Nämä tapetit näyttävät ajankohtaisilta vuosikymmenestä toiseen! Katso suosikkipoiminnat Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan valikoimasta
Mainos
Nämä tapetit näyttävät ajankohtaisilta vuosikymmenestä toiseen! Katso suosikkipoiminnat Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan valikoimasta
Tapettitehdas Pihlgren ja Ritolan tapetit ovat suomalaisten huippumuotoilijoiden suunnittelemia, ilman myrkkyjä tuotettuja ja käsityönä sävytettyjä. Muun muassa näistä syistä ne ovat löytäneet paikkansa jo useista kodeista.
16.7.2023
 |
Meillä kotona -kaupat

Suosikkipoiminnat Tapettitehtaan valikoimasta – tutustu ja ihastu

Kiurujen yö – klassikko jo syntyessään

Birger Kaipiaisen suunnittelema Kiurujen yö vuodelta 1958 on ehkä kaunein Suomessa koskaan suunniteltu tapetti. Löytyykö kuosi jo sinun seiniltäsi? Mikäli ei, voit ostaa tapetin alta useissa upeissa väreissä.

Ihanan retro Appelsiini

Iloisena pirskahteleva Appelsiini on retromalliston aarre. Keltaisen ja vihreän yhdistelmän raikkaus ilahduttaa monissa eri tiloissa.

Kirsikkapuun kukoistusta

Ritva Kronlundin suunnittelema Kirsikkapuu on yksi Tapettitehtaan rakastetuimmista tapeteista. Sävyvalikoimasta löytyy sekä hempeitä että värikkäitä vaihtoehtoja.

Kukat, ne kukat!

Luonnosta ammentavilla tapeteilla saat kotiisi ikuisen kesän. Valitse seinille rönsyilemään vaikkapa liljoja, juhannusruusuja, lemmikkejä, rantakukkia tai karhunputkien kukkapilviä. Hurmaava, suurikuvioinen Lilja on suunniteltu 60-luvun alussa.

Eri aikakausien hurmaa

Yli 80 tapetin valikoimasta löydät juuri oikean aikakauden tapetin antamaan viimeisen silauksen rakkaan hirsitalosi tai vanhassa kerrostalossa sijaitsevan asuntosi ilmeeseen. Niillä voi myös halutessaan tuoda kartanotunnelmaa pienempään ja uudempaan kotiin.

Kestikievari-tapetti henkii 1920- ja 30-lukua.
Williamin köynnös -tapetti ammentaa jugendista.

Taikayön mystiikkaa

Tapettitehtaan tapetit tarjoavat sisustamisen riemua ja arkipäivän taidetta. Kun seinällä on voimakaskuvioinen, värikylläinen tapetti, se ei tauluja kaipaa. Näyttävä tapetti toimii niin täydentäjänä runsaalle sisustukselle kuin vastapainona minimalistiselle tyylille.

Rauhoittavia sävyjä kaikkiin tiloihin

Intensiivisten värien ja voimakkaiden kuvioiden vastapainoksi tarjolla on pehmeitä sävyjä, jotka luovat tyylikkään taustan esimerkiksi skandihenkiselle sisustukselle. Kuvassa näkyvä Asteri sopii täydellisesti 50-luvun kotiin.

Raikkaita uutuuksia

Tehtaalla kehitellään paitsi uusia värityksiä klassikkomalleihin myös kokonaan uusia, ajankohtaisia kuoseja. Yksi riemastuttava uutuus on moneen tilaan sopiva Pallomeri, jonka on suunnitellut Hanna van Ingen.

Perheen pienimpiä ilahduttavat kuoseja

Pöllöjä, koiria, numeroita, kukkia ja enkeleitä! Nämä lastenhuoneeseen sopivat tapetit saavat mielikuvituksen iloiseen laukkaan. Osa henkii vanhojen satujen maailmaa, osa graafista tyylikkyyttä. Veikeä Kukot ihastuttaa vaikkapa keittiössä tai lastenhuoneessa.

Vinkki!

Paperitapetti on tavallista tapettia herkempää, mistä johtuen sitä pitää käsitellä tapetoitaessa hieman varovaisemmin parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Lataa tapetointioppaat tämän jutun lopusta tulostettavassa PDF-muodossa.

Toijalasta koko kansan suosikiksi

Alussa oli kaksi innokasta nuorukaista, jotka painoivat tapetteja Toijalassa toisen isän omistamissa ahtaissa tiloissa. Elettiin 1930-lukua, ja Fritjof Pihlgren ja Matti Ritola tuskin osasivat kuvitella, että lähes 100 vuotta myöhemmin työ, jonka he Tapettitehtaassa aloittivat, nähdään osana suomalaista kulttuuriperintöä.

Suomessa tehtiin aikoinaan paljonkin tapetteja, mutta nyt tehtaita on jäljellä enää kaksi. Tapettitehtaan tuotteissa käsityön osuus on suuri, sillä painomenetelmä vaatii runsaasti valmistelevaa työtä, hienosäätöä ja kykyä käsitellä vanhoja, persoonallisia painokoneita.

Tapetit valmistetaan yhä samalla rotaatiopainomenetelmällä kuin tehtaan alkuaikoina. Siten syntyvät pehmeät värit, elävä painojälki ja kaunis himmeä pinta. Jokainen tapetin painoväri valmistetaan ja sävytetään käsityönä oman värireseptin mukaan, jolloin erät ovat uniikkeja pienine sävyvaihteluineen.

Tapettitehtaan tapetit painetaan Akaan Toijalassa täyspaperipohjalle. Paperi on valkaisematonta, Saksassa valmistettua PEFC-sertifioitua tapettipaperia. Painovärit koostuvat liidusta, pigmenteistä, sävytyspastoista ja vedestä, sideaineena toimii metyyliselluloosaliisteri. Kaikki aineet ovat myrkyttömiä ja vesiohenteisia, eli valmistuksessa ei käytetä liuottimia.

Pihlgren ja Ritolan Tapettitehdas on vuosikymmenten varrella painanut useiden huippunimien suunnittelemia tapetteja: listasta löytyy muun muassa Birger Kaipiainen, Rut Bryk, Erik Bruun, Lisa Johansson-Pape, Annikki ja Ilmari Tapiovaara sekä moni muu. Nimekkäiden suunnittelijoiden tuotokset ovat designklassikoita, jotka eivät mene koskaan pois muodista.

Yli 70 vuotta vanha painokone ja tapetinpainaja työssään. Tähän punatiiliseen rakennukseen Tapettitehdas muutti vuonna 1937.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

2 kommenttia