Unelmien Talo&Koti

Pikkukaapista keittiön koru – näin kulunut kirppislöytö tuunattiin somaksi

Pikkukaapista keittiön koru – näin kulunut kirppislöytö tuunattiin somaksi
Pikkukaappi on hyvä lisä keittiön kalusteisiin. Se tuo säilytystilaa ja tarjoaa piilon pyykeille. Kulunut kirpputorikaappi uudistettiin maalilla, paperilautasliinoilla ja jyrsijäverkolla nätiksi.

Tarvikkeet:

  • pikkukaappi tai pyyheliinanaulakko
  • hiomapaperia tai -kone
  • tiheähköä metalliverkkoa
  • kalustemaalia
  • paperilautasliinoja
  • decoupage-lakkaa.
Lohduton pikkukaappi! Maalatut lasit ja kuluneet, paksulla maalilla maalatut kukka-aiheet eivät kaunistaneet kaappia.

Pikkukaapin muodonmuutos valmistuu näin:

  1. Hio ja puhdista kaluste ja pyyhi se pölyttömäksi märällä liinalla.
  2. Maalaa kaappi valkoiseksi tai hyvin vaaleaksi, jotta lautasliinan kuviot toistuvat mahdollisimman kirkkaina. Anna maalin kuivua hyvin. Maalaa 2–3 ohutta kerrosta.
  3. Koristele hyllyt ja ovet paperilautasliinoilla. Leikkaa lautasliinoista haluamasi kuviot. Irrota kuvioista päällimmäinen paperi liimattavaksi. Levitä siveltimellä decoupage-lakkaa ovien kehyksiin ja hyllyjen pintoihin. Lakkaa pieni alue kerrallaan. Jos decoupage-tekniikka ei ole tuttu, katso ohjeet videolta. Aseta kuvio varovasti paikalleen. Paperi ei kestä irrottelua ja uudelleen liimaamista. Jos se ruttaantuu, leikkaa uusi kuvio.
  4. Sivele lakkaa vielä kuvioiden päälle ja anna kuivua hyvin ennen kalusteen käyttöönottoa.
Hyllyille liimattiin decoupage-lakalla paperiliinapinnat. Liinoista irrotettiin vain päällimmäinen pinta ja niiden toisiinsa prässätyt reunat leikattiin pois.
Alkuperäinen essuverhon tanko puuttui. Se tehtiin ohuesta pyörörimasta.

Vinkki!

Siro pyyhenaulakko on helppo tehdä itsekin. Piirrä osia varten kaavat: kaksi sivuosaa ja vähintään yksi hylly. Sivuosien tulee olla niin korkeat, että ne jäävät alahyllyä alemmaksi. Liimaa ja ruuvaa osat toisiinsa. Tee verhorimaa varten laudasta kaksi u:n muotoista kannaketta. Liimaa ja kiinnitä ne pienillä nauloilla alas sivujen sisäpuolelle.

Julkaistu: 16.11.2018
Kommentoi »