Näyttäviä tapetteja ja tummia pintoja
Sisustus
Näyttäviä tapetteja ja tummia pintoja
Rintamamiestalon sisustuksessa säväytetään näyttävillä tapeteilla ja tummillakin pinnoilla. Tyyli syntyy mahdollisimman halvalla vanhoja kalusteita kierrättämällä.
22.12.2016
 |
Kotivinkki

Olohuoneen koripunostapetti on Riviéra Maisonin. Sohvapöytä on ostettu jo edelliseen kotiin Hobby Hallista.  ”Kotimme tyyli on sekoitus uutta ja vanhaa, ja se on syntynyt mahdollisimman halvalla vanhoja kalusteita kierrättämällä ja kunnostamalla. Sisustaminen ei saa olla vakavaa”, perheen äiti kertoo.

Pelihuoneen ruokapöytä on tehty vanhasta ovesta ja Ikean pukkijaloista. Ovi ostettiin nettikirpputorilta ja jätettiin muutamaksi päiväksi ulos vesisateeseen, jolloin maalipinta alkoi irtoilla. Sen päälle teetettiin lasikansi. Tuolit ovat kirpputoreilta ja vanhempien varastosta. Vanha antiikkikaappi on ostettu nettihuutokaupasta.

Perheen äiti näki vuosia sitten ystävän kodissa vanhat sukset kirjahyllynä. Kun oikean väriset sukset löytyivät halpaan hintaan kirpputorilta, oli ne ostettava. Senkki on löytynyt aikoinaan kirpputorilta. Se on entisöity tummanruskealla antiikkivahalla. 

Vanha keittiö sai freesin ilmeen, kun perheen äiti maalasi kaapinovet liitutaulumaalilla. Tasokin on maalattu uudelleen.

Hauskat peuranpäät toimivat keittiössä pyyhekoukkuina. Ne on ostettu Colore.fi-verkkokaupasta.

Keittiössä eri vuosikymmenet kohtaavat. Antiikkisen ruokapöydän perheen äiti osti nettihuutokaupasta.

Tyttären huoneessa huonekalut ovat samaa sävymaailmaa tapetin kanssa.

Vanhempien makuuhuone löytyy yläkerran aulasta. Perheen äiti maalasi vanhan sängynrungon. Naulakkonupit on ostettu Ikeasta ja maalattu seinän sävyisiksi. Roikkavalaisin on Clas Ohlsonilta.

Kirjahyllytapetille ei löytynyt sopivaa seinää vanhassa kodissa, mutta nykyisessä se löysi heti paikkansa. Vanha pulpetti löytyi nettihuutokaupasta. ”Vaikka seuraamme sisustustrendejä, haluamme pitää oman tyylimme. Suunnittelemme kokonaisuuden niin, että se sopii vanhaan taloon, vaikka tapetit tai jokin muu sisustuksessa olisikin uutta. Tummat, rouheat ja karheat pinnat miellyttävät.”

Seinälle on taiteltu rautalangasta jokaisen perheenjäsenen nimet. Ne löytyvät sisäänkäynnin vierestä.

Kommentoi »