Näin kuitutapetti menee suorana seinälle
Sisustus
Näin kuitutapetti menee suorana seinälle
Tapetoimassa huonetta? Kuitutapetti eli non-woven on aloittelijalle helpoin. Noudata muutamaa vinkkiä sitä kiinnittäessä.
15.3.2017
 |
Kotivinkki

✔OTA HUONEESTA mitat ja merkkaa paperille ikkunoiden ja ovien paikat. Ota myymälään mukaan huoneen värejä, kuten kangaspala, tyyny tai seinän värilastu. Muistin varassa sävyjen vertailu on vaikeaa. Pyydä lainaan mallipala tai tapettikirja, sillä liikkeen valo eroaa kodista. Säilö tapettirullan etiketti, jos sinun täytyy myöhemmin paikata seinää: rullien sävyt vaihtelevat painosnumeroiden mukaan.

✔ TAPETEISTA KUITUTAPETTI eli non-woven on aloittelijalle helpoin, sillä se kiinnitetään suoraan seinään. Perinteisen paperitapetin täytyy antaa vettyä pöydällä ennen kiinnitystä. Julkisissa tiloissa suosittu lasikuitutapetti on vahvaa mutta hankala poistaa. Kuviotapettirullasta saa yleensä kolme vuotaa, yksivärisestä neljä, kun huonekorkeus on 2,5 metriä.

✔ VARAA AIKAA pohjatöihin. Poista vanha tapetti huolella ja tasoita seinä siistiksi. Varaa työkaluksi non-woven-tapettia laitettaessa sivellin ja tela liisterin levitykseen sekä vesisanko ja sieni ylimääräisten pyyhkimiseen. Pahvinen tapettikouru on näppärä: aseta tapettirulla siihenja nosta vuotaa suoraan seinälle.

✔ MITTAA ENSIN kulmasta luotisuora linja, johon asetat ensimmäisen vuodan. Levitä tapettiliisteriä telalla tasaisesti seinälle ja siveltimellä nurkkiin sekä katonrajaan.

✔ KUN ASETAT kuviotapettia kohdilleen, leikkaa ylimääräinen pala pois yläreunasta vasta, kun tapetti on seinällä, sillä katon raja voi olla vino. Käytä apuna tapettiviivainta ja -veistä. Jos vuota menee vinoon, älä yritä siirtää sitä vaan irrota koko vuota ja aseta uudelleen.

Asiantuntijana valikoimapäällikkö Tiina Hakola Värisilmästä.

Kommentoi »