Unelmanpehmeä ja helppo kuin mikä! Merinoa ja silkkimohairia yhdistävä neulepanta valmistuu parissa illassa

Unelmanpehmeä ja helppo kuin mikä! Merinoa ja silkkimohairia yhdistävä neulepanta valmistuu parissa illassa
Neulepanta valmistuu vähemmänkin neuloneelta yhdessä viikonlopussa. Suloinen kierre kiepsautetaan helposti työn puolivälissä. Kaksinkertaisella langalla saat pehmoisen ja ihanan lämmittävän lopputuloksen.
Julkaistu: 10.2.2021

Neulepanta – tarvikkeet:

  • 1 kerä Novitan Merino DK -lankaa, väri apila
  • 1 kerä Angel by Permin silkki-mohair -lankaa, väri ruusukulta
  • puikot 4 mm + apupuikko
  • tylppäkärkinen neula.

Neulepanta tehdään näin

  1. Luo 40 s kahdella puikolla, jotta silmukoista tulee riittävän löysiä. Koko työ neulotaan pitämällä molempia lankoja yhdessä, mutta voit luoda silmukat myös pelkällä merinolangalla ja ottaa toisen langan mukaan vasta ensimmäisellä kierroksella.
  2. Neulo 1 o 1 n -joustinneuletta, mutta jätä kierroksen viimeinen silmukka neulomatta eli nosta se vain puikolle. Näin saat pantaan kauniin reunan.
  3. Kun olet neulonut joustinneuletta noin 25 cm, tee kierre. Neulo silmukat 1–20 apupuikolle ja jätä odottamaan työn taakse. Neulo sitten silmukat 21–40 tavalliseen tapaan. Neulo odottamassa olleet silmukat 1–20 samalle puikolle. Kierteen tekemisen jälkeen työ voi tuntua hetken tiukalta, mutta se asettuu muotoonsa muutaman kierroksen jälkeen.
  4. Jatka joustinneuletta toiset 25 cm tai kunnes neulepanta yltää kevyesti venytettynä pääsi ympäri. Ympärysmitan kannattaa olla napakka, jotta panta pysyy paikoillaan. Päättele silmukat ja ompele pannan päät yhteen.
2 kommenttia