Neulottu pannumyssy kirjonnalla
Tee itse
Neulottu pannumyssy kirjonnalla
Aina ei tarvita monimutkaisia kirjoneuleita: pannumyssyn silmukat koristellaan jälkikäteen kirjomalla.
Julkaistu 13.12.2016
Kotivinkki

Koko

Ympärys 50 cm ja korkeus 22 cm. Myssy sopii pieneen teekannuun, joten lisää silmukoita ja korkeutta suurta kannua varten.

Näitä tarvitset

  • 1 kerän mustaa ontelokudetta, esim. Novita Eco Tube (tämäntyyppisiä lankoja on paljon erilaisia, puikkojen paksuus ja materiaalin kulutus vaihtelevat langan mukaan)
  • valkoista ja vihreää puuvillalankaa kirjontaan
  • vähän nahkanauhaa tai jotain muuta nauhaa
  • suuren kanavaneulan
  • pyöröpuikon nro 10 (pituus 40 cm) tai käsialan mukaan, tai tavalliset pitkät nro 10 puikot, jos haluat neuloa myssyn avonaisena neuleena

Mallineuleet

Sileä neule: Neulo suljettuna neuleena kaikki krs:t oikein, avonaisena neuleena op:n krs:illa oikein ja np:n krs:illa nurin.

Ainaoikeinneule: Neulo suljettuna neuleena vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin, avonaisena neuleena kaikki krs:t oikein.

Tiheys: 9 s sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Tee näin

1. Luo 45 s ja neulo suljettuna neuleena ainaoikeinneuletta 4 krs. Jos haluat neuloa avonaisena neuleena, luo 47 s ja neulo avonaisena neuleena kaikki krs:t oikein.

2. Jatka sileää neuletta niin, että työn kokonaiskorkeus on 23 cm. Päätä kaikki s:t.

3. Tee seuraavaksi kirjonta, sillä se on helpompi tehdä ennen yläosan sulkemista. Merkitse aluksi ruutujen paikat. Kirjo vinoin laakapistoin kuvien mukaan (tee ensin kokeilu). Pistojen pituus on sekä pysty- että vaakasuunnassa 1 silmukan kokoinen, ja ne pysyvät samassa kerroksessa ja samassa silmukkajonossa. Käytä niin pitkää lankaa, että se riittää koko rivin kirjomiseen ja kirjo kaikkien rinnakkaisten rivien pistot kohdakkain.

4. Taita nauha kaksin kerroin ja kiinnitä se toisen yläreunan keskelle. Nahkanauhaan pitää tehdä ompelua varten reiät esimerkiksi terävällä neulalla, jotta nauhan saa kiinnitettyä.

5. Ompele yläreunan sauma ja sivusauma, mikäli neuloit työn avoimena neuleena.

Vinkki! Voit itse päättää, miten mutkikkaan kirjonnan teet. Jos ruudut eivät innosta, voit koristella pannumyssyn myös pelkillä pysty- tai vaakaraidoilla.

Ohjeen käännös: Ulla Ralli.

Lisää helppoja neuleideoita kotiin

Kommentoi »