Natalien ja Jussin kolmiosta remontoitiin neliö: ”Koko homma oli valmis päivässä”
Sisustus
Natalien ja Jussin kolmiosta remontoitiin neliö: ”Koko homma oli valmis päivässä”
Natalien ja Jussin kodin kokoa ei voitu kasvattaa, mutta yhden huoneen lisää he saivat asuntoonsa parketin päälle asennettavien lasiseinien avulla. Katso myös Natalien näppärät sisustusvinkit.
Julkaistu 28.3.2023
Unelmien Talo&Koti

Kymmenen vuotta sitten Natalie ja Jussi Kylliäinen löysivät unelmiensa kodin Rauman Tuomo­niemestä. Jo ennen ­ostopäätöstä he olivat rullaluistelleet alueella ja haaveilleet perustavansa sinne vielä joskus kodin ja ­perheen sinne. Kun Natalien sinkkuaikoina Rauman keskustasta hankkima kaksio alkoi tuntua ahtaalta kahdelle, uuden asunnon etsintä tuli heille ajankohtaiseksi.

”Meillä oli valtavan hyvä tuuri. Teimme ostopäätöksen näistä kaksikerroksisista rivitaloasunnoista meren äärestä nopeasti, koska tuleva koti vaikutti piirustusten perusteella hyvältä. Kuulimme, että heti meidän asuntokauppojen jälkeen asuntoihin oli tullut pitkä varausjono.

Kun muutimme tähän asuntoon vuonna 2012, meitä oli tässä perheessä kaksi. Pääsimme jo rakennusvaiheessa vaikuttamaan lähes kaikkiin kodin ratkaisuihin huonejaosta pintamateriaaleihin. Alkuperäisissä pohjakuvissa makuuhuoneita oli kolme, mutta halusimme olohuoneeseen lisätilaa ja jätimme yhden makuuhuoneen pois.

Alkuun alakerrassa oli meidän makuuhuoneemme ja pian muuttomme jälkeen syntyneen esikoisemme Vilhon huone. Kun kuopuksemme Niilo lähestyi kouluikää, huomasimme poikien tarvitsevan omat huoneet. Suunnitelma oli, että Niilo saa meidän huoneemme, ja me keksimme jonkun ratkaisun itsellemme yläkertaan. Sisustusfilosofiani ytimessä on ajatus siitä, että unelmien kodin saavuttamiseen ei tarvita valtavasti rahaa, vaan siihen riittää luovuus ja kekseliäisyys.”

Rakennusvaiheessa ei tingitty mistään. Kun Cronspisenin kaakeliuuni ilahduttaa yhä ­vuosienkin jälkeen ja on Nataliesta parasta koko kodissa.
Natalien ja Jussin sekä lasten Niilon ja Vilhon koti on vuonna 2012 ­rakennettu rivitaloasunto Raumalla. Kodissa on neljä huonetta ja keittiö, kodinhoitohuone ja sauna, yhteensä 110 neliötä.
Olohuoneen Ek­torp-­sohva on vanha, mutta runko on edelleen kunnossa. Siihen on hankittu jo kolmannet uudet päälliset. Matto on VM Carpetin Satine. Rottinkivalaisin on hankittu Sähkö-Raumasta.

”En halunnut, että avarasta olohuoneestamme typistetään kopperoimainen makuuhuone omaksi tilakseen. Löysin somesta erilaisia lasiseinäratkaisuja ja siitä sain idean toteuttaa tulevan makuuhuoneemme lasiseinillä.

Remontti sujui helposti. Pistorasiat ja katkaisijat sijaitsivat jo valmiiksi asunnon alkuperäisen pohjasuunnitelman mukaan ja siksi juuri oikeilla kohdilla. Seinien asennuksen jälkeen siirsimme makuuhuoneen kalusteet alakerrasta ylös. Kaikki oli nopeasti paikoillaan ja koko homma valmis yhdessä päivässä.

Mielestäni lasiseinä ja korkearuutuiset jaot lasielementeissä ovat onnistuneet valinnat. Pelkäsin, että seinä tekisi huoneesta ahtaan, ­mutta se toikin lisätilan tuntua ja syvyyttä.”

Keittiö rajautuu puoli­korkealla seinällä ruokailutilasta ja olohuoneesta. Pitkän ruokapöydän Natalie on saanut äidiltään. Silkkiverhoillut tuolit pöydän molemmissa päissä ovat ­Natalien iso­äidin peruja. Voit seurata Natalieta Instagramissa @byellanatalie.
Natalie hankki kimpun kodin lähellä sijaitsevasta Lumoava Puketti ­-kukkakaupasta. Ruokapöydän ympärillä on Natalien tädiltä saadut Valtion Rautateiden vanhat tammituolit, jotka maalautettiin valkoiseksi.
Keittiö­kokonaisuus on A la Carte -mallistosta. Keittiön ­pöytätasot Natalie haluaa vielä joskus vaihtaa vaaleiksi kivi­tasoiksi. ”Kun kodin muut pintamateriaalit ovat aitoja, tuntuvat laminaatti­tasot jälki­käteen ­virhevalinnalta”, hän sanoo.
Natalien edellisessä keittiössä oli punatiilinen seinä, jonka hän halusi myös tänne keittiöön. Valmiina se ei näyttänytkään hyvältä. Onneksi maalattuna siitä tuli tilaan sopiva.
”Suosin neutraaleja sävyjä, joita on helppo yhdistellä. En pystyisi rentoutumaan todella värikkäässä kodissa.”
Yläkerrassa sijaitsevasta olohuoneesta jaettiin lasiseinällä vanhempien makuuhuone. Rakenne ovineen asennettiin parketin päälle. Kokonaisuuden toimitti ja asensi Lasitehdas.
Lasiseinät jakavat makuuhuoneen olo­huoneesta. Pystyruudutus sopii talon kodikkaaseen tyyliin.
Vaatehuoneen remon­tissa umpihyllyjen tilalle asennettiin Elfan vaatesäilytysjärjestelmä, vaaterekkejä ja kori­hyllyjä.
Niilon huoneen meripihkanvärinen Satine-matto on VM Carpetista. Natalien isoäiti sai koivulipaston 20­-vuotislahjaksi isoveljeltään. Seinällä on H&M Homen veikeä pehmohai.
”En seuraa trendejä. Mielestäni oman ja aikaa kestävän tyylin löytyminen on tärkeää.”
Luonnonvalo tulee porraskäytävään suurista ikkunoista. Laskosverhot ovat hyvä esimerkki perheen kestävästä sisustustyylistä. Verhot teetettiin muuttaessa tähän kotiin, eikä niitä ole sen jälkeen uusittu. Päätyseinään on koottu mustavalkokuvia perheestä. Aiemmin teollisuuskäytössä ollut kuparivalaisin on Jussin isoisän entiseltä työpaikalta. Se sähköistettiin uudelleen ja kuvun sisäosa maalattiin valkoiseksi.
Natalien mummolasta ­peritty lipasto on portaiden alla. Keraaminen talolyhty on Natalien tekemä. Valkoinen seinä­lampetti on raumalaisesta sisustusliike Kodin Onnesta. Korissa on tapettiehdokkaita eteisen seinään.
Yläkerrassa sijaitseva parveke on koko asunnon levyinen. Se on kesäaikaan kuin yksi ylimääräinen huone. Parvekkeelta aukeaa merinäkymä ja sekä aikuiset että lapset viihtyvätkin lasituksin suojatussa tilassa lukien, pelaten ja puuhaten.
Kaksikerroksinen rivitalokoti sijaitsee lähellä Rauman keskustaa meren äärellä. Talon edessä on asuntojen piha-alueita mukavasti rajaavat autokatokset.
Talon etupihalta ja parvekkeelta aukeaa merinäkymä.

Natalien sisustusvinkit:

  1. Uutta vai vanhaa? Myy tarpeettomaksi jääneet tavarat eteenpäin ja hanki tilalle käytettynä jotain sopivampaa. Tuunaa tai maalaa huonekalulle uusi ilme. Kierrätä jo olemassa olevia tavaroita eri kodin eri tiloihin tai ystävien kesken.
  2. Panosta ja pihistä, eli käytä harkitusti rahaa enemmän johonkin hyvin harkittuun kodin tavaraan. Tee muut hankinnat käytettyinä, bongaa kirpputoreilta tai etsi alennusmyynnistä.
  3. Etsivä löytää, joten ole sinnikäs ja hyödynnä erilaisia paikallis- ja nettikirppareita, huutokauppoja ja käytetyn tavaran liikkeitä.
  4. Valoa vailla? Sisusta valaistuksen avulla. Muista, että kausivaloja voi käyttää muulloinkin kuin jouluna.
  5. Vehreys piristää, joten sisusta viherkasveilla! Vehkat, anopinkieli, kultaköynnös ja rahapuu ovat helppohoitoisia ja edullisia viherkasveja.
8 kommenttia