Nättiä kuin nukkekodissa – kurkkaa lapsiperheen suloiseen puutaloon!
Sisustus
Nättiä kuin nukkekodissa – kurkkaa lapsiperheen suloiseen puutaloon!
Paulan perhe viihtyy puisessa omakotitalossa maaseudun rauhassa. Sisustus on tehty pienellä rahalla mutta suurella sydämellä.
16.6.2017
 |
Kotivinkki

Keittiöön on tehty pieniä ja edullisia päivityksiä. Ovet on maalattu, ja ikkunan edessä olevalle tasolle on vaihdettu alkuperäisen kaapiston tilalle Ikean vitriiniovikaapisto. ”Vuonna 2005 rakennettu omakotitalo ei vaatinut akuutisti remonttia, mutta halusimme tehdä siitä silti enemmän meidän näköisemme. Edellisten asukkaiden materiaalivalinnat eivät olleet meidän makuumme.”

Paulan ja Mikan perhe viihtyy maalaismaisemassa. Neljän makuuhuoneen omakotitalo on toistaiseksi riittänyt perheelle hyvin.

Erilaiset tuolit ruokapöydän ympärillä ovat löytöjä kirpputoreilta tai perinnöksi saatuja. Vanhat tuolit ovat Paulalle heikkous, ja niitä on haalittu kotiin vuosien varrella. ”Rakastan kirpputoreilla kiertelyä ja käyn niissä niin usein kuin ehdin. Kirpputoreilta mukaani tarttuu useimmiten vanhoja astioita, valaisimia sekä purkkeja ja purnukoita kodin koristukseksi. Rakastan kattaa juhliin vanhoja eriparisia kahviastiastoja.”

Muutama vuosi sitten Paula kaipasi keittiöön avohyllyä ja ratkaisi asian poistamalla hellan yläpuolella sijaitsevasta maustekaapista ovet. Nyt hyllyillä on kauniita teepaketteja sekä rakkaimpia astioita.

Vanha nurkkakaappi on osa Paulan edesmenneen mummon kalustoa, jonka Paula sai kotiinsa muutama vuosi sitten. ”Sisustuksemme on syntynyt pienellä rahalla mutta suurella sydämellä. Suurin osa huonekaluista on joko sukulaisilta saatuja tai kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista ostettuja. Vain muutamia olemme ostaneet uutena. Monet ystävät ja sukulaiset tietävätkin tarjota meille kiertoon lähdössä olevia aarteita.”

Ikean suuren kulmasohvan syleilyyn mahtuu kerralla koko perhe. Sohvapöytä on löytö lahtelaisesta kukkakaupasta ja pitää sisällään suuren määrän erilaisia sisustustavaroita, joita Paula vaihtaa vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan.

Astiakaappi löytyi kierrätyskeskuksesta männyn­värisenä. Perheen esikoinen ja hänen kaverinsa maalasivat kaapin kesätyöpuhteena.

Kauniit saappaat toimivat myös kukkaruukkuina.

Paula tekee kesäisin jäätelöä, joka nautitaan tötteröistä. Pikkuinen pullokori toimii näppärästi tötteröiden telineenä. Punainen mehu on tehty oman pihan raparpereista.

Kauniiden kattausten rakentaminen on Paulalle mieluista puuhaa. Perheen elämää voi seurata Paulan pitämän Metelinmäki-blogin kautta osoitteessa pjapienet.blogspot.fi sekä instagramissa @metelinmäki.

Luonto on lähellä myös Nooan huoneessa – kärpässienen ja kauriiden muodossa.

Nooan huoneessa olevaan sänkyyn Paula ihastui erään antiikkiliikkeen nettisivuilla. Sänky on Helsingin Uuden Rautasänkytehtaan valmistama ja ikää sillä on noin 100 vuotta. Sängyn päältä löytyy pino Paulan keräämiä vanhoja täkkejä.

Niilo leikkii kauppaleikkejä isoveli Nooan huoneessa. ”Viime vuosina sisustuksemme on tullut värikkäämmäksi. Lasten lelut ovat sulassa sovussa muun sisustuksen kanssa, kun värejä löytyy muualtakin kuin vain lastenhuoneista. Toivon, että kodistamme välittyy iloinen ja rento tunnelma kaikille sen asukkaille”, Paula kertoo.

Nellillä on oma huone, jossa koululainen viihtyy omien askareiden parissa sekä kavereiden ja sisarusten kanssa. Seinää koristaa Sandbergin vaaleanpunainen Kaspar-tapetti.

1 kommentti