänen miehensä Sami Hartikainen päättivät uudistaa myös keittiönsä. Ruoanlaitosta nauttiva pariskunta kaipasi etenkin lisää työtilaa. Myös kaksi jääkaappia tuntui turhalta kahdelle ihmiselle.

Vanhan keittiön vesipiste, liesitaso ja huippuimurin poistoputki saivat entisille paikoilleen.
Työergonomia huomioitiin uuden keittiön suunnittelussa. Electroluxin itsepuhdistuva uuni ja mikro sijoitettiin päällekkäin. Vepsäläiseltä hankitun ruokapöydän ääreen mahtuu iso porukka nauttimaan Elinan ja Samin laittamista herkuista. Artekin A110-valaisimet ja ruokapöydän tuolit muuttivat parin mukana vanhasta kodista.

Elinalla oli selkeä visio siitä, millaisessa keittiössä he haluaisivat päivittäin kokata. Olihan pariskunta tehnyt edellisen keittiöremontin vanhassa kodissaan kolme vuotta sitten. Elina pyysi tarjouksen kahdelta eri toimittajalta ja päätyi lopulta Keittiömaailman asiakkaaksi. Suunnittelija Pia Käyhkö kuunteli tarkasti parin toiveet ja pistäytyi asunnolla ottamassa mitat, minkä jälkeen asiat etenivät vauhdikkaasti.

Elina ja Sami valitsivat kotimaisen A la Carten modernin ja eleettömän Neve-keittiön. Remontti haluttiin pitää yksinkertaisena, joten vesipiste ja liesitaso saivat jäädä vanhoille paikoilleen. Taloyhtiön huippuimurin poistoputkea ei myöskään haluttu siirtää. Elina toivoi työ- ja laskutason lisäksi paljon säilytystilaa, muttei perinteisiä yläkaappeja.

Liesituuletin kätkeytyy maustekaapin sisään.
Elina haluaa pitää työtason tyhjänä. Purkit, tarjottimet ja patakintaat ovat käden ulottuvilla kotimaisen Poiatin suunnittelemassa Coupé-hyllyssä. Koukut Granit.
Alakaappien kulmaan jäi kolo pienelle, seitsemän pulloa vetävälle viinikaapille.

Suunnittelija ratkaisi ongelman kekseliäästi matalilla, mutta syvillä yläkaapeilla, jotka muodostavat särmikkään kehyksen keittiölle. Alakaappien mitoitus ei mennyt ihan tasan ja kulmaan jäi pieni kolo, johon suunnittelija ehdotti pientä viinikaappia. Elina kiittääkin suunnittelijaa parin toiveiden kuuntelemisesta.

– Seitsemän pullon viinikaappi ilahduttaa meitä paljon enemmän kuin rättikaappi.

Työtason materiaaliksi valikoitui jo edellisessä kodissa hyväksi havaittu musta umpilaminaatti, joka on helppo pitää puhtaana. Toiveena olleelle aamiaiskaapille ei ollut riittävästi tilaa, mutta sen virkaa toimittaa nyt pieni apteekkarinkappi, johon mahtuu kaikki tarpeellinen aamiaista varten.

Kaksi jääkaappia veivät keittiön toisesta sivusta ison osan.
Työtasoa valaisevat kuusi led-spottivaloa ja led-loisteputki. Harvemmin esille otettavat leipägrilli, vohvelirauta ja maljakot ovat löytäneet paikkansa yläkaapeista. Välitilan seinä maalattiin Tikkurilan Luja-pintamaalin sävyllä NCS S 8000-N.
Pieneen apteekkarinkaappiin mahtuvat kätevästi kaikki aamiaistarvikkeet.

Mitä remontti maksoi?

  • Kalusteet 7 910 e
  • Kodinkoneet 4 125 e
  • Hana ja allas 815 e
  • Valaistus 290 e
  • Seinähylly 219 e
  • Parketti ja listat 500 e
  • Keittiön asennus- ja putkityöt 3 060 e
  • Sähkötyöt 1 000 e
  • Muut työt 1 000 e

Yhteensä 18 919 euroa.

Kommentoi »