Kotivinkki

Tervehdys Saimaalta! Näitä sympaattisia norppalapasia ei voi olla rakastamatta

Norppalapasten kuosi on saanut inspiraationsa norpan selkäkuvion rinkuloista. Harmaan ja hiekan sävyt mukailevat suloisen sukeltelijan väritystä.
Kuvat Johanna Myllymäki

Koko: nainen(mies)

Norppalapaset – tarvikkeet:

  • Novita Nordic Wool -lankaa sävyissä kallio (048) vajaa 100(100) g ja hiekka (060) vajaa 50(50) g
  • sukkapuikot nro 3 tai käsialan mukaan.
Norppakuosi on pantterin kotimainen sukulainen.

Mallineuleet:

Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*.

Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Kirjoneule suljettuna neuleena: neulo sileää neuletta suljettuna neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kohdissa, joissa kuvion leveys on 5 s tai enemmän, sido nurjalla kulkeva lanka kiertämällä langat toistensa ympäri työn nurjalla puolella.

Tiheys:

27 s kirjoneuletta = 10 cm

Voit ladata ruutupiirroksen tulostettavan version ohjeen lopusta.

Norppalapaset neulotaan näin

Vasemman käden lapanen

  1. Luo kallion värisellä langalla 52(60) s sukkapuikoille ja jaa s:t neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä, käden ulkosyrjällä. Neulo joustinneuletta raidoittaen: neulo kalliolla 8(10) krs, hiekalla 2 krs, kalliolla 3 krs, hiekalla 2 krs, kalliolla 3 krs, hiekalla 2 krs ja vielä kalliolla, kunnes jousteen korkeus on 7(8) cm. Neulo kalliolla vielä 1 krs oikein ja lisää samalla I ja III puikon loppuun 1 s neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein = 54(62) s.
  2. Aloita kirjoneule I(II) ruutupiirroksen 1. kerrokselta. Toista 27(31) s:n mallikerta 2 kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 2–44(50). Huom. Kun kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 6(6,5) cm, neulo toisen puikon viimeiset 11(12) s peukaloaukkoa varten erivärisellä langalla. Siirrä s:t takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neulomista normaaliin tapaan.
  3. Kun olet neulonut 44.(50.) kerroksen, neulo vielä 45.(51.) kerros ja tee kavennukset ruutupiirrokseen merkityissä kohdissa = 48(56) s. Tasaa jokaiselle puikolle 12(14) s. Kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 16(18) cm. Neulo lapanen loppuun kallion värisellä langalla.
  4. Aloita kärkikavennukset (sädekavennukset): neulo jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 s oikein yhteen = 40(48) s. Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset = 32(40) s. Jatka kavennuksia tähän tapaan joka 3. krs, kunnes työssä on 8 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Oikean käden lapanen

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi ja tee peukaloaukko kolmannen puikon alkuun.

Peukalo

Pura apulanka ja poimi samalla s:t puikoille aukon ylä- ja alareunasta. Poimi lisäksi aukon molemmin puolin 1 s = 24(26) s. Jaa s:t kolmelle puikolle ja neulo kallion värisellä langalla sileää oikeaa. Kavenna ensimmäisellä kerroksella peukalon sivuilla yhdet s:t = 22(24) s. Kun olet neulonut 5(5,5) cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Höyrytä valmiit lapaset kevyesti.

Vinkki!

Jos innostut leikkisäksi, tee langasta viiksikarvat norppalapasten kärkiin.

Ohjetiedustelut: ohjetiedustelut@novita.fi tai 040 178 226 ma ja ke 10–12

Lankatiedustelut: novita.lankapalvelu@novita.fi ja www.novitaknits.com

Ladattavat tiedostot:

Norppalapaset(pdf)

Julkaistu: 12.3.2020
Kommentoi »