Unelmanpehmeä ja helppo kuin mikä! Merinoa ja silkkimohairia yhdistävä neulepanta valmistuu parissa illassa

Unelmanpehmeä ja helppo kuin mikä! Merinoa ja silkkimohairia yhdistävä neulepanta valmistuu parissa illassa
Neulepanta valmistuu vähemmänkin neuloneelta yhdessä viikonlopussa. Suloinen kierre kiepsautetaan työn puolivälissä. Kaksinkertaisella langalla saat pehmoisen ja ihanan lämmittävän lopputuloksen.
Julkaistu: 10.2.2021

Neulepanta – tarvikkeet:

  • 1 kerä Novitan Merino DK -lankaa, väri apila
  • 1 kerä Angel by Permin silkki-mohair -lankaa, väri ruusukulta
  • puikot 4 mm + apupuikko
  • tylppäkärkinen neula.

Neulepanta tehdään näin

  1. Luo 40 s kahdella puikolla, jotta silmukoista tulee riittävän löysiä. Koko työ neulotaan pitämällä molempia lankoja yhdessä, mutta voit luoda silmukat myös pelkällä merinolangalla ja ottaa toisen langan mukaan vasta ensimmäisellä kierroksella.
  2. Neulo 1 o 1 n -joustinneuletta, kunnes jäljellä on 1 s. Tuo lanka työn eteen ja nosta viimeinen silmukka neulomatta puikolle. Näin saat pantaan kauniin reunan. Kun käännät työn, lanka on valmiiksi työn takana. Neulo 1. s normaalisti oikein ja jatka joustinta, kunnes jäljellä on viimeinen silmukka. Nosta se edellä mainittuun tapaan.
  3. Jatka joustinneuletta näin, kunnes työn pituus on noin 25 cm. Seuraavaksi tehdään kierre. Neulo silmukat 1–20 apupuikolle ja jätä odottamaan työn taakse. Neulo sitten silmukat 21–40 tavalliseen tapaan. Neulo odottamassa olleet silmukat 1–20 samalle puikolle. Kierteen tekemisen jälkeen työ voi tuntua hetken tiukalta, mutta se asettuu muotoonsa muutaman kierroksen jälkeen.
  4. Jatka joustinneuletta toiset 25 cm tai kunnes neulepanta yltää kevyesti venytettynä pääsi ympäri. Ympärysmitan kannattaa olla napakka, jotta panta pysyy paikoillaan. Päättele silmukat ja ompele pannan päät yhteen.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee jouluiset pompom-koristeet itse! Tilaa tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
8 kommenttia