Lähtöpassit raskaille kaapistoille ja kirsikkapuun sävyille! Nelihenkisen perheen keittiö sai remontissa lisää tilaa ja raikkaamman ilmeen
Rakenna ja remontoi
Lähtöpassit raskaille kaapistoille ja kirsikkapuun sävyille! Nelihenkisen perheen keittiö sai remontissa lisää tilaa ja raikkaamman ilmeen
Parikymmentä vuotta vanha, kirsikkapuun sävyttämä keittiö oli raskaan näköinen ja kooltaan riittämätön. Remontissa keittiö ja olohuone yhdistettiin samaan tilaan. Minimalistisen keittiön ilmeen kruunaa helppohoitoinen marmorikuvioinen laminaatti.
Julkaistu 8.3.2019
Meidän Talo

Pieni puiseva pussinperä. Siinä kolmeen sanaan tiivistettynä Oulaisissa asuvan perheen vanha keittiö. Vuonna 1946 rakennetun omakotitalon keittiö oli remontoitu edellisen kerran parikymmentä vuotta sitten. Aikansa muodin mukainen keittiö yhdisti lämpimän kirsikkapuun valkoiseen ja teräkseen.

Kokonaisuus näytti raskaalta, sillä niukkoihin neliöihin oli ahdettu liikaa kaapistoja. Keittiön ulkonäköä suurempi ongelma oli kuitenkin tilan koko, sillä keittiöön ei mahtunut nelihenkiselle perheelle riittävän isoa ruokapöytää. Keittiössä askaroidessa sai vain haaveilla sujuvasta arjesta.

Tummat kirsikkapuiset pinnat ja korkeat kaapit tekivät keittiöstä raskaan näköisen. Vesipiste ja liesi olivat oikeaoppisesti vierekkäin, mutta jääkaappi sijaitsi hankalasti ruokapöydän takana.
Uudessa keittiössä lieden kulmaratkaisu purettiin.

Perhe pyysi apuun sisustussuunnittelija Kirsi Luttisen. Uuden keittiön lähtökohdaksi otettiin koko alakerran uudelleen organisointi. Koska erillinen keittiö ja olohuone tuntuivat turhilta, ratkaisu oli kahden tilan yhdistäminen.

Remontin suurin yksittäinen muutos oli huoneiden välisen kolmimetrisen seinän purkaminen. Vanha väliseinä ei ollut kantava, mutta osa seinästä oli talon keskellä sijaitsevan uunimuurin tavoin muurattu tiilistä. Puretun seinän tilalle kattoon asennettiin kantava palkki ja sen pariksi ulkoseinään upotettiin runkotolppa. Ne tuettiin toisiinsa isoilla kulmaraudoilla.

Keittiön minimalistinen ilme syntyy vetimettömistä yläkaapeista ja sileistä kaapinovista. Keittiön juju on taustaseinän marmorikuvioitu laminaattilevy. Matalat yläkaapit tekevät kokonaisuudesta kevyen. Keittiön toimitti oululainen Keittiönikkarit.
Keittiön yläkaappien ylä- ja alapinnoissa on ledvalonauhat. Liesitasoon upotettu liesituuletin on todettu käytössä käteväksi. Remontissa hävisi neljäsosa säilytystilasta. Ongelma ratkesi tavaroita karsimalla: kirpputorille lähti laatikollinen erilaisia muovikippoja ja kuppeja.

Keittiöremontti haluttiin pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Vesipiste sai jäädä vanhalle paikalleen, ja keittiön toiminnot tiivistettiin yhdelle seinälle. Kaiken keskipisteeksi tuli saareke, jonka ääressä syödään aamiaista ja välipalaa.

Ruokailut siirtyivät olohuoneen puolella sijaitsevan suuren ruokapöydän ääreen. Olohuone ja keittiö yhdistyvät nyt toisiinsa myös uuden lattian myötä. Lattian materiaaliksi valittiin koiraperheen kovaa kulutusta kestävä laminaattilankku. Minimalistisen keittiön ilmeen kruunaa marmorikuvioitu laminaatti, jota käytettiin niin tasoissa kuin keittiön takaseinässäkin.

Keittiön yllätys on puuteriseksi pinkiksi maalattu sivuseinä. Tehosteseinän idea keksittiin vasta, kun keittiö oli jo valmis. Jääkaappipakastin on integroitu kaapinovien taakse. Uuni löysi uuden paikkansa saarekkeesta.

Mitä remontti maksoi?

  • Kalusteet ja marmorilaminaatti 5 300 e
  • Kodinkoneet 5 000 e
  • Maalit ja tasoitteet 150 e
  • Hana 340 e
  • Sähkö- ja putkityöt 1 000 e
  • Valaisimet 200 e
  • Muut materiaalit 700 e

Yhteensä 12 690 euroa.

2 kommenttia