Tervehdys Saimaalta! Näitä sympaattisia norppalapasia ei voi olla rakastamatta
Tee itse
Tervehdys Saimaalta! Näitä sympaattisia norppalapasia ei voi olla rakastamatta
Norppalapasten kuosi on saanut inspiraationsa norpan selkäkuvion rinkuloista. Harmaan ja hiekan sävyt mukailevat suloisen sukeltelijan väritystä.
Julkaistu 12.3.2020
Kotivinkki

Koko: nainen(mies)

Norppalapaset – tarvikkeet:

  • Novita Nordic Wool -lankaa sävyissä kallio (048) vajaa 100(100) g ja hiekka (060) vajaa 50(50) g
  • sukkapuikot nro 3 tai käsialan mukaan.
Norppakuosi on pantterin kotimainen sukulainen.

Mallineuleet:

Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *–*.

Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Kirjoneule suljettuna neuleena: neulo sileää neuletta suljettuna neuleena ruutupiirroksen mukaan. Kohdissa, joissa kuvion leveys on 5 s tai enemmän, sido nurjalla kulkeva lanka kiertämällä langat toistensa ympäri työn nurjalla puolella.

Tiheys:

27 s kirjoneuletta = 10 cm

Voit ladata ruutupiirroksen tulostettavan version ohjeen lopusta.

Norppalapaset neulotaan näin

Vasemman käden lapanen

  1. Luo kallion värisellä langalla 52(60) s sukkapuikoille ja jaa s:t neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on I ja IV puikon välissä, käden ulkosyrjällä. Neulo joustinneuletta raidoittaen: neulo kalliolla 8(10) krs, hiekalla 2 krs, kalliolla 3 krs, hiekalla 2 krs, kalliolla 3 krs, hiekalla 2 krs ja vielä kalliolla, kunnes jousteen korkeus on 7(8) cm. Neulo kalliolla vielä 1 krs oikein ja lisää samalla I ja III puikon loppuun 1 s neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein = 54(62) s.
  2. Aloita kirjoneule I(II) ruutupiirroksen 1. kerrokselta. Toista 27(31) s:n mallikerta 2 kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 2–44(50). Huom. Kun kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 6(6,5) cm, neulo toisen puikon viimeiset 11(12) s peukaloaukkoa varten erivärisellä langalla. Siirrä s:t takaisin vasemmalle puikolle ja jatka neulomista normaaliin tapaan.
  3. Kun olet neulonut 44.(50.) kerroksen, neulo vielä 45.(51.) kerros ja tee kavennukset ruutupiirrokseen merkityissä kohdissa = 48(56) s. Tasaa jokaiselle puikolle 12(14) s. Kämmenosan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 16(18) cm. Neulo lapanen loppuun kallion värisellä langalla.
  4. Aloita kärkikavennukset (sädekavennukset): neulo jokaisen puikon keskellä ja lopussa 2 s oikein yhteen = 40(48) s. Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset = 32(40) s. Jatka kavennuksia tähän tapaan joka 3. krs, kunnes työssä on 8 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päätä hyvin.

Oikean käden lapanen

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi ja tee peukaloaukko kolmannen puikon alkuun.

Peukalo

Pura apulanka ja poimi samalla s:t puikoille aukon ylä- ja alareunasta. Poimi lisäksi aukon molemmin puolin 1 s = 24(26) s. Jaa s:t kolmelle puikolle ja neulo kallion värisellä langalla sileää oikeaa. Kavenna ensimmäisellä kerroksella peukalon sivuilla yhdet s:t = 22(24) s. Kun olet neulonut 5(5,5) cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Höyrytä valmiit lapaset kevyesti.

Vinkki!

Jos innostut leikkisäksi, tee langasta viiksikarvat norppalapasten kärkiin.

Ohjetiedustelut: ohjetiedustelut(a)novita.fi tai puh. 040 178 2266 ma ja ke klo 10–12. Lankatiedustelut: lankapalvelu(a)novita.fi tai www.novitaknits.com.

Ladattavat tiedostot:

Norppalapaset(pdf)

Kommentoi »