”Epäsiisti eteinen ahdisti vuosikaudet” – Niina ideoi kodin sisääntulosta toimivan ja kauniin
Eteisen remontti
”Epäsiisti eteinen ahdisti vuosikaudet” – Niina ideoi kodin sisääntulosta toimivan ja kauniin
Niina Hakalax-Lahti ja hänen puolisonsa Juhani Lahti remontoivat omakotitalonsa eteisen. Nyt arkea helpottavat siisti ja selkeä vaatesäilytys, istumataso sekä kätevä kenkäteline. ”Kun eteinen näyttää hyvältä, haluaa sen myös pitää siistinä”, Niina iloitsee.
Julkaistu 18.8.2023
Meillä kotona

Miksi lähditte remontoimaan juuri eteistä, Niina?

”Vanha eteinen oli ahdistanut minua vuosikaudet. En pitänyt siitä taloon muuttaessammekaan, sillä takit ja kengät jäivät aina epäsiististi käytävälle. Kun saimme edellisen remonttiprojektimme valmiiksi, päätimme, että nyt on vihdoin aika uudistaa myös kotimme eteinen.”

Ennen eteiseen kasaantui helposti tavaroita, ja naulakko täyttyi nopeasti takeista. Asusteita säilytettiin penkin sisällä ja hattuhyllyn pienessä korissa.
Remontissa eteiseen järjestyi roppakaupalla lisää säilytystilaa. Takit sujahtavat siististi kaappeihin ja kengät kenkätasolle. Myös avaimet ja muut pienet esineet säilyvät kätevästi lipastossa. Kenkätelineessä on Airamin pattereilla toimivat liiketunnistinvalot, jotka kiinnitetään vielä telineen sivuseiniin.

Mikä on parasta uudessa eteisessänne?

”Saamme takit nyt kätevästi piiloon kaappeihin ja kengät siististi kenkätelineeseen. Vanhassa eteisessämme oli penkki kengännauhojen sitomista varten, mutta se täyttyi aina takeilla ja muulla tavaralla. Yleensä päädyimmekin istumaan rappusille laittamaan kenkiä jalkaan. Nyt istumatilaa on paljon, mikä helpottaa arkea.

Eteisessä kuljetaan paljon päivittäin, joten on ihanaa saada sinne miellyttävämpi ympäristö. Kun eteinen näyttää hyvältä, haluaa sen myös pitää siistinä!”

Kerrotko eteisen kalusteista?

”Toiveidemme mukaiset kaapit teki kokkolalainen Nordica-keittiöt. Rimapinta on K-raudasta. Valopeilin nappasin mukaani Minimanista 99 eurolla, se oli todellinen löytö! Minulla ja aviomiehelläni on remonttifirma, ja asensimme kaiken itse.

Eteisestä puuttuu vielä musta, metallinen henkaritanko, joka tulee yläkaapin alapuolelle ja johon vieraat voivat laittaa omat takkinsa. Kenkätelineen alta puuttuu myös sokkeli. Eteinen ei siis ole vielä ihan täydellinen, pieniä lisäyksiä on luvassa.”

Niinalla ja Juhanilla on eteisessä omat kaappinsa, joissa vaatteet ja asusteet pysyvät järjestyksessä. Kausiasusteet saa kätevästi säilöön yläkaappeihin. Sieltä ne voi siirtää alas, kun niille vuodenaika vaihtuu.

Mistä löysitte inspiraatiota eteisen uuteen ilmeeseen?

”Käytin paljon Pinterestiä. Sieltä löysin monia ideoita, joita sitten yhdistelin omaan kotiimme sopiviksi. Eteisen kulman järkevä hyödyntäminen tuotti jonkin verran haasteita, mutta lopputulos on mielestämme hyvin onnistunut!”

Kuvat: Niina Hakalax-Lahti

1 kommentti