Nämä perhoset liihottavat suoraan sydämeesi! Neulo Sissukat-ryhmän Sisko Malisen hempeät kirjoneulesukat ohjeellamme
Tee itse
Nämä perhoset liihottavat suoraan sydämeesi! Neulo Sissukat-ryhmän Sisko Malisen hempeät kirjoneulesukat ohjeellamme
Sissukat-neuleryhmän perustanut Sisko Malinen suunnitteli kirjoneulesukat, jotka tuovat kevään ja saavat perhoset liikkeelle. Nappaa kirjoneuleesta kuviot talteen ja kokeile niitä myös lapasiin ja sormikkaisiin!
Julkaistu 20.3.2019
Kotivinkki

Perhossukat – tarvikkeet:

  • yksi kerä Novita Nalle -lankaa väreissä valkoinen (011), sahrami (285), jäätikkö (324), freesia (712) ja pellava (061).
  • puikot 3 mm tai käsialan mukaan.

Perhossukat neulotaan näin

Luo 76 silmukkaa jäätikkö-värisellä langalla, jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo 2 o 2 n -joustinneuletta 4 krs. Neulo seuraavaksi vuoron perään 3 krs pellavalla, valkoisella ja jäätiköllä. Jatka samalla rytmillä, kunnes raitoja on kahdeksan. Neulo vielä valkoisella 3 krs oikein.

Neulo mallikuvion mukaisesti krs:t 1–81.

Perhossukkien mallikuvio.
Mallikuvion merkkien selitykset.

Mallikuvion jälkeen jäljellä on 58 s. Ota työhön valkoinen lanka ja neulo 1 krs oikein. Kavenna samalla 2 s oikein yhteen 1. puikon alussa ja 4. puikon lopussa. Jaa jäljelle jäävät 56 s tasan neljälle puikolle, 14 s kullekin.

Neulo nilkka näin: 1 krs oikein valkoisella. Sitten jäätiköllä 1 s oikein, *nosta edellisen kerroksen valkoinen s neulomatta, 3 o jäätiköllä* toista *–* kerros loppuun. Tee näin kaikkiaan 3 krs. Neulo 1 krs oikein valkoisella. Vaihda väriksi pellava ja toista samaa *–* 3 krs ja neulo vielä 1 krs valkoisella oikein.

Kantapää

Ota työhön jäätikkö-värinen lanka. Kantapää tehdään 1. ja 4. puikoilla olevilla silmukoilla (28 s). Neulo 1. puikon s:t o. Siirrä viimeinen s 2. puikolle ja lisää uusi silmukka 1. puikolle. (Tämä tehdään siksi, että jalan päällä oleva kuvio täsmää.) Käännä työ ja nosta 1. s neulomatta ja neulo 1. ja 4. puikko n. Käännä työ ja aloita vahvistettu kantapää näin: *1 s neulomatta, 1 s o* jatka *–* kerros loppuun ja toista nurja kerros. Tee näin kaikkiaan 28 kerrosta.

Kantapohja

Jatka vahvistettua neuletta. Neulo työn oikeasta reunasta, kunnes puikolla on jäljellä 10 s. Tee ylivetokavennus näin: nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein ja vedä nostettu silmukka neulotun yli ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 8 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 9 silmukkaa, tee ylivetokavennus.

Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskisilmukat pysyvät samana (10 s). Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun silmukat kahdelle puikolle.

Jalkaterä

Jatka neulomista valkoisella langalla oikein ja poimi kantalapun molemmista reunoista 14 silmukkaa +1 silmukka puikkojen välistä. Neulo sukan päällä niin, että 2. ja 3. puikoilla silmukoita venyttävä neule jatkuu samoin kuin nilkassa (29 s). 1. ja 4. puikoilla neulotaan sileää neuletta. Kavenna 1. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus joka kerroksella niin, että työhön jää kaikkiaan 56 s. Neulo 4 krs valkoisella, *3 krs jäätiköllä, 1 krs valkoisella, 3 krs pellavalla, 5 krs valkoisella*. Jatka *–*.

Jatka neulomista, kunnes pikkuvarvas peittyy, ja aloita kärkikavennukset: Neulo 1. puikon ja 3. puikon lopussa 2 s oikein yhteen ja tee 2. ja 4. puikon alussa ylivetokavennus. Kavenna joka toisella krs:lla, kunnes työssä on jokaisella puikolla 7 silmukkaa. Kavenna sitten jokaisella krs:lla, kunnes työssä on jäljellä 8 silmukkaa. Katkaise lanka, vedä se loppujen silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Muokattu 30.9.2021 klo 16.25: Ohjeeseen lisätty puuttuva tieto kavennuksista.

5 kommenttia