Ihanimmat neulepaidat ja -takit – joka tilanteen luottotakki, kaarrokeneule kuin karamelli ja 15 muuta ohjetta

Ihanimmat neulepaidat ja -takit – joka tilanteen luottotakki, kaarrokeneule kuin karamelli ja 15 muuta ohjetta
Itse tehty lämmin neulepaita tai -takki ilahduttaa vuosia. Nappaatko puikoille ensin suositun kaarrokeneuleen, palmikkopaidan vai pehmoisen neuletakin? Kokosimme yhteen helppoja ja haastavampia ohjeita, joilla valmistuu neuleet aikuisille ja lapsille!
Julkaistu 12.1.2023

1. Neuletakki kuin lämmin syli!

Klassisen mallinen neuletakki on luottovaate, jota rakastat vielä vuosienkin päästä. Neuletakki valmistuu kaksinkertaisella langalla: ohjeessa on käytetty alpakkaa ja puuvillaa, mutta ne voi korvata vaikka merinovillalla ja silkkimohairilla. Neuletta on tarkoitus pitää auki, joten nappeja ja napinläpiä ei tarvita. Katso pitkän neuletakin ohje!

2. Joko olet neulonut oman kaarrokeneuleesi?

Suositut kaarrokeneuleet ovat hurmanneet monet viimeisen parin vuoden aikana. Jenna Kostetin suunnittelema kaksivärinen Ajattara-paita on saanut inspiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä. Ohjeessa on kuusi kokoa. Nappaa kaarrokeneuleen ohje!

3. Joka sään islantilaisneule

Islantilaisneule on toinen viime vuosien suurimmista käsityöhiteistä. Aito islantilaisneule tehdään vettä hylkivästä ja hengittävästä islantilaislampaan villasta. Hihat ja vartalo neulotaan suljettuna ja yhdistetään kaarrokkeessa. Ohjeessa on seitsemän kokoa. Kurkkaa Maaru Moilasen supersuositun islantilaisneuleen ohje!

4. Karamellin sävyissä

Neulesuunnittelija Veronika Lindbergin eli somesta tutun Kutovakikan kirjoneule leikittelee karamellien sävyillä. Herkullisessa värikimarassa on kinuskia, hempeitä vaahtokarkkeja ja ripaus lakritsaa. Ohje sopii myös aloittelevalle kirjoneulojalle. Nappaa Dirty Caramel -neuleen ohje!

5. Kolme kertaa kohoneule

Tähän neuletakkiin tehdään kolmea erilaista kohoneuletta, joiden ansiosta pinnasta tulee kauniin eläväinen. Yläosassa on palmikoilla koristeltua joustinneuletta, keskellä smokkipoimutusta ja helmassa hunajakennomaista pintaa. Katso kohoneuletakin ohje täältä.

6. Luvassa kumpuilevaa

Kumpuileva kuplaneule näyttää hauskalta muhkeassa neuletakissa. Paksu lanka tekee kolmiulotteisesta pinnasta erityisen näyttävän. Ohjeen neuleen sävyt on napattu hempeät triojäätelöstä, mutta neule kerää katseet yksivärisenäkin. Kuplaneuletakin ohjeen löydät täältä!

7. Klassinen palmikko

Palmikkoneuletakki on pitkäaikainen aarre, kun sen neuloo laadukkaasta langasta. Ohjeen mukaan tehty neule on lyhyt, mutta mittaa on helppo pidentää jatkamalla palmikkokuviota ennen kuin aloitat kädentien kavennukset. Ohjeessa on viisi kokoa. Katso palmikkoneuletakin ohje täältä!

8. Mandala-ruutuja virkaten

Tässä neuletakissa yhdistetään virkattua ja neulottua pintaa. Vartalo-osa valmistuu virkatuista mandala-ruuduista pala palalta, ja hihat tehdään neulomalla. Lankana on käytetty kaksinkertaista merinovillaa. Kurkkaa villatakin ohje!

9. Vaatekaapin luottoaarre

Klassinen suoranmallinen neuletakki on helppo yhdistää monenlaiseen asuun, sillä se toimii niin mekkojen kuin farkkujenkin kanssa. Neuletakki valmistuu tasona neulottavasta sileästä neuleesta. Helmaan, hihansuihin ja taskujen reunoihin tehdään joustinneuletta. Kurkkaa neuletakin ohje.

10. Koko perheen kalastajaneule

Kalastajaneuleelle on käyttöä lähes ympäri vuoden talvesta viileisiin kesäpäiviin. Paidan kiinnostava palmikkojoustinpinta neulotaan ilman apupuikkoa. Nimensä veroinen joustava neulos tekee paidasta helposti puettavan. Ohjeessa on useampi koko niin lapselle, naiselle kuin miehellekin. Kalastajaneuleen ohjeen löydät täältä!

11. Raitaa tehosteilla

Raidallinen neule on kuosinsa puolesta klassinen, mutta mallissa on uutta jujua. Vartalo-osan raidoitusta piristää tehosteväriset yksityiskohdat olkapäällä ja helmassa. Hihoissa ja helmassa ei ole ollenkaan joustinneuletta – kaksin kerroin taitettu reuna estää rullautumisen. Klikkaa tästä raitaneuleen ohjeeseen.

12. Tyköistuva kaunotar

Palmikoilla koristeltu neulejakku istuu hansikkaan lailla. Helmineulepintaa halkovat palmikot saadaan kaartuvan mallisiksi siirtämällä silmukoita keskikohtaa päin. Neuletakin ilmeen viimeistelee kaulukset ja kauniit napit. Katso neulejakun ohje!

13. Lämmikettä välikauteen

Kaksinkertaisella langalla neulottava neuleliivi on lämmin valinta etenkin kevät- ja syyssäähän, kun hihat olisivat liikaa. Neuleliivi mahtuu myös vaivatta hieman ohuemmankin takin alle. Simppelin mallinen liivi viimeistellään muhkeilla resoreilla. Ohjeessa on yksi koko, mutta väljien kädenteiden ansiosta neuleliivi sopii erikokoisille ja -muotoisille vartaloille. Liivin pituutta on helppo muokata mieleisekseen. Kurkkaa neuleliivin ohje!

14. Mummonruudut neuletakiksi

Isoäidinneliöt käyvät moneen – niistä saa loihdittua vaikka ajattoman neuletakin kevään ja kesän lämpimiin päiviin. Käytä virkkaamisessa varastosta löytyviä jämäkeriä ja yhdistele värejä haluamallasi tavalla. Helman ja hihojen pituutta voi muokata oman maun mukaan. Katso mummoruutuneuleen ohje!

15. Helposti puettava pappaneule

Suloisessa villatakissa nostalginen pappamalli yhdistyy koristeelliseen helmineuleeseen. Lämmin ja pehmeä merinovilla on hyvä valinta vauvan neuleeseen, sillä se ei kutita tai hiosta. Isoilla napeilla somistettu neule on helppo pukea pienenkin vauvan ylle. Ohjeella neulot villatakin 3–24 kuukauden ikäiselle. Katso vauvan villatakin ohje!

16. Suloinen nuttu pienelle

Pehmoinen vauvan nuttu valmistuu nopeasti yhtenä kappaleena ainaoikeinneuleesta. Hihat neulotaan yhdessä etu- ja takakappaleiden kanssa. Ohjeessa on kuusi kokoa 3–24 kuukauden ikäisille. Nutun ohjeen näet täältä!

17. Ikä on vain numero

Lapsen iällä koristeltu villapaita ilahduttaa varmasti pientä päivänsankaria. Paidan juju on intarsianeuleena toteuttavassa ilmapallokuviossa, jonka keskelle voi kirjailla numeron tai vaikka nimen alkukirjaimen. Ohjeessa on viisi kokoa 98–146-senttisille. Nappaa ilmapalloneuleen ohje täältä!

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »