Nikkaroi helppo sermi
Tee itse
Nikkaroi helppo sermi
Liikuteltava tilanjakaja antaa pieniin tiloihin yksityisyyttä. Sermin teko on edullista ja yksinkertaista.
13.8.2015
 |
Meidän Mökki

Reilu tilanjakaja tehdään 45 x 45 millin höylätystä puutavarasta. Valitse suoria puita ja ota pari ylimääräistä, jos sahauksen jälkeen huomaat kuitenkin käyryyttä materiaalissa.

Sermi on helppo tehdä, mutta ole mittojen ja erityisesti ristimittojen kanssa huolellinen, jotta saat suorat linjat.

Läpikuultavalla, sävytetyllä pintakäsittelyaineella voit estää sermiä tummumasta tai kellertymästä ajan mittaan. Vaaleakin pigmentti suojaa puuta auringonvalon UV-säteiltä.

Voit somistaa sermin monenlaisin kankain. Mallisermi varustettiin monilla samansävyisillä materiaaleilla.

Tarvikkeet:

Sermin koko on 160 x 200 cm (leveys x korkeus).

  • höylättyä puutavaraa 45 x 45 mm, 15 m
  • pyörölistaa Ø 15 mm, 4 m
  • saranoita, 4 kpl
  • saha
  • pora ja ruuvinväännin
  • ruuveja
  • hiomapaperi
  • suorakulma, rullamitta ja kynä
  • pintakäsittelyksi esimerkiksi sävytettyä Pigrol Zen Petsivahaa, Supi Saunasuojaa tai Kiva-kalustelakkaa (Tikkurila)
  • verhoiksi vanhat virkkaukset, narukerä ja bambuverho.

Tarvikkeet yhteensä noin 39 euroa.

Ohjeet sermin tekoon

1. Sahaa kuusi pystytolppaa, joiden pituus on 200 senttimetriä. Katko myös poikkipuut: reunoille neljä 36 sentin pituista ja keskelle kaksi 50 sentin pituista palikkaa. Hio sahareunat. Voit asettaa keskimmäiset poikkipuut eri korkeudelle.
2. Katko jokaista serminosaa varten kaksi pyörölistaa, jotka ovat kolme senttiä poikkipuita pidemmät. Hio päät. Merkitse pyörölistojen tulevat paikat pystytolppiin, samalle kohdalle molemmin puolin. Poraa pystytolppiin pyörölistoja varten pari senttiä syvät, kohtisuorat reiät. Jos mahdollista, käytä pylväsporakonetta tai rakenna laudasta ohjuri poranterälle ennen reikien teon aloittamista.
3. Laita pyörölistat paikoilleen pystytolppien väliin ja merkitse poikkipuiden paikat. Tarkista ristimitalla, että linjat ovat suorassa.
4. Kiinnitä jokainen poikkipuu kahdella ristikkäisellä ruuvilla. Poraa ensin ruuvia varten apureikä, suurenna reiän suuta kartioporanterällä ja kiinnitä ruuvi upoksiin.
5. Aseta valmiit osat lattialle ja tarkista, että kaikki linjat ovat suorassa.
6. Merkitse saranoiden paikat ja kiinnitä ne uppokantaruuvein. Käsittele lopuksi pinnat. Läpikuultavat ja sävytetyt petsivaha, kalustelakka ja saunasuoja ovat liki näkymättömiä mutta estävät puun tummumisen.
7. Voit kaventaa bambuverhoa oksasaksilla. Sahaa ylärima pienihampaisella lista- tai rautasahalla. Pura verhon alalaidasta bambutikkuja ja solmi verho sopivan pituiseksi verhon omilla langoilla.
8. Kiinnitä verho pyörölistoihin ylhäällä naruilla ja alhaalta bambuverhon omilla langoilla. Pellavanaru voi näyttää paremmalta kuin valkoinen bambun kanssa.

Tarvikkeiden ostopaikat: Puukeskus ja Bauhaus.

Lue lisää:

Kommentoi »