Nightwishin rumpalin uniikissa kodissa keittiö on metallinmusta ja saunassa raikaa rock

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Topi-Keittiöt
Nightwishin rumpalin uniikissa kodissa keittiö on metallinmusta ja saunassa raikaa rock
Nightwishin rumpali Kai Hahdon uniikissa kodissa rakkaus musiikkiin näkyy eri tavoin: koko koti henkii heavymusiikin tummuutta, mikä korostuu metallinmustassa keittiössä. Saunassa kuunnellaan tietysti rockia.
Julkaistu: 20.11.2019

Kai Hahto istuu olohuoneensa sohvalla hämmentyneenä ja vähän pökkyrässä. Siirtyminen kiertue- ja keikkaelämästä kodin ja perheen rutiineihin ottaa aina aikansa.

– Olen paikalla, mutta vielä jossain muualla. Siltä se aina päivän kaksi tuntuu, kun olen pitkän poissaolon jälkeen päässyt taas kotiin. Perhe on tottunut siihen, että olen aluksi vähän zombi, sanoo Nightwishin rumpali Kai Hahto.

Vaimo Katja Hahto nauraa asian olevan juuri niin. Vastuu kodista ja perheestä – kahden koiran ja kahden teini-ikäisen pojan poppoosta – on puolison poissaollessa hänellä.

– Kain liikkuva elämä on ollut aina osa parisuhdettamme. Olen siihen kasvanut, enkä pane pahakseni, Katja sanoo.

Keittiö on yleisilmeeltään tyylikkään tumma.

Hahtojen perhe asuu idyllisellä omakotialueella Vaasassa, muutaman kilometrin päässä keskustasta. Hirsirakenteisen talon rakensi Kain isoisän isä vuonna 1937. Laajennusosa valmistui aivan vastikään.

– Vanha osa oli 80 neliön kokoinen, mikä alkoi vähän ahdistaa, kun pojat kasvoivat. Halusimme heille omat huoneet, mutta myös toimivan, tilavan keittiön ja oleskelutilaa, Katja kertoo.

Laajennusosan rakentamisen jälkeen asuinneliöitä on talossa nyt 172.

– Remontti oli aikamoinen urakka, kun kaikki tehtiin pitkästä tavarasta. Työmaalla urakoi meidän lisäksemme kaksi timpuria ja pihan toisella puolella asuvat vanhempani, Kai kertoo.

Remontti oli työläs, mutta se kannatti

Talon vanhan osan täydellisessä remontoimisessa ja uuden osan rakentamisessa on riittänyt työtä aina tontin kallioräjäytyksistä alkaen. Valmiin kodin toimivuutta ihastellessa uurastus kuitenkin palkitaan.

– Suunnittelimme ja piirsimme kodin itse paperille ja ammattilainen piirsi suunnitelmat puhtaaksi. Saimme juuri meidännäköisen kodin, Kai sanoo.

Kaksikerroksisen talon yläkerrasta löytyvät makuuhuoneet. Alakerrassa on olohuone, tilava keittiö, sauna- ja kylpytilat, kodinhoitohuone ja vierashuone Kain soitto-oppilaille.

– Oppilaita käy ympäri maailmaa. Nyt on kätevää, kun vieraat voi majoittaa meille. Itse treenikämppä on tuossa kilometrin päässä.

Rumpuhuonetta ei ole, vaikka rumpujen soitto on isän lisäksi poikienkin juttu.

–Jos rakennamme pihan perälle piharakennuksen, voisi sinne tulla treenikämppä, Kai suunnittelee.

– Ensin pitää kuitenkin saada lattialistat paikoilleen. En halua että ne jäävät laittamatta, kuten aika monessa remontissa kai tuppaa käymään, hän nauraa.

Moderni keittiö sopii vanhan talon henkeen

Keittiön kaapistojen ovat Topi-Keittiöiden Loiste-mallistoa ja väriltään mustaa syykuviota. Saareke toimii juhlissa tarjoilupöytänä.

Katja on perheen kokki. Hän rakastaa ruuanlaittoa ja iloitsee, kun keittiössä on nyt tilaa.

– Laskutilaa on paljon. Kaikki on kätevällä työkorkeudella, esimerkiksi uuniin tai jääkaappiin ei tarvitse kumarrella. Keittiön saareke on ihan ehdoton juttu. Meillä oli juuri rippijuhlat, ja isolle saarekkeelle katettiin kaikki tarjoilut.

Perhettä ei tarvitse käskeä kahta kertaa ruokapöytään.

– Katja on mahtava kokki. Syömme paljon itämaisvaikutteista ruokaa, esimerkiksi sushia. Pojatkin ovat pienestä pitäen oppineet syömään etnisiä ruokia.

Keittiö on toteutettu yhteistyössä Topi-Keittiöiden kanssa. Se on värimaailmaltaan tumma, lähes musta. Saarekkeen päälle on asetettu yksityiskohdaksi kaksi mustaa kynttilää.

– Olemme keittiöön tosi tyytyväisiä. Kerroimme Topi-Keittiöille, millaisia toiveita meillä on, ja tässä ne ovat nyt toteutettuna.

Mattamustan vitriinin suorareunaiset maalatut mdf-kehysovet ovat Hella-mallia.

Pariskunnan toiveena oli luonnollisuus, eikä talon historiaa ei haluttu peittää liiallisen modernisoinnin alle. Luonnonkivi ja harmaat seinäpaneelit muistuttavat talon alkuperästä.

Koiranpentu tassuttelee keittiöön ja lirauttaa lattialle. Lapinkoira Steve on niin pieni, ettei ole vielä oppinut sisäsiistiksi.

– Tämänkin takia valitsimme hydrokorkkilattian. Se sopii eläintalouteen helppohoitoisuutensa vuoksi. Se on myös mukava jalan alla, eikä mattoja tarvita. Talossa on maalämmitteinen lattialämmitys, joten on vain kiva, ettei mattoja ole.

Musiikki näkyy ja kuuluu sisustuksessa

Kierros Hahtojen talossa vahvistaa, että ollaan raskaan musiikin ystävien kodissa. Tummat sävyt toistuvat kaikkialla, myös ruusutapetissa. Hevit yksityiskohdat kylpyhuoneen pääkallo-pyyhekoukkuineen ovat asukkaiden mieltymysten mukaisia. Teinipoikien huoneissa on isän bändin sijasta kilpailevan yhtyeen julisteita.

Kylpyhuoneessa toistuvat samat materiaalit kuin keittiössä.

Alakerran kylpyosastolla on sen sijaan vaaleampaa. Myös kodinhoitohuone on Topi-Keittiöltä. Sen ilme jatkaa saunan ja kylpyhuoneen harmaata ja vaaleaa linjaa.

Kiiltävän mustien kodinhoitohuoneen kalusteiden suorareunaiset maalatut mdf-ovet ovat Kosketus-mallia. Allas on malliltaan Lapetekin Randoval ruostumattomasta teräksestä ja hana Oraksen Safira.

– Kun palaan keikalta, keikkavaatteet haisevat aika lailla, Kai toteaa ja arvelee, että isännän pyykkejä pestään kodinhoitohuoneessa jopa useammin kuin muun perheen yhteensä.

Tärkeä, ellei tärkein sisustuselementti rumpalin kodissa on kuitenkin musiikki. Siitä voi nauttia myös löylyissä tai tassuammeessa nautiskellessa.

– Saunassa on kattoon upotetut kaiuttimet. Kylpyhuoneen puolella on oma äänentoistonsa. Musiikki soi meillä oikeastaan aina. Sitä ilman ei voi olla.

Saunassa vuorottelevat seesteisesti harmaat ja vaaleat pinnat.

Kiinnostuitko sinäkin Topi-Keittiöiden tyylikkäästä keittiöstä? Katso lisää ihania ideoita tästä!

Kommentoi »